Şimdi Ara

HAMAMBÖCEĞİ nasıl öldürülür, kökü nasıl kazınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
9
Favori
197.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hamamböcekleri kola kokusuna dayanamazlar.
    İç yüzeyine tutunamadıkları için dışarıya çıkamayacakları alçakça bir cam kap bulun.
    Dış yüzeyinede tutunabilecekleri flaster bant veya bez gibi bir malzeme sarın.
    Cam kabın içine kola koyun, bir süre beklemeyle buharlaşarak kurumuş, zamk kıvamına gelmiş gibi.
    Cam kabı, mutfağın zeminine koyun ve sabah içindeki hamamböceği sayısını buraya yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz Otoyolu -- 28 Kasım 2009; 9:30:02 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hamam Böceklerini Öldürme ve Kökeni Kazıma Rehberi

Hamam böcekleri, evler ve işyerleri için yaygın zararlılardır ve sağlık sorunlarına neden olabilirler. Onları etkili bir şekilde öldürmek ve köklerini kazımak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

Hamam Böceklerini Öldürme:

• Boraks ve Şeker Karışımı: Boraks ve şekeri eşit oranlarda karıştır. Hamam böceklerinin sıklıkla görüldüğü alanlara serp. Böcekler karışımı yer ve susuzluktan ölür.
    • Çamaşır Suyu: Çamaşır suyunu böceklerin yuva yaptığı alanlara püskürt. Çamaşır suyu hamam böceklerinin dış iskeletlerine zarar verir ve onları öldürür. Ancak, çamaşır suyunun hamam böceklerini yumurtadan çıkarmadığını unutma.
    • Diyatom Toprağı: Diyatom toprağı, böceklerin dış iskeletlerine zarar veren ve onları kurutan ince bir tozdur. Böceklerin yuva yaptığı alanlara serpebilirsin.
    • Tuzaklar: Hamam böceklerini yakalamak için tuzaklar kullanabilirsin. Vazelin sürdüğün bir karton parçasını veya yapışkanlı bantlarla dolu bir kavanozu kullanabilirsin.

Hamam Böceği Yumurtalarının Yok Edilmesi:

• Hamam böceği yumurtaları, halk arasında "ootheca" olarak bilinir. Kahverengi veya bej renkte küçük keseler içindedirler.
    • Yumurtaları bulduğunda, onları ezip veya yakarak derhal yok et.
    • Hamam böceği yumurtaları yaklaşık 1-2 hafta içinde çıkar.

Köken Kazıma:

• Temizlik: Hamam böcekleri yiyecek artıklarına ve dağınıklığa çekilir. Evini düzenli olarak temizle ve yiyecekleri kapalı kaplarda sakla.
    • Sızıntıları Gider: Hamam böcekleri nemli ortamları sever. Muslukları ve boruları kontrol et ve sızıntıları onar.
    • Boşlukları Kapat: Hamam böcekleri küçük çatlaklardan ve deliklerden eve girebilir. Tüm giriş noktalarını kapat.
    • Haşere İlaçlama: Ağır hamam böceği istilası durumunda profesyonel bir haşere ilaçlama şirketiyle iletişime geçebilirsin.

Hamam böcekleriyle başa çıkmak için sabır ve tutarlılık gerekir. Bu adımları takip ederek onları etkili bir şekilde öldürebilir ve köklerini kazıyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nasıl yani çekiyomu kendıne olduruyomu napyıo ben hamamböceği fobim var gordugu myerde yusuf usuf hele bide bi canakda 10 tane gorursem atlatım asagıya kopek cıksın akrsıma daha iyi
  • Hocam yok, hepsini kapta toplayınca basacaksın zehiri.

Kapta ölmüyorlar. Orada sapasağlam canlı bir şekilde yaşıyorlar..
  • denemem lazim, umarim ise yarar
  • Bizde ne güzel yoktu geçen gece sifonu çektim o deliklerden çıktı sürhelendim off yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Hocam yok, hepsini kapta toplayınca basacaksın zehiri.

Kapta ölmüyorlar. Orada sapasağlam canlı bir şekilde yaşıyorlar..

• İnsanlardan daha fazla canları çekiyor gibi sanki..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYAK MANTARI NASIL GEÇER ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozenc_ozenc

nasıl yani çekiyomu kendıne olduruyomu napyıo ben hamamböceği fobim var gordugu myerde yusuf usuf hele bide bi canakda 10 tane gorursem atlatım asagıya kopek cıksın akrsıma daha iyi

• bu hamamböceği ve kalorifer böceği aynı şeymi?

bizim mutfak ve banyoda çok çıkıyor

küçük ve orta hallileri eziyorumda büyükleri gerçekten çok iğrenç
  • bende gecen evden 2 tane cıktı hemen evi raid ile ilaçladım 1 gece dısarda kaldım bide tablet yem aldım ama umarım bi daha çıkmazlar ilkini terlikle oldurdum ıyyykk
  • quote:

Orjinalden alıntı: iPodMania

bu hamamböceği ve kalorifer böceği aynı şeymi?

bizim mutfak ve banyoda çok çıkıyor

küçük ve orta hallileri eziyorumda büyükleri gerçekten çok iğrenç

Evet kalorifer böceği de hamamböceğidir. Ülkemizde 5-6 çeşit hamamböceği yaygınmış.

Hamamböceklerini sevenler için eşsiz bir kaynak :http://www.osman.com.tr/Hamambocekleri_Hakkinda.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 27 Haziran 2007; 0:37:09 >

• gordugum yerde x.y.

etıket ederım gozunun yasına bakmam
  • Terlik le falan izi kalıyor..En iyi çözüm ; elektrik süpürgesi Bu yaz şimdiye dek ; 2 kez gördüm..Her yeri kontrol ediyorum gece kalktığımda bakalım nereden çıkacak diye.Ama çıkmıyor.Ağustos a kadar da görünmezler inşallah..
    Görünürlerse de elektirlik süpürgesi ile işlem tamam

• geçen gece mutfağın lambasını bir yaktım. yerde kaçışan 3-4 tane orta halli. mutfak tezgahında 4-5 tane daha orta halli. ocağın üstündede babaları veya anneleri artık nedir bilmiyom 2cm'e yakındı. ne yapacağımı şaşırdım valla ne kadar öldürsek ilaçlasakta fayda etmiyor. çünkü 7 kat 48 daireye birden yayılmış durumdalar

hele o tabletler yokmu. sadece onlar için yem, başka bişi değil... bağışıklık kazanmış şerefsizler
  • Beyler bu hamamböceği dedimiz melet Afrika kökenli bir böcek yani buralarla aslında alakası yok..
    Nası gelmiş a.. bu buraya derseniz Meyve taşıyan gemilerde Muzların içinde gelmişler hamamböcekleri muzu çok severler

Kurtulmanın tek yolu ilaçlamak.Fakat özellikle yeni ilaçları deneyin Rain,Detan mikrokapsüllü felan çünkü eski böcek ilaçlarına mutasyon geçirerek bağışıklık kazandılar.Hamamböcekleri -40 dereceye kadar heryerde rahat yaşarlar ve insandan daha çok olumlu mutasyon geçirmişlerdir.Düşmanınızı yabana atmayın -40 derecede siz gebermişken o hala havasını sürecek

Kurtulmanın bir yolu daha vardı ansiklopedide okumuştum onuda özel bir şeker mi ne vardı onu eve serpince eve bidaha gelmiyorlardı da ismini hatırlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 27 Haziran 2007; 16:15:54 >

• nefret ederim böcekten. korkarım ve iğrenirim, inanın evde hamam böceği görsem terkeder ve satarım. yılandan korkmam ama böcek
  • elimle tutup oynuyorum bu yaratıklarla bi zararları yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: iPodMania

geçen gece mutfağın lambasını bir yaktım. yerde kaçışan 3-4 tane orta halli. mutfak tezgahında 4-5 tane daha orta halli. ocağın üstündede babaları veya anneleri artık nedir bilmiyom 2cm'e yakındı. ne yapacağımı şaşırdım valla ne kadar öldürsek ilaçlasakta fayda etmiyor. çünkü 7 kat 48 daireye birden yayılmış durumdalar

hele o tabletler yokmu. sadece onlar için yem, başka bişi değil... bağışıklık kazanmış şerefsizler

neettin hoca! rezidans'ta falan mı oturuyon: o ne öyle ya bi katta 7 daire!

• Ben geceleyin ortaya çıktıklarını görüyorum hele bie fırının yanından geçerkene duvarda ameikan hamam böceği büyüklüğünde hamamböceğini bir gördüm midem kalktı... Neyse biliyorsunuz en büyük olanları Amerikan hamamböceği bnm gördüğüm sanki Çernobilden kaçmış gibiydii.... ıyyyyaaakkk yahu birde acaip hızlı kacıolar speedy gonzalesss mübarek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Beyler,
    Hamamböcekleri kola kokusuna dayanamazlar.
    İç yüzeyine tutunamadıkları için dışarıya çıkamayacakları alçakça bir cam kap bulun.
    Dış yüzeyinede tutunabilecekleri flaster bant veya bez gibi bir malzeme sarın.
    Cam kabın içine kola koyun, bir süre beklemeyle buharlaşarak kurumuş, zamk kıvamına gelmiş gibi.
    Cam kabı, mutfağın zeminine koyun ve sabah içindeki hamamböceği sayısını buraya yazın

bizim mutfak hamamböceği yuvası bunu denicem yarın sonucu yazarım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.