arkadaşlar hamile 2 tane lepistesim var birisi kendini demin yavruluğa aldım çunku internette oluduğum belirtilerin hepsi gerçekleşti ama bir sorun var
lepistesimi yavruluğa aldıktan 1 dakika sonra bir baktım bayağı kendini suyun üstüne atıyor sanki yavruluktan çıkmak ister gibi kendini oraya buraya
vuruyor ve sonra yavruluğun dibine batırıyor kendini batarkende yan yatıyor sonra tekrar aynı şeyler lütfen yardım !!!!
Arkadaşlar birde hamilenin gözü çoğu zaman simsiyah oluyorr :(
quote:
Orijinalden alıntı: DenizDMR
arkadaşlar hamile 2 tane lepistesim var birisi kendini demin yavruluğa aldım çunku internette oluduğum belirtilerin hepsi gerçekleşti ama bir sorun var
lepistesimi yavruluğa aldıktan 1 dakika sonra bir baktım bayağı kendini suyun üstüne atıyor sanki yavruluktan çıkmak ister gibi kendini oraya buraya
vuruyor ve sonra yavruluğun dibine batırıyor kendini batarkende yan yatıyor sonra tekrar aynı şeyler lütfen yardım !!!!
balığınız strese girmiş, yavruluktan alıp ana tanka geri koyun.
çok geç artık baktım hareket etmiyor solungaçları dedim sezeryan yapayım benim küçük fanusum var ona su doldurdum hemen balığı aldım falçatayı yıkadım ve az bişey karnına süttürdüm fakat içinden yavru değil turuncu bir şey çıktı büyük ihtimalle kabızdı balığım :(((
quote:
çok geç artık baktım hareket etmiyor solungaçları dedim sezeryan yapayım benim küçük fanusum var ona su doldurdum hemen balığı aldım falçatayı yıkadım ve az bişey karnına süttürdüm fakat içinden yavru değil turuncu bir şey çıktı büyük ihtimalle kabızdı balığım :(((
Belirtiler doğru deyince hamile olduğunu düşündüm ben de. Diğer ihtimal de kabız olması evet. Hatta dropsy bile olabilir. Balıklarınıza çok ve aynı tür yem verirseniz kabız olma riskleri artar. Bunun yerine az az yemleyin, farklı markaların farklı tür yemlerinden elinizde bulundurun. Lepistesler için haftada bir kez ıspanağın zarını ayırıp 10-15 dk kaynatıp parçalayıp balıklara verirseniz genelde severek tüketirler. Kabızlık riskini bir nebze de olsa azaltır. Geçmiş olsun. Eğer lepistesleriniz hamile olursa ve bu kez strese girerlerse balığınızı yavruluktan alınız ana tanka koyunuz, yavruların saklanması için akvaryuma rafya koyabilirsiniz. Canlı bitki de tavsiye ederim. İmkanınız varsa daha küçük bir yavru tankı edinerek yavrularınızı stressiz bir şekilde alabilirsiniz.
quote:
yavruluktan çıkarma kendini yıpratmasın , bazen bunun gibi zor doğumlar oluyor , benim belık kendini bitkilere sürterek doğurdu... suyun ısına da dikkat et , çok düşük veya çok yüksek olmasın ben 25.5 de sabit tutuyorum..
Saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: love_boy
quote:
yavruluktan çıkarma kendini yıpratmasın , bazen bunun gibi zor doğumlar oluyor , benim belık kendini bitkilere sürterek doğurdu... suyun ısına da dikkat et , çok düşük veya çok yüksek olmasın ben 25.5 de sabit tutuyorum..
Saygılar..
eğer yavruluktan çıkarmazsa daha çok yıpratmış olur. yavrulukta alan dar, duvarlara çarpa çarpa yaralar kendini stres halindeyken. ana tanka alırsa asıl kendini rahat hisseder. lütfen yanlı bilgilendirme yapmayalım.
Eğer akvaryum bitkili değilse ki arkadaşın akvaryumu bitkili değil , hayvan kendini sağa sola vurarak ölme tehlikesi var (saklanacak yer bulamazsa ) , yavrulukta alan dar olduğu için kendini çok sert darbelerle yaralama olasılığı daha düşük... bu olay başıma geldiği için yazıyorum yanlış bilgi olarak değil , tamamen 10 senelik balık bakıcısı olarak gözlemlediğim bir durum , Bitkisiz akvaryum da doğum sonrası akvaryumda yavruların saklanacağı yer olmaması durumu veya akvaryumda balık popülasyonu fazla olması gibi faktörlerde yavru almak zaten çok zorlaşacak (diğer balıklar yavruları yiyecektir)..
Canlı doğuranlar da akvaryumda balık sayınız fazla ise yavruluk kesinlikle kullanılmalıdır , eğer bitkili akvaryumunuz var ise o zaman yavruluk kullanmanıza gerek yoktur..
Yavruluk olarak file gibi olan türlerini tercih ederseniz anaç balık hiç zarar görmez fakat , bir kaç yavrusunu kendi yiyecektir..
Saygılar...
love_boyL
kullanıcısına yanıt
Zaten en baştaki amaç balıklara saklanacak alan oluşturmak olmalı. Saklanacak alan oluşturulmazsa ister ana tank, ister yavruluk olsun balık strese girecektir. Ana tankta tutulmanın tek avantajı kaçabileceği yer olması olur bu durumda. Fakat canlı bitki yoksa rafya kullanılabilir saklanma alanı için. Balık bir kere strese girdi mi stres ortamından uzaklaştırılmazsa bırakın az yavru almayı hiç yavru alamazsınız üstelik bir de anaç balığı da kaybedersiniz. Burada amaç yavru almak değil, balıkları - anne olsun yavruları olsun - yaşatabilmek olmalı. Yanlış bilgilendirme diyerek abarttım kusura bakmayın, siz de tecrübenize göre konuşuyorsunuz tabi ki, fakat ben bu görüşe pek katılmıyorum belirttiğim üzere.
quote:
Orijinalden alıntı: Rasengan497
Zaten en baştaki amaç balıklara saklanacak alan oluşturmak olmalı. Saklanacak alan oluşturulmazsa ister ana tank, ister yavruluk olsun balık strese girecektir. Ana tankta tutulmanın tek avantajı kaçabileceği yer olması olur bu durumda. Fakat canlı bitki yoksa rafya kullanılabilir saklanma alanı için. Balık bir kere strese girdi mi stres ortamından uzaklaştırılmazsa bırakın az yavru almayı hiç yavru alamazsınız üstelik bir de anaç balığı da kaybedersiniz. Burada amaç yavru almak değil, balıkları - anne olsun yavruları olsun - yaşatabilmek olmalı. Yanlış bilgilendirme diyerek abarttım kusura bakmayın, siz de tecrübenize göre konuşuyorsunuz tabi ki, fakat ben bu görüşe pek katılmıyorum belirttiğim üzere.
Evet düşünceme katılmaya bilirsiniz ,bu en doğal hakkınız,
sonuç ta burada herkes kendine göre doğru bildiği şeyleri paylaşıyor veya yeni bir şeyler öğrenmek için , bazı şeylerden emin olabilmek için yardım istiyor , paylaşım yapıyor
Saygılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme