Arkadaslar herkese merhaba, arac kredisi cekmek istiyorum ve sizden fikir almaya geldim. oncelikle memurum maasim 5bin tl ve suan 26bin borcum var. 10bini krediye 16 binde kredi kartta var.alacagim ARAC 50-65 bin tl arasindadir.kredi islerinden anlamiyorum hangi bankadan cekmeliyim ve alacagim aractan daha fazla kredi cekmem gerekiyor karti kapatmam icin ihtiyac mi yoksa tasit kredisimi cekmem gerekiyor lutfen yardim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hangi bankadan kredi cekmeliyim yardmm
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
50 binlik araç al bir senede su anki borcun kadar borc cıkar sana, hiç bulaşma bu işe
-
Sonuçta borcu borçla kapatacaksın.. fazla kredi çekip tüm borcu kapatıp geri kalanına araba alacaksın tek yere borcun olacak. Ben baktım 80 90 bine 36 ay taksitle kredi vermiyorlar 24 ay seçeneğine veriyorlar oda 5aylık ödemesi 5 bin küsür… yani sen bence tüketici kredisi çekmen gerekiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vay arkadaş, bizim eve 20k civarı giriyor. Aylık 3300₺ ev kredisi dışında borcumuz yok. Yine de kredi ile araba almaya bütçemiz yetmiyor. Bu işin sırrı ne ki acaba?
Neyse hocam onu bunu geçtim olanaklar şunlar. Zamanında 3 ayrı kredi çekmiştim. Yine kredi çeksen verirler ama şuna bakıyorlar. Kredilerin toplam aylık ödemesinin sizin maaştan fazla olmaması gerekiyor. Ben zamanında ev alırken hem ev hem ihtiyaç kredisi çekmiştim. Bir yandan da kyk'yı geri ödüyordum. Sonrasında da bunları öderken bedelli için çektim. Toplam gelirinizi sorduğunda çıplak maaşı söylemenize gerek yok. Yan gelirlerle beraber bankaya beyan edin. Daha çok kredi limitiniz olur. Ben eşiminkini de söylemiştim. Hatta mining yapıyordum o aralar onu da söylemiştim. Araç kredisi çekerseniz aracın değerinin yüzde bilmem kaçına kadar kredi veriyorlar. Aracın ederinden fazla alamazsınız bu şekilde. Zaten aracın ederi kadar da araç kredisi çekemezsiniz. O yüzden ihtiyaç kredisi çekmeniz lazım. Ama çekerken de sebep olarak yapılandırma diyin. Bu şekilde toplam aylık geri ödeme olarak son çektiğiniz krediyi hesap ediyorlar. Ama krediyi çeker çekmez de diğerlerini kapattığınıza dair dekont istiyorlar. Ben bahsettiğim ev ve askerlik için çektiğim iki ayrı ihtiyaç kredisini faizler düşünce yapılandırmak için İş Bankası'na gitmiştim. Yapılandırma için kredi çekeceğimi de söyledim. Üstüne bana da kalsın diye 3-5 fazla çektim. Kredi hesaba yatınca hemen diğerlerini kapatmamı söyledi bankacı, kapatıp dekontu getirin dedi. Sizin de bu şekilde olur muhtemelen.
Son olarak da daha yeni kredilerin geri ödeme süresini düşürdüler. Maksimum 2 yıl galiba artık. O da dezavantajınıza oluyor, aylık ödemeler fazla olacak çünkü. Ben kredi kovalarken genelde en düşük faizleri İş Bankası, QNB falan sunuyordu. Hatta ilk QNB'den alıştım bedelli için. Yapılandırırken de İş Bankası'ndan yapılandırdım. Ev kredisi Garanti'den. Garanti bu arada cidden kazık, hiç bulaşmayın bile. Bir de internet bankaları var; Enpara ve Cepteteb. Bunlar çok kolay veriyor. Hatta erken kapatmak isterseniz de hiç bankaya gitmenize gerek kalmıyor. Ama en düşük faiz bunlarda değil.
-
Araç almak hayal oldu galiba. Çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cekme cekme durrrr cekmeeeee
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X