Bu hamsterlerin kafesleri pahalı ama elimde eskiden kalma bir kuş kafesi var bunu boyasam sonra bir miktar düzenlesem çark filanda var :D
Hamster bunun içinde yaşar mı_?
Mesela elimdeki normal kafesi 2 katlı hale getireceğim ve arada borularla geçiş sağlayacağım. Birde bu gonzalesler sevimli gibi hemde çok hareketliler herhalde talaşın ve hamsterlerin fiyatları nerelerde?
quote:
Orijinalden alıntı: Brutal Kill
Arkadaşlar bende haftaya bi hamster alıcam muhabbet kuşum kaçtı benimde onun kafesine koyucam eşyalarını falan acaba nasıl olur olur mu sizce hamster zorluk çeker mi ?
Bende ilk onu düşünmüştüm benimde aynısı olmuştu ama olmuyor maalesef çünkü çok büyük kuş kafesleri ve hamsterin kullanım alanı dar oluyor.Hamster kafesleri pek pahalı değil 30 liraya güzel birtane bulursun en rahatı o oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: GsliKahraman
Bir kaç şey sormak istiyorum
Bu hamsterlerin kafesleri pahalı ama elimde eskiden kalma bir kuş kafesi var bunu boyasam sonra bir miktar düzenlesem çark filanda var :D
Hamster bunun içinde yaşar mı_?
Mesela elimdeki normal kafesi 2 katlı hale getireceğim ve arada borularla geçiş sağlayacağım. Birde bu gonzalesler sevimli gibi hemde çok hareketliler herhalde talaşın ve hamsterlerin fiyatları nerelerde?
Öncelikle bir üst mesajımda belirttiğim gibi kuş kafesleri zorlu oluyor 25-30 lira arası birşey.Evet gonzalesler çok haraketliler yorulmak bilmiyorlar Talaşları bir marangozdan bulabilirsin hiç parayla almaya gerek yok ama tabi daha rahat olsun ve ince olsun diyorsan pet shoplarda sıkıştırılmış talaş satıyorlar.Hamsterlerin fiyatlarıda 10 ile 20 arası değişiyor.
hahaahahahhh......... ne komik şirin hayvan bunlar yavv... alsammı acaba
Hamsterların kötü tarafı sıcak havada kafesleri pis kokuyor maalesef...
işde bu olmadı vallaha sopayla annem kovalar beni...
quote:
Orijinalden alıntı: mfaydin
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
quote:
temizledikten sonra kokacağını sanmıyorum
Gündüzleri filan balkona koyulursa, Geceleri içeri alınırsa kafesi temiz olursa birşey olacağını sanmıyorum. Kuşların kafeside aynı temizledikten sonra büyük sorun olmaz ya.
quote:
Orijinalden alıntı: GsliKahraman
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
quote:
temizledikten sonra kokacağını sanmıyorum
Gündüzleri filan balkona koyulursa, Geceleri içeri alınırsa kafesi temiz olursa birşey olacağını sanmıyorum. Kuşların kafeside aynı temizledikten sonra büyük sorun olmaz ya.
Aynen iyi temizlemen gerekiyor ayrıca ben hamster ımıda yıkıyordum
Arkadaslar merhaba çok güzel bir forum olmuş bende iki uç gündür yazılanları okuyorum ve çok iyi bilgiler var. Benimde bir kac sene oncesine kadar hamsterlerim vardı. Ancak bir haftada öldüler malesef. Nedenini anlayamadım. Hamsterim beni ısırmıştı ve öyle böyle değil felaket acımıştı çok uzun süre kanamıştı nedense yazılanlar gibi olmadı yani kısacası. Şimdi yazılanları okuyunca tekrar heveslendim. Ancak benimde bir kac sorum olacak. Kafes az bı paslanmis sorun olur mu? Yani pasları kemirir mı yada yer mı bir zararı olur mu? Eve kedi almayı düşünüyoruz bir sorun çıkar mı ikisi arasında? Yaklaşık uç hafta sonra bes altı günlüğüne yurt dısına çıkacağım kendi baslarına kalabilirler mi?
quote:
Orijinalden alıntı: barso
Arkadaslar merhaba çok güzel bir forum olmuş bende iki uç gündür yazılanları okuyorum ve çok iyi bilgiler var. Benimde bir kac sene oncesine kadar hamsterlerim vardı. Ancak bir haftada öldüler malesef. Nedenini anlayamadım. Hamsterim beni ısırmıştı ve öyle böyle değil felaket acımıştı çok uzun süre kanamıştı nedense yazılanlar gibi olmadı yani kısacası. Şimdi yazılanları okuyunca tekrar heveslendim. Ancak benimde bir kac sorum olacak. Kafes az bı paslanmis sorun olur mu? Yani pasları kemirir mı yada yer mı bir zararı olur mu? Eve kedi almayı düşünüyoruz bir sorun çıkar mı ikisi arasında? Yaklaşık uç hafta sonra bes altı günlüğüne yurt dısına çıkacağım kendi baslarına kalabilirler mi?
Hamsterlar çok fazla kafes kemirirlerse kafes paslamışsa evet bir sorun çıkabilir.Kedi ile aralarında çok ciddi bir sorun çıkar büyük ihtimal ile 2 sini aynı evde bulundurman pek doğru olacağını sanmıyorum.Yurt dışına çıkacak isen komşuna vermeni tavsiye ederim çünkü kendilerine bakamazsan yem vermezsen suyunu değiştirmezsen ölürler o yüzden komşuna vermeni tavsiye ederim.
Tavsiyeler için teşekkür ederim ama ne yazık ki komşumuz yok. :D bende dönünce alırım o halde. Kedi ile hamsteri aynı evde ama farklı yerlerde tutmayı planlıyorum. Büyük bı ihtimal hamster odamda odanın kapısı kapalı olarak duracak o yüzden kedi ile karşılaşmayacaklar diye umuyorum. :D
65 uzunluk 20genişlik 25 yüksekliğinde akvaryuyumda tek syrian besleyebilirmiyim? bir sorum olurmu?
quote:
Orijinalden alıntı: omer332
65 uzunluk 20genişlik 25 yüksekliğinde akvaryuyumda tek syrian besleyebilirmiyim? bir sorum olurmu?
Pek sorun olmuyor ama tabi kafesteki gibi de olmuyor şimdilik besleyebilirsin ama tabi kafes almanı tavsiye ederim
Ay başı geldi ve maaşımla hamsterımı aldım.Şu sıralar bana düşman bir tavır sergiliyor fakat henüz eve yeni geldi.Gelir gelmez sevmeye çalıştım iki kez ısırdı.Kendime alıştırabilmek için verebileceğiniz taktikler var mı :<
quote:
Orijinalden alıntı: Ucan Spagetti Canavarı
Ay başı geldi ve maaşımla hamsterımı aldım.Şu sıralar bana düşman bir tavır sergiliyor fakat henüz eve yeni geldi.Gelir gelmez sevmeye çalıştım iki kez ısırdı.Kendime alıştırabilmek için verebileceğiniz taktikler var mı :<
Merak etme yakında alışır hem ortama hem sana daha yeni gelmiş ısırması normal ilerde parmağını kemirse bile canın yanmıyor benim öyle olmuştu
Benimki de asılıyor fakat pek acıttığı söylenemez ama ciddi ciddi düşman bir tavır sergiliyor.Umarım yakında anlaşmaya başlarız bende hamsterım Patlican'ın resimlerini buraya koyarım
Hahaha patlıcan süper isimmiş cidden En yakın zamanda görmek istiyorum merak ettim
Arkadaslar merhaba bir sorum daha olacak.:D. Hamster i arkadasım bana verecek. Arkadasiminda 47 tane hamster i var ve hepsini aynı kafeste besliyor. 2 tanesini bana verecek ama teredut ettigim şey onca arkadasinın arasından ayrılınca hayvanın psikolojisi bozulur mu bu yüzden bana karsı daha saldırgan olur mu? :D
quote:
Orijinalden alıntı: barso
Arkadaslar merhaba bir sorum daha olacak.:D. Hamster i arkadasım bana verecek. Arkadasiminda 47 tane hamster i var ve hepsini aynı kafeste besliyor. 2 tanesini bana verecek ama teredut ettigim şey onca arkadasinın arasından ayrılınca hayvanın psikolojisi bozulur mu bu yüzden bana karsı daha saldırgan olur mu? :D
dostum valla eğer yavru büyüömüşse biraz olur ama yavruysa olmaz
O zaman özellikle yavru istiyeyim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.