iPhone almak istiyorum ve Oled ekran güçlü işlemci mümkünse 6GB RAM bir de kamerada en az 2X optik zoom istiyorum. Aklımda 11 Pro, 12 Pro ve düz 15 modeli var. Başka alternatif varsa onları da yazabilirsiniz. 11 Pro ve 12 Proyu mecbur yenilenmiş alabiliyorum sıfırları yok sanırım ama 15i sıfır da alabilirim. Apple kullanıcıları veya bu cihazlar hakkında bilgisi olanlar ne önerir acaba? Ortalama 2 sene kullanıp çok değer kaybı yaşamadan geri satmak istiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hangi iPhone alınır?
-
-
15pro ve üstü alinir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
11 mi kaldı hocam:)
-
15
Yenilenmiş telefonlarla falan uğraşma 15 al geç.
-
Peki o kadar para vermişken AI eksikliği çok sorun olur mu sizce? Diğer Apple cihazlarıma AI desteği gelecekken telefona gelmemesi ekosistemde sorun çıkarır mı?
Diğer iki seçeneği biraz da idarelik gibi düşünüyorum çünkü ucuzlar ama 15 için ciddi para vermem gerekecek o parayı vereceksem değmesini istiyorum.
Yani yıl olarak eskidi ama istediklerimi de karşılıyor gibi geldi o yüzden yazmıştım.
Ai seçeneği bol apple ai’ye bağımlı değilsiniz, ki apple ai’nin neler vaad edeceği belirsiz muhtemelen daha zamana ihtiyacı olacak. Ayrıca bir süre sonra ücretli olacağı da konuşuluyor. Şu an benim için ai desteği telefon almak için bir kıstas değil çünkü alternatifleri fazla, elbette ekosistem içinde bütünleşik ai işleri kolaylaştıracaktır ama bunun olması için apple ai’nin zamana ihtiyacı var. Karar size ve bütçenize kalmış.
Bütçeme uyan AI cihazı sanırım yok zaten, en ucuzu 16 o da bazı konularda 15i aratır durumda iken ekosisteme ciddi etkisi olmayacaksa sırf AI için alınmaz diye düşünüyorum.
O durumda tek korkum 2 sene sonra bu yazılımın "iPhone için vazgeçilmez" konumuna yükselip benim alacağım 15in değerini ciddi şekilde düşürmesi. Duruma göre ya 15 ya da ikinci elden temiz 12 Pro bakayım olmazsa. 11 Pro sanırım 2 seneye güncelleme bile almayacak gibi duruyor ondan vazgeçtim.
Ai desteğinin 2.el piyasada ciddi fark yaratması için apple ai’nin inanılmaz işler falan yapması lazım ekosistem içinde apple ai ağzımızı açık bırakacak ne vaad edebilir bunu tahmin etmek zor, zaten ücretli olursa albenisini de kaybeder sıradan bir apple store uygulaması olarak durur. Kısa zaman sonra ai desteği olan bir telefona geçiş planınız varsa dediğiniz gibi temiz 2.el 12 pro tercih edilebilir, 11’e artık bakmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X