Şimdi Ara

HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
40.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git

HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS

(En Son Oy Tarihi: 10.6.2022)
Giriş
  • Uzun yolda hem shell hem po hem total hemde opetten almıştım. 4500km de tabi hepsini deniyorsunuz :) . Biri diğerinden farklı gelmedi bana nedense veya ben fark edemedim. Menzilde hepsinde yaklaşık 1000 km idi. Tabi depo geniş :D . Motorin 4 ü geçmesinde biraz tadını çıkarabilelim 1.6 motorun. Yoksa dizele tüp taktıran ilk insan olurum.

Aslında en son totalden aldığımda performans bir nebze düşer gibi oldu da belki sorun yolun artık sonlarına doğru yorulmam olabilir :).
    Bu arada katkılı mı katkısız mı alınmalı benim sorum bu. Bilgilendirebilecek varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 1 Ağustos 2015; 20:47:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbdanisman

quote:

Orijinalden alıntı: Ata.BeG

quote:

Orijinalden alıntı: dbdanisman

Ben arabamı aldığımdan beri hemen hemen bütün markaları denedim, sonuç:

HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS

Sizin tespitinize göre Shell boşuna Türkiye piyasasında duruyor

O mesajı 2010'da yazmışım. Tam 5 yıl olmuş.

Aracım yakıta verdiği tepki aracın markasına, yakıtın markasına, yakıtı aldığınız istasyona göre değişebilir. Benim tecrübem o şekildeydi. Bu Shell'in Türkiye'de boşuna iş yaptığı anlamına gelemez. Zira siz gider yakıt alırsınız sizin izleniminiz de çok olumlu olur. Kaldı ki bir ara bu şirketin çıkarmış olduğu GTL isimli yakıt bir numaralı favorimdi başka yakıt almıyordum. Ama nedense güzel şeylerim ömrü fazla olmuyor.

5 yıldan beri yakıt teknolojisinde bir çok gelişme oldu. Son zamanlarda da PO'dan şaşmıyorum.

Evet 5 yıl geçmiş fakat 5 yıl önceki mesajlarda da çoğu insan shell'in motorininden memnun. Ki hala shell kötü diyorsanız sizde bir sorun var demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki yol önce bıraktım dizel almayı, opellere en çok shell ve po uyuyordu. Opetle 50-60 km kısa kalıyordu menzil. Şirket aracımda bp taşıtmatik var. Hoş 65 hp symbole zaten ne koysan aynı olmayan performansı veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 2 Ağustos 2015; 1:30:44 >
  • Gtl in cenabet hâli nitro oldu artik shellde

• Shell diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Shellin katkılı pahalı olan yakıtını mı tercih ediyorsunuz yoksa katkısız olanını mı?

• Shellin katkılı olanıyla Opetin katkılı olanı arasında kıyaslama yapan, fikirleri olan arkadaş varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Shellin katkılı olanıyla Opetin katkılı olanı arasında kıyaslama yapan, fikirleri olan arkadaş varmıdır?
    istasyonun iyi olsun. o farkı anlayamazsın bile. şu opetleri mehmetçik vakfı işletse başka yerden yakıt almam ama her yerde yoklar maalesef. bu nedenle diğer firmalardan kendisine ait olanları tercih ediyorum. total, bp, shell. çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende size şöyle bir bilgi vereyim dizel yakıtın kalite ses performans vs özelliklerini belirleyen en önemli etken istasyonda yakıtın depolandığı tankın temizliği, minimum seviyesi ve bakımıdır. Bu hususta en titiz firmada açık ara shelldir. Öyle ki bu kontrolü yapan personelleri seçerken çok titiz çalışırlar ve yüksek ücret öderler hatta şunu söyleyim bu personellerin 5 yıldızlı oteli olmayan şehirlerde konaklamaları bile yasaktır. Yoksa hepsi tüpraşdan alıyor içerdiği setan sayıları ve patlama noktaları hemen hemen aynıdır.

• Mazotu shell ve totalden şaşmayacaksın. Opet bunların arasında rölantide titreşimli ve daha sesli çalışıyor. 2003 yılından beri 700.000 km aşkın dizel araç kullanıyorum bu konuda tecrübeliyim. Petrol ofisinden de su çıkabiliyor.

• Büyüklü küçüklü çok farklı marka ve istasyondan yakıt aldım. Henüz hangisi diğerlerinden daha iyidir karar veremedim. Mazotta partikül konusu mühim. Büyük markalara nazaran daha az istasyonu olan ama yine de bilindik markalardan bile korkar hale geldim. Şuda var, Bonus kart'ın kampanyasına göre hareket ediyorum şuan.

• Aracı aldığımdan beri Opetten mazot alıyordum. Bir kere de Shell FuelSave alalım dedik, motor soğuk havada sanki daha rahat çalışmaya başladı.
  • Tatilde bilmediğiniz yerden alıyorsanız Opetten veya Shellden alın, Kendi şehrinizde temiz yakıt satan yerler bellidir zaten....
  • Son 4 seferinde Total aldım dizel yakıtı çok öneriliyor diye. Ne menzil nede performans hiçbir farkını göremedim.

• Shell in kendi işlettiği istasyonu var Gebze'de. Onun dışında zorda kalmadıkça başka bir yerden almıyorum. Evimin yolu üzerinde değil ama sırf yakıt almak için gittiğim oluyor. C4 sağolsun az yakıyor zaten bir de 60 litre depo olunca ayda bir uğramak yetiyor. 52000 - 103000 km arası hiç dpf uyarısı falan almadım. Arkadaşım PO tavsiye ediyor ama yakınımda SHELL in kendi işlettiği istasyonu bulmuşken riske girmek istemiyorum.

• opetin bulundugu sokaktan bile gecmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genellikle Shell alırım; bulamadığım zamanlar Total veya Opet tercih ederim. Uzun yola çıkacaksam Total alıyorum.

Bir kere PO almak zorunda kaldım, seste artış meydana geldiği için zorda kalmadıkça tekrar tercih etmem.

Şahsi tecrübelerim şu şekilde:

Sessizlik: Shell V-Power > Total Excellium > Opet Ultra Force

Performans: Shell V-Power > Opet Ultra Force > Total Excellium

Tüketim: Total Excellium > Opet Ultra Force > Shell V-Power
  • Bende 1 kez hiç sevmiyor olmama rağmen PO aldım ama şunu diyeyim depoya tezek doldursam herhalde daha iyi olurdu. Ne menzil, ne performans hele menzil yok su gibi gitti.

• fiat multijet bp yi daha iyi yakıyor,menzil artıyor. shell su gibi çar çabuk bitiveriyor,po da motor keyifsiz ve sesli.opette ise motor daha canlı ve alt devirlerde atak..opet bp alıyorum genelde.ama aliağadan kamyoncuların aldığı ucuz mazottan da aldım, 50.000 km dir hiç dpf uyarısı almadım.kredi kartımın anlaşma yaptığı firmadan aldığım için her markayı denedim. en memnun kaldığım multijet için bp opet lukoil (ortalama %7 8 ucuz)...

• Geçen hafta Alpet denedim. Menzil olarak verimsiz, performans düşük.
    Dün Bonus kampanyası 1,5 Ay boyunca Shell 'de olduğundan Shell almaya başladım. Gayet sessiz çalışıyor araç.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.