Şimdi Ara

Hamster alacaklar için rehber. (Gonzales) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
16
Favori
353.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

Bu 2. hamsterım o da 4 gün içinde öldü diğeride 2-3 gün içinde ölmüştü sorun bende mi ? 2sinide yattığı yerde ölü buldum acaba soğuktan mı öldüler 2sinede pamuk vermiştim pamuktan dolayı mı bi sıkıntı oldu ? ikisininde malum yerne dışkısı bulaşık biçimde öldü acaba bu 2si neden öldü ?

Benim hamster da soğuk yerde kalıyor bol talaş ve bol peçete olması lazım.Eğer bu kadar kısa sürede ölmüşse ishal veya gıda zehirlenmesi olabilir.

Evet ben de bu gün öğrendim fazla yeşillik vermek ishal olmuşlar galiba ..

Bu gün 2 tane kardeş bembeyaz kırmızı gözlü 1 dişi 1 erkek aldım da ben bunların gonzo olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

• quote:

Evet ben de bu gün öğrendim fazla yeşillik vermek ishal olmuşlar galiba ..

Bu gün 2 tane kardeş bembeyaz kırmızı gözlü 1 dişi 1 erkek aldım da ben bunların gonzo olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

gonzalesler ufak olur boyut farkından anlarsın,yinede olmazsa resimini çekersen söyleyebilirim
  •  Hamster alacaklar için rehber. (Gonzales)

http://img689.imageshack.us/g/16012010005.jpg/ bir kaç tanede burda var şimdiden teşekkürler :)

birde biri diğerine göre çok daha fazla çarkta koşuyor daha hareketli uyanınca diğerine göre hemen uyanıyor bunun nedeni nedir biri dişi birinin erkek olması mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 16 Ocak 2010; 21:07:26 >

• Mesela saat şimdi 9 az önce 2 side uyanıktı biri hala çarkta koşuyor diğeri uykuya daldı bile yattığı yere çekildi :)
  • Resimler net değil ama boyutlarından gonzales olduğu anlaşılıyor.Çift olarak beslemedim ama tek olarak besledi
    ğim çok hareketliydi.Kafese 2 çark koymayı deneyebilirsin yinede çark a binmiyorsa çıkarırsın hareketli değilse
    pek yapıcak bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Resimler net değil ama boyutlarından gonzales olduğu anlaşılıyor.Çift olarak beslemedim ama tek olarak besledi
    ğim çok hareketliydi.Kafese 2 çark koymayı deneyebilirsin yinede çark a binmiyorsa çıkarırsın hareketli değilse
    pek yapıcak bir şey yok

Evet arkadaşımda bende çark var getiriyim diyodu getirsin o zaman yoksa ben 2si de birbirine çok benzediğinden ben mi karıştırıyorum biri koşmuyor diye şuan bile biri uyuyor diğeri çarkta bir de gonzolar çok ısırır diyorlardı beni daha hiç ısırmadılar yemi elimle veriyorum fazla elime almadım ama daha hiç ısırık yemedim

• ne kadar da tatlılar yaheveslendim.ben prof. foto çekerim,ilgiliyim böyle şeylere.eğitimim de var.eğer alırsam modelim olur

Edit:anlatımımı beğenmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoeyBane -- 20 Ocak 2010; 13:08:57 >
  • Ya arkadaşlar bişey sorabilr miyim?

ben bundan 1 hafta önce beyaz gonzales aldım.Bugün de kahverengi biraz daha büyük gonzales aldım.Ancak bugün aldığım çok farklı davranıyor.Hem çok yavaş hareket ediyo hem de beyaz olan yanına yaklaşınca HİÇ ANLAMADIĞIM BİR SES ÇIKARIYOR.Önceki çıt çıkarmazdı,bu sanki çığlık atıyor.beni biraz bilgilendirirseniz çok iyi olur kafayı yemek üzereyim ya :S :S :S
  • Çocuklar kaç zamandır alalaım alalım diyorlardı ama çekiniyordum evde FARE beslemeye Çocukken bir fare yakalamıştım, çok sevimli idi okşamak isteyince elimi ısırmıştı namussuz Yazılanları okuyunca heveslendim şimdi, hayvanlarıda çok severim ama ömürleri kısa imiş bu canımı sıktı :( Yarın bir dolaşayım bakalım 3-5 haftalık bulabilirsem alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 21 Ocak 2010; 4:38:13 >
  • bugün okuldan arkadaşım getirdi (kız ark. gelecekmiş ve o istemiyormuş bana dedi getirsem olurmu die ben tereddutsüz kabul ettim her ne kadar kız arkadaşımyok desede) şimdi evladımız gibi oldular bi kafeste 2 tane gonzales (ellerinin kıllılığından anladım) ama çok kaşıyorlar kendilerini bit- pire olma ihtimali varmı yoksa normal temizlikleri mi bu şekilde ?

birde karsta ikamet eiyorum tek birtane pet shop var bundan bir kaç ay önce sordum hamster malzemesi varmı diye yok dedi (hamsteri okuldan hocadan istemiştim zaten o verecekti bana elinde her türden var ama gonzales çok şirin duruyor neyse konumuza dönelim) arkadaşım benden 1 hafta sonra bunu benden alacak ben bunlardan 2 tane edinmek istiyorum ama dediğim gibi kafes talaş vitamin fln yok..bu sorunları nasıl çözebilirim ? şimdilik bu hayvancıklarında talaşı yok bana geldiğinde gazete parçalarının içinde yaşıyorlardı biraz okudaktan sonra onları attım hemen idare etsin diye kağıt havlu koydum içine yarın gidip marangozdan talaş almayı düşündüm ama bit pire meydana gelir demişsiniz bu sorunu nasıl çözecem , tuzsuz yem verin denilmiş çekirdeklerin kavuğunu çıkarıp verdim(tabi biraz okuyunca ve hayvanları gözlemleyince buna gerek olmadığını anladım çünkü kabuğunu yemiyor) sonra meyve demişsiniz gonzalesler gelmeden önce yediğim muzun kabuklarını çöpten buldum bi parça verdim ama yemleri fazla verdim biraz yiyip yiyp koşuyorlar sonra tekrar yiyip koşup uyuyorlar yaklaşık akşam 6dan beri bendeler çok sevdim bunları..bir tanesi çok yaramaz elime elınca durmuyo bi koluma koşuyo durmuyo hiç masama koydum her deliğe girdi çoğu kitabımı kemirmeye yeltendi diğeri ise ötekinden daha kalıplı daha sevile bilir şu anda klavyemin üzerinde ok tuşlarının üzerinde uyuyor ama oda klavyeye s.çtı neyse teferruatı da okuduysanız sorularıma cevap vere bilirsiniz demi

• @saw331 sabah sabah güldürdün beyler gaziantepte olupta bu hamsterdan yavrusu olan varmı acaba? :(
  • @SaW331 internette çok kaliteli iki site var. Birisi petburada.com, diğeri juanpet.com. Bende hamster alacağım 2 hafta sonra. Ve sabah siparişlerim geldi
    juanpet'i öneririm sana. Ben kafes, yem, ödül, talaş ve çim aldım. 1 gün sonra kargo geldi. Buralardan alış veriş yapabilirsin. Hamsterlar suya giripte banyo yapan hayvanlar değildir. Kendi temizliklerini kendileri yaparlar. Yalanmaları normaldir Ayrıca üstlerinde mikrop taşımadıklarını okumuştum. Yaramaz olan gonzalestir büyük ihtimal. Bu hayvanlarla uğraşmak gerçekten çok zevkli.
  • ya durum normal bir yalanma değil kaşınıyorlar onlara baktıkça benimde kaşınasım geliyor.. ve siteler için tşk ederim inceleyeceğm
  • arkadaşlar gonzaleslerin altına migrosta satılan kedi kumlarından alıp sersem olur mu?
  • Benimkilerde sürekli kaşınıyor ama benimkiler hiç elime gelmiyor parmağımın ucunu yem zannediyorlar yemeye çalışıyorlar neden acaba ? yani hiç elime alıp oynayamıyorum ? neden acaba?
  • arkadaşlar hamsterlerimden bitanesi erkek diğeri dişi ve dişi olannın hamile olduğunu düşünüyorum(erkek hamile olamayacağınadan:) tam olarak nereden anlaya bilirim hamile olduğunu gözlemlerim şunlar: çok yavaş hareket ediyor çok fazla pamukların altında uyuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaW331

arkadaşlar hamsterlerimden bitanesi erkek diğeri dişi ve dişi olannın hamile olduğunu düşünüyorum(erkek hamile olamayacağınadan:) tam olarak nereden anlaya bilirim hamile olduğunu gözlemlerim şunlar: çok yavaş hareket ediyor çok fazla pamukların altında uyuyor...

Dediğim gibi benim de 2 tane var biri dişi biri erkek ve birisi çok hareketli diğerı ağır ve daha çok uyuyor ama daha 2 aylık bile değiller.. Hamile olabilmeleri için en az 4 aylık olması gerekiyormuş.. Ben tam olarak bilemeyeceğim

Bu arada eve geldiğimde bir de baktım hamster 2 tel arasına sıkışmış hamsterı kurtardım çığlık attı bir kaç kere neys etitriyordu ve bir gözü tamamen kapalıydı heralde dedim gözünü kaybetti kafeste sivri bir yere çarptı ama neyseki 20 dk sonra gözü tekrar açıldı ..

• Aradığın cevabı burada bulabilirsin galiba ..

http://www.hamsterim.com/showthread.php?t=45
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

quote:

arkadaşlar hamsterlerimden bitanesi erkek diğeri dişi ve dişi olannın hamile olduğunu düşünüyorum(erkek hamile olamayacağınadan:) tam olarak nereden anlaya bilirim hamile olduğunu gözlemlerim şunlar: çok yavaş hareket ediyor çok fazla pamukların altında uyuyor...

Dediğim gibi benim de 2 tane var biri dişi biri erkek ve birisi çok hareketli diğerı ağır ve daha çok uyuyor ama daha 2 aylık bile değiller.. Hamile olabilmeleri için en az 4 aylık olması gerekiyormuş.. Ben tam olarak bilemeyeceğim

Bu arada eve geldiğimde bir de baktım hamster 2 tel arasına sıkışmış hamsterı kurtardım çığlık attı bir kaç kere neys etitriyordu ve bir gözü tamamen kapalıydı heralde dedim gözünü kaybetti kafeste sivri bir yere çarptı ama neyseki 20 dk sonra gözü tekrar açıldı ..

hamsterler benim olmadığımdan kaç aylık olduklarını bilemeyeceğim bu arada site çok faydalı oldu tşk ederim

• quote:

eğer şimdiye kadar hamile değilse bile bu saatten sonra 16-20 gün arasınca yeni hamsterciklerim olacak iş üzerinde yakaladım hayvancıkları kafesten patırtılar geliyodu kavga ediyolar sandım baktım hafif bi kavgamsı bi hava var ama sonradan anladım ki savaşmıyorlarmış

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.