Şimdi Ara

HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
40.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS

(En Son Oy Tarihi: 10.6.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: omerf

Bp den aldım bir kaç kere araba sesli çalışmaya falan başladı.

Ondan sonra hep shellden aldım arada gtl'de alıyorum artık.Menzili vs gayet normal araların aman aman fark yok zaten hiç birinin herkes bir firmaya çok güzel diyecektir.

O yüzden tanıdık bi yer varsa ordan al yoksa zaten yapabilceğin bişey yok herhangi birinden alıcaksın.Burda bp demişiz,shell demişiz bişey farketmicek çünkü hepsini kötüleyenler ve övenler olucaktır.

Alıntıları Göster
    Aracın motoruna göre yakıtlar farkedebilir.Benim araca shell ve opet yaramıyor.Petrol ofisi ,Total ,Lukoil bu firmaların yakıtları iyi geliyor.Euro4 1.5 DCi 86 hp Nissan note

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

GTL en iyi dizel

İngiltere'de yapılan top gear testi idi sanırım diğer tüm dizellerle bp ve shell'in performans dizelini karşılaştırdılar

Sonuçta GTL ve BP'nin performans dizeli ile test aracı 161 beygir çıkarken diğer dizellerle 155 beygirde kaldı

Demekki %4 daha performanslı

• Anket ekledim.

Benim de tercihim BP'den yana, iki dizel aracıma da BP veya Opet alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

GTL en iyi dizel

İngiltere'de yapılan top gear testi idi sanırım diğer tüm dizellerle bp ve shell'in performans dizelini karşılaştırdılar

Sonuçta GTL ve BP'nin performans dizeli ile test aracı 161 beygir çıkarken diğer dizellerle 155 beygirde kaldı

Alıntıları Göster
    Yukarıda vermiş olduğum tablo tabiki sadece benim aracıma yönelik. Mazotların içerikleri ve setan sayıları markaya göre değişiklik gösteriyor. Hangi mazot sorusunu şimdiye kadar kime sorduysam farklı bir yanıt aldım. Her bir markadan en az iki depoluk denemeler sonucunda yukarıdaki yargıya vardım.

Sonuç olarak üreticinin de tavsiyesi olan BP benim denemelerimde de en iyi neticeyi verdi. Ayrıca her depoda da aynı performansı veriyor. Opetten aldığımda iki depo arasında belirgin performans farklılıkları olabiliyordu. 1.6 CRDI motorlu Hyundai ve KIA kullanan arkadaşlar da deneyip yorum yazabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dbdanisman

Yukarıda vermiş olduğum tablo tabiki sadece benim aracıma yönelik. Mazotların içerikleri ve setan sayıları markaya göre değişiklik gösteriyor. Hangi mazot sorusunu şimdiye kadar kime sorduysam farklı bir yanıt aldım. Her bir markadan en az iki depoluk denemeler sonucunda yukarıdaki yargıya vardım.

Sonuç olarak üreticinin de tavsiyesi olan BP benim denemelerimde de en iyi neticeyi verdi. Ayrıca her depoda da aynı performansı veriyor. Opetten aldığımda iki depo arasında belirgin performans farklılıkları olabiliyordu. 1.6 CRDI motorlu Hyundai ve KIA kullanan arkadaşlar da deneyip yorum yazabilirler.

Alıntıları Göster
    aklı kelden yakıtı shell den alacaksın....

• quote:

Orijinalden alıntı: trody

Onun orijinali başka bi şey de burada söylemek uygun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanM

quote:

Orijinalden alıntı: trody

Onun orijinali başka bi şey de burada söylemek uygun olmaz.

Alıntıları Göster
    Kangoo 2007 model 1.5 Dci 80hp aracımda bugüne kadarki deneyimlerime göre :
    Total: Menzili az fakat performans ve ses iyi
    PO: Ses berbat,performans vasat ama menzil iyi
    Shell: Ses vasat,menzil iyi,performans canavar
    Bp ve Opet ile Akpet falan gibi diğer istasyonları denemedim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Kangoo 2007 model 1.5 Dci 80hp aracımda bugüne kadarki deneyimlerime göre :
    Total: Menzili az fakat performans ve ses iyi
    PO: Ses berbat,performans vasat ama menzil iyi
    Shell: Ses vasat,menzil iyi,performans canavar
    Bp ve Opet ile Akpet falan gibi diğer istasyonları denemedim ...

Alıntıları Göster
    ben de şu sıralar po nun yeni mazotunu kullanıyorum.daha önce kullandığım opete göre bariz atak olduğunu söyleyebilirim.araba çok çabuk topluyor ve rampalarda daha uzun süre hızını koruyor.iyi bir istasyondan alıp denemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Anket ekledim.

anket için teşekkür ederim hocam .

ben yeni olduğum için dizelde bir fark göremedim ama shell veya opet diyorum bundan önceki aracım benzinli idi hep opetten alırıdım benzini ama çevremdeki dizelciler genelde shell v power diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arathorn

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Anket ekledim.

anket için teşekkür ederim hocam .

ben yeni olduğum için dizelde bir fark göremedim ama shell veya opet diyorum bundan önceki aracım benzinli idi hep opetten alırıdım benzini ama çevremdeki dizelciler genelde shell v power diyor.

Alıntıları Göster
    Aslında anketi "hangi araca hangi mazot" şeklinde değiştirsek iyi olur. Ayrıca görüş yazan arkadaşlar kullandıkları yakıtın istasyondan istasyona ne kadar farklılık gösterdiğini de yazabilirlerse yararlı olur.

• quote:

GTL en iyi dizel

GTL çok pahalı ya dizellerin 100 oktanı gibi..

3.11 normal V-Power Euro Diesel, 3.34 V-Power GTL
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

quote:

GTL en iyi dizel

GTL çok pahalı ya dizellerin 100 oktanı gibi..

3.11 normal V-Power Euro Diesel, 3.34 V-Power GTL

Alıntıları Göster
    Benzin olsun Mazot olsun Shell iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Benzin olsun Mazot olsun Shell iyidir

Alıntıları Göster
    Opet
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth90

Opet

Alıntıları Göster
    arkadaslar daha onceden mazot aldıgımız fıslerı shellın kartına puan olarak yükletebilirmiyim.
  • Bende de 1.5 DCI var, PO'nun toparlama konusuna katılıyorum.

Yanlız benim fark ettiğim başka birşey var. 16 valve motoru olan arkadaşlar shell - opet, 8 valve motoru olan arkadaşlar PO - Total diyor sanki. Bence valve olayına göre yakıt fark eder. Daha önce 1.3 multijet 16 valve Grande Puntomda shell kullanıyordum ama 1.5 dci 8 valve olan yeni aracımda geçen gün tesadüfen PO'dan aldım kalkış ve toparlamada bariz fark hissettim. Tüketim de de 5.6'dan 5.1'e kadar düşüş oldu.

quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

ben de şu sıralar po nun yeni mazotunu kullanıyorum.daha önce kullandığım opete göre bariz atak olduğunu söyleyebilirim.araba çok çabuk topluyor ve rampalarda daha uzun süre hızını koruyor.iyi bir istasyondan alıp denemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mylasos

1 yıldır dizel araç kullanıyorum. Opetten (hep aynı istasyon) alıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

bnede 8 aydır opetten alıyorum hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

quote:

Orijinalden alıntı: Mylasos

1 yıldır dizel araç kullanıyorum. Opetten (hep aynı istasyon) alıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

bnede 8 aydır opetten alıyorum hiç bir sıkıntı çıkarmadı.

Alıntıları Göster
    Aldığınız yere araca göre değişir,

Ayrıca ankette Total neden yok,

Ben yıllardır total den alırım, hiç sorun yaşamadım,

bu güne kadar BP, Shell, Opet, PO, Total den yakıt aldım,

sırlamam,

1- Total..........Motor sesi az__________menzil uzun___________performans güzel,

2- Shell..........Motor sesi az__________menzil fena değil_______performans fena değil

3- PO.............Motor sesi fazla________mezil kötü____________performans kötü

4- BP.............Motor sesi fazla________menzil berbat ötesi_____performas çok kötü,

5- Opet..........Motor sesi çok fazla_____menzil çok kötü_______performas çok kötü,

Opetten bir kez aldım araç bozulacak diye korktum, motor çok gürültülü çalışıyordu ve performas bariz bi şekilde düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Aldığınız yere araca göre değişir,

Ayrıca ankette Total neden yok,

Ben yıllardır total den alırım, hiç sorun yaşamadım,

bu güne kadar BP, Shell, Opet, PO, Total den yakıt aldım,

sırlamam,

1- Total..........Motor sesi az__________menzil uzun___________performans güzel,

2- Shell..........Motor sesi az__________menzil fena değil_______performans fena değil

3- PO.............Motor sesi fazla________mezil kötü____________performans kötü

4- BP.............Motor sesi fazla________menzil berbat ötesi_____performas çok kötü,

5- Opet..........Motor sesi çok fazla_____menzil çok kötü_______performas çok kötü,

Opetten bir kez aldım araç bozulacak diye korktum, motor çok gürültülü çalışıyordu ve performas bariz bi şekilde düştü

Alıntıları Göster
    Opet derim.

Hem bazı opet istasyonlarının tüm geliri, mehmetçik vakfına gidiyor. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Opet derim.

Hem bazı opet istasyonlarının tüm geliri, mehmetçik vakfına gidiyor. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

Alıntıları Göster
    PD tdi motorda ne kullanıyorsunuz??
    ben opet kullanıyorum,shell ve totali henüz denemedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

PD tdi motorda ne kullanıyorsunuz??
    ben opet kullanıyorum,shell ve totali henüz denemedim..

Alıntıları Göster
    Çanakkale'ye gidince görürsünüz şehitliklerin, tarihi eserlerin olduğu bölgelerin restarasyonunu opet sponsor olmuş yada opet tarafından masrafları karşılanarak yaptırılmış..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.