fiatlar dahada artacak yılbaşından sonra öngörülen fiat litre başına 4.20 olacak deniyor ki bu deger bu gidişle hiçte zor olmayacak gibi ve fiat bununlada kalmayıp dahaa tırmanacak çünkü akaryakıtta vergi oranı 2011 yılında dahada yükseltilecek vaybeee o zaman depo fullemek hayal olur bi düşünürmüsünüz depo fullemişiniz ve 500 tl para ödemişiniz vayy
Genellikle marka (Shell, BP, Opet vs) olmakla beraber istasyonu gözünüzün tutması önemli. 95 kullanın.
Öncelikle aracınızın benzin depo kapağında hangi oktan belirtilmiş ise o oktanda benzin kullanmaya özen gösterin. Benim aracımda 91/95 oktan yazıyor. Serviste 97/98 oktan kullanabilirmiyim diye sorduğumda, 97/98 oktan benzin yanma esnasında 95 oktana göre daha fazla ısı veriyor, üretici firmanın talimatına uyun dedi.
Markaya gelince, Türkiye' deki markaların benzinleri arasında ufak katkı farkları var. Shell, BP, OPET, Total gibi büyük markaların benzin istasyonlarında daha iyi denetim olabileceğine dair bir genel bir inanış var. En azından sorun çıktığında karşınızda bir muhatap bulabileneceği düşünülüyor. Bence, markalar arasındaki ufak katkı malzemesi farkı çok büyük performans farkları yaratmıyor. Önemli olan su/solvent vs gibi maddeler katılmamış temiz benzin alabilmek. Tavsiyem, markadan daha ziyade dürüst mal satan istasyon bulmanız.
Saygılar
Türkiye'den akaryakıtın çoğu ithal edildiğinden aralarında büyük farklar yok ancak dolum yaptığınız istasyonun sık çalışan, depolarını temiz tutan ve maalesef yaşandığı üzere farklı katkılardan muaf bir istasyon olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim;
"Bir depoda 1 litre (ye varan) tasarruf" shell save safsatasından sonra (ki istisnasız mutlak bir shell'ci idim) gıcık kaptım, bir daha hiç uğramıyorum. evimin yakınında OPET var yaklaşık 2 senedir bu firmanın benzinini kullanıyorum ve çok da memnunum. 97-98 oktan yerine tercihim her zaman 95'den yana olmuştur. 95 üzeri oktanın araç performansına ciddi bir katkısı olduğuna da inanmıyorum.
Kusura bakma ama bu zamların ardından ilginç bir konu olmuş.Ben olsam artık benzini nasıl alabiliriz diye sorardım. Konuyu dağıttıysam kusura bakmayın,içimden geçenleri yazdım.
Arkadaşlar ntvmsnbc de bir haber okudum yakıtlarla ilgili. Ülkemizdeki 95 ve 97 oktan hakkında bilgiler veriyor. Sonuç olarak ülkemizdeki 97 oktanla 95 oktan arasında hiçbir fark yokmuş. Linkini de veriyorum. http://www.ntvmsnbc.com/id/25158625/
quote:
Orijinalden alıntı: Ascentarium
"Bir depoda 1 litre (ye varan) tasarruf" shell save safsatasından sonra (ki istisnasız mutlak bir shell'ci idim) gıcık kaptım, bir daha hiç uğramıyorum. evimin yakınında OPET var yaklaşık 2 senedir bu firmanın benzinini kullanıyorum ve çok da memnunum. 97-98 oktan yerine tercihim her zaman 95'den yana olmuştur. 95 üzeri oktanın araç performansına ciddi bir katkısı olduğuna da inanmıyorum.
Zaten aracım 95 oktan benzin yakıyor. Peki "fuel save" reklamı konusunda fikir, tecrübe ve düşüncenizi alabilirmiyiz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme