Şimdi Ara

Hangi Kitapları Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilkokuldan gelen önyargıyla birlikte klasik kitaplara karşı önyargım vardı. Fakat okulların açılmasına az bir süre bir kaç kitap alıp okumayı düşünüyorum. Aşağıdaki listeden (tamamı klasik değil) en az 2 en fazla 4 kitap önermenizi istiyorum :) Eğer listede olmayıp mutlaka oku dediğiniz kitaplar varsa onları da yazabilirsiniz :

Siddhartha - Hermann Hesse
    Satranç - Stefan Zweig
    Ölü Ozanlar Derneği - N. H. Kleinbaum
    Babalar ve Oğullar - Ivan Sergeyeviç Turgenyev
    Diriliş - Tolstoy
    Notre Dame'ın Kamburu - Victor Hugo
    Sineklerin Tanrısı - William Golding
    Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck
    Suç ve Ceza - Dostoyevski
    Dönüşüm - Franz Kafka
    Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
    Yıkıma Giden Adam - Alfred Bester
    İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens
    Simyacı - Paulo Coelho
    Yabancı - Albert Camus
    Kroyçer Sonat - Tolstoy
    Yeraltından Notlar - Dostoyevski

• Babalar ve oğullar
    Dönüşüm
    Yeraltından notlar

Bunlar ağır kitaplar zor okunur herkese hitap etmez kitap okumak dan soğutur.

Satranç fareler ve insanlar simyacı bunları alabilirsin hem kısalar hemde çok güzeldirler.Bi oturuşda bitirirsin.Yabancı da iyidir ama dediğim gibi herkes beğenmeye biliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlı adam ve deniz oda klasik dir ve çok güzeldir onu da alabilirsin

• Satranç - Stefan Zweig
    Simyacı - Paulo Coelho
    Sineklerin Tanrısı - William golding
    Bu üçlü güzel başlangıç olur bence.
  • G0tham kullanıcısına yanıt
    Ben de Franz Kafka'nın kitaplarının ve Dostoyevski'nin de Yeraltından Notlar kitabının ağır olduğunu duymuştum ama babalar ve oğullar hakkında böyle bir şey duymamıştım. Klasiklere yeni başlayacağım. Bu durumu neredeyse utanarak söylüyorum :D Şimdiye kadar polisiye gerilim ve kıyamet sonrası bilimkurgu tarzı kitaplar okudum fakat yaş ilerledikçe klasikleri de bir an önce okumam gerektiğinin farkına vardım. Zira şu ana kadar okuduğum kitaplar elbet hayalgücü konusunda katkısı olmuştur fakat bu tarz kitaplar daha çok okuma zevkini artırır. Klasiklerin ise daha fazla şeyler katacağını düşünüyor ve umuyorum :) Ağır dediğiniz kitapları ertelemekte fayda var sanırım. Bu arada tavsiyeler için teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kralpp -- 19 Ağustos 2016; 17:53:08 >
  • Beyaz Geceler, Dostoyevski

• satranç, diriliş, suç ve ceza ve tabikide yeraltından notlar
  • ölü ozanlar derneği ve yabancıyı kesin al bence. kesinlikle tavsiye ediyorum. sineklerin tanrısı da fena değil ama bence aman aman bir kitap değildi.

• Hepiniz yorumlarına teşekkür ederim fakat klasik okumaya yeni başlayacağım için hala hangi kitapları almam gerektiği konusunda kararsızım. Benim yazdığım listede ağır kitaplar da olabilir şimdilik onlardan başlamak istemiyorum. Kitapsever olarak da Simyacı'yı mutlaka almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum :)
  • Listedeki çoğu kitabı okumadım ama Satranç ve Fareler ve insanlar başlangıç için gayet iyidir bence. Ama bir kitap ağır olsa da okumaya kararlıysan her türlü okursun o yüzden bu 2 kitap dışında araştırıp hoşuna gidenlerden okuyabilirsin bence.

• 1984
    Cesur Yeni Dünya
    Hayvanlar Çiftliği
  • Ben de senin gibi klasiklere başlamayı düşünüyorum. Hayatımda bi klasik okudum o da Fareler ve İnsanlar'dı öneririm hiç zorlanamdım ağır değildi başlangıç için al bence

• Vallaha babalar ve oğulları bazarov adindaki bi genci anlatan nihilizm politikasini anlatan bir kitap.
    Klasiklere yeni baslayan biri icin agir olur bence.
    Fareler ve insanlar ile simyacı güzel bir baslangictir fakat Tolstoy dan kazaklarida okuyabilirsin oda güzel kitaptir. Onun haricinde stendhalin kirmizi ve siyah kitabida guzel bende iki ciltini yeni bitirdim.

• Siddhartha - Hermann Hesse
    Satranç - Stefan Zweig
    Ölü Ozanlar Derneği - N. H. Kleinbaum
    Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

4'ü de sıkmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.