Şimdi Ara

Hangi Kombiyi Almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Evimde 20.000 lik demir döküm 19 Senelik kombimi söktüm Arızalandı Yerine yeni bir kombi almak istiyorum Buderus düşünüyorum Fakat Hangi model işimi görür bilemedim Evim 135 Metre Kare şimdi YOĞUŞMALI KOMBİ ve HERMETİK türünde kombiler var Hangi modeli Önerirsiniz benim istediğim yaktığı gazın hakkını versin ısıtsın evimi :) eskisi hiç iyi değildi birde sıcak suyu çok geç ısıtıyordu sıcak su konusunda iyi bir kombi istiyorum ? yardımcı olursaniz sevinirim

• eski demirdöküm kombinizle kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısındıysanız modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombi öneririm
    ayrıca kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Termostatik Vanada Takmayı düşünüyorum Evet sizin Önericeğiniz Vana Modelleri varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meselem

Termostatik Vanada Takmayı düşünüyorum Evet sizin Önericeğiniz Vana Modelleri varmı ?

termostatik vana:danfoss ra 2000 gaz sensörlü,piyasanın en iyisidir.

kombi olarak modülasyon aralığı geniş (%19,5 - %100) premix yoğuşmalı baymak duo tec ve baymak falke condense öneririm

Hangi Kombiyi Almalıyım Hangi Kombiyi Almalıyım Hangi Kombiyi Almalıyım

Gaz sensörlü olayı nedir ? Birde zahmet olucak ama bir link felan varmı kombi için baka biliceğim ?
  • quote:

Gaz sensörlü olayı nedir ? Birde zahmet olucak ama bir link felan varmı kombi için baka biliceğim ?

piyasadaki termostatik vanaların çoğu ya yaylıdır ve sıvı sensörlüdür.yani hissedicisi bu şekilde çalışır.gaz sensörlüde sensör gazlı olduğu için daha çabuk tepkime gösterir ve daha uzun ömürlüdür. gaz sensör danfoss'a ait patentli bir uygulamadır en kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000 serisidir

baymak premix yoğuşmalı kombiler için:

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/baymak-duo-tec-premix-yogusmali-kombi__.baymak?c=4006&m=310
    http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4006_tr_TR/1.Bro%C5%9F%C3%BCr.pdf

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/falke-condense-premix-yogusmali-kombi__.baymak?c=4008&m=310
    http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4008_tr_TR/1.Bros%C3%BCr.pdf

aslında ben buderus düşünüyordum . baymak hiç aklımda yoktu bunlardada Sıcak su olayı güzelmi musluktan hemen sıcak su vermeye yarıyan tankı felan varmı ?
  • Merhaba arkadaşlar, Benim acil yardıma ihtiyacım var. Ankara'da etrafı oldukça açık, 3 cephe, en üst katta net 155 m2 bir ev aldım ve kombi almam lazım. bana ne önerirsiniz?
  • quote:

aslında ben buderus düşünüyordum . baymak hiç aklımda yoktu bunlardada Sıcak su olayı güzelmi musluktan hemen sıcak su vermeye yarıyan tankı felan varmı ?

hiçbir kombide tank olmaz.istiyorsanız harici boyler alıp kombiye bağlayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisem99

Merhaba arkadaşlar, Benim acil yardıma ihtiyacım var. Ankara'da etrafı oldukça açık, 3 cephe, en üst katta net 155 m2 bir ev aldım ve kombi almam lazım. bana ne önerirsiniz?

28kw baymak falke condense ve 28 kw baymak duo tec öneririm
    ayrıca havlupan ve 1radyatör hariç kalan radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
    Bende bilmiyorum Bir Teknik Servis elemanı dedi Onlarda Sıcak su tankı var ayrı pompalaması felan var Her neyse peki Hocam Sen bana Tam olarak net yani Sen olsan hangi kombiyi alırsın 135 metre kara evim ısınmak istiyorum demir döküm kışın 600 ,700 Tl para veriyoruz ısınmıyoruz demirdökümde .. şunu al rahatına bak diyiceğin model
  • quote:

Bende bilmiyorum Bir Teknik Servis elemanı dedi Onlarda Sıcak su tankı var ayrı pompalaması felan var Her neyse peki Hocam Sen bana Tam olarak net yani Sen olsan hangi kombiyi alırsın 135 metre kara evim ısınmak istiyorum demir döküm kışın 600 ,700 Tl para veriyoruz ısınmıyoruz demirdökümde .. şunu al rahatına bak diyiceğin model

tasarruflu ısınmada gerçekleştirilmesi gereken 5 madde vardır
    öncelik sırasına göre: 1) yalıtım 2) sirkülasyon iyi kalorifer tesisatı 3) işçilik 4) radyatör metrajı 5) kombi

ilk 4 madde olmadıktan sonra kombinin çok fazla önemi yok

evin hakkında daha detaylı bilgi yazarsan daha sağlıklı değerlendirme yapılır

evde ısıtılacak net alan kaç m2? salon,bütün odalar,koridor,hol,mutfak,banyo'nun m2'sini petek boyu ile beraber ve cehpesi ile beraber yazarsan daha sağlıklı değerlendirme yapılır

örnek: oturma odası 12m2 petek boyu 100cm kuzey cephe...gibi

hangi şehirdesin? binada yalıtım var mı? kaçıncı kattasın altta üstte oturan var mı? binanın cephesi nasıl?

eski kombinle en son petekler ısınıyormuydu?

Şimdi hocam anlatayım
    1. Dış Cephe Montalama Var
    2. Silkülasyon derken anlamadım ( Klorifer Tesisat Borularım Fratben aleminyum Folyolu )
    3. işçilik nasıldır bilmiyorum görünürde bir sorun yok
    4. metrajları oda oda yazıyım Toplamda 135 M2
    ( Salon 35 M2 80*50 , 100*50 , 150*50 3 Adet Petek
    Yat. odası 80*50 16 M2 -
    Otur. Odası 80*50 20 M2 -
    Çocuk. Odası 80*50 11 M2-
    banyo =havlu pan 80*50 9 M2
    mutfak 70*50 13 M2
    Hol 50*50 )
    Evim İstanbul sarıyer Bölgesi Buralar çok serin olur yazları yeri gelir üşürsün kışları donar :) Evin ön cepesi bir kısmı kuzeyi alıyor..
    ben 3 kattayım ara kat oluyorum Eski Kombim arka odadaki peteklere yetmiyordu sanki tam olarak ısınmıyordu zira üst kat babamlar oturuyor sıfır 20 binlik demirdöküm hermotik midir nedir aldılar arka odadaki petek buz gibi ayarını çok açarsan ılınıyor anca :)

kısacası böyle başka sormak istediğin varsa cevap larım birde kışları yıkanırken suyun ısınması mucize oluyor demir döküm kombide kombi ile banyo arasındaki mesafe en fazla 15 mt felandır

• quote:

Şimdi hocam anlatayım
    1. Dış Cephe Montalama Var
    2. Silkülasyon derken anlamadım ( Klorifer Tesisat Borularım Fratben aleminyum Folyolu )
    3. işçilik nasıldır bilmiyorum görünürde bir sorun yok
    4. metrajları oda oda yazıyım Toplamda 135 M2
    ( Salon 35 M2 80*50 , 100*50 , 150*50 3 Adet Petek
    Yat. odası 80*50 16 M2 -
    Otur. Odası 80*50 20 M2 -
    Çocuk. Odası 80*50 11 M2-
    banyo =havlu pan 80*50 9 M2
    mutfak 70*50 13 M2
    Hol 50*50 )
    Evim İstanbul sarıyer Bölgesi Buralar çok serin olur yazları yeri gelir üşürsün kışları donar :) Evin ön cepesi bir kısmı kuzeyi alıyor..
    ben 3 kattayım ara kat oluyorum Eski Kombim arka odadaki peteklere yetmiyordu sanki tam olarak ısınmıyordu zira üst kat babamlar oturuyor sıfır 20 binlik demirdöküm hermotik midir nedir aldılar arka odadaki petek buz gibi ayarını çok açarsan ılınıyor anca :)

kısacası böyle başka sormak istediğin varsa cevap larım birde kışları yıkanırken suyun ısınması mucize oluyor demir döküm kombide kombi ile banyo arasındaki mesafe en fazla 15 mt felandır

petek boyların odalarda çok çok az,oturma odası yaşam alanıdır 20m2 alanda 80cm radyatör olmaz,yaptırabiliyorsan hol'deki 50cm radyatörü oturma odasıne ilave ettir.oturma odası 80+50cm radyatör olsun.2radyatörü yanyana seri bağlantı dediğimiz şekilde bağlatabilirsin(resimdeki gibi)
    hole'de radyatör yeri kurtarıyorsa en az 120cm büyüklüğünde pkkp 22/600 demirdöküm plus radyatör alıp bu radyatörü çapraz bağlat
    kombi olarak standart 24kw kapasitede kombi yeterli ama bence evine 28kw kapasitede kombi almanı öneririm
    28kw baymak falke condense ve 28kw baymak duo tec öneririm
    son radyatörlerin ısınmıyorsa ya kombinin yetersiz pompasından ya da tesisatın klasik sıva üstü ise reglaj ayarı yapmamanızdan kaynaklanıyor olabilir

28kw baymak falke condense ve baymak duo tec'in sıcak su verimi çok iyidir ve stabil/kesintisizdir.yani duşta yıkanırken asla sıcak su sabitleme sorunu yaşamazsın.
    son peteklerin daha iyi ısınmasını istiyorsan kombiye en yakın radyatörlere ve mutfak kombiye uzak değilse mutfağa mutlaka kaliteli termostatik vanalar taktırmanı öneririm:danfoss ra 2000

böyle yaparsan.kombiye yakın radyatörlerdeki odalar ideal sıcaklığa geldiğinde,termostatik vana radyatörü kapatacak.bu sayede kapalı devre tesisat suyu daha henüz tam ısınmamış kombiye uzaktaki odalara yönlenecek.evde daha homojen sıcaklık olacak
    danfoss ra 2000 yatay köşe(uk tip) öneririm.yatay köşeler yandan uzanır.(resimdeki gibi) evde yürürken çarpıp kırma riskiniz daha az olur
    bu termostatik vana diğer termo vanalar gibi yaylı veya sıvı sensörlü değildir.gaz sensörlüdür.tepkime süresi çok daha hızlıdır.ve kırılmadığı sürece ömürlük aletlerdir.danfoss ra 2000 istanbulda birçok toptancıdan alabilirsin,kesinlikle öneririm

özetlemek gerekirse:
    1) radyatör metrajını mutlaka dediğim şekilde arttır
    2) 24kw değil 28kw kapasitede premix yoğuşmalı (tam yoğuşmalı) kombi almanı öneririm.önerdiğim cihazlar 1600lira civarındadır ve bu cihazların modülasyon aralığı çok geniştir.güzel ısınıp güzel sıcak su verimine sahip olup daha düşük fatura ödersin
    3) kombiye yakın radyatörlere ve mutfağa mutlaka termostatik vana taktır: mümkünse hol ve banyo hariç bütün radyatörlere

Hangi Kombiyi Almalıyım Hangi Kombiyi Almalıyım Hangi Kombiyi Almalıyım

Peki bu Vanaları kaça alırız ?
  • quote:

Peki bu Vanaları kaça alırız ?

kutudakiler (kafa+gövde) toplam 33-35lira civarında
    pahalıymış baya :) 8 tane lazım yani

siz doğal gaz işi felanmı yapıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meselem -- 13 Haziran 2013; 23:12:17 >
    135 m2 evde olsa olsa ısı kaybı, 16kw'dır. 17.000kcal/h kombi rahat işini görür. Yani, 20kW kapasitede ki kombiyi al.
    Yüksek kapasite almana hiç ama hiç gerek yok. Yatırım maliyetini arttırma.

Arkadaşın dediği gibi termostatik vana, banyo hariç her yerde kullanmanda fayda var.

Buderus kombi almanıza gerek yok. Aynı fabrikadan farklı isimde kombi üretiliyor ... BOSCH !!!

Bu kombiler artık yurt dışından gelmiyor. Üretim TR'de olduğu için eski büyüsü olmayabilir :)

Piyasa da ithal kombi nadir kaldı. En son pazara giren, REMEHA adındaki kombi çok tercih ediliyor. İncelemenizde fayda var..... @disintegration
  • quote:

Orijinalden alıntı: celikkaya

135 m2 evde olsa olsa ısı kaybı, 16kw'dır. 17.000kcal/h kombi rahat işini görür. Yani, 20kW kapasitede ki kombiyi al.
    Yüksek kapasite almana hiç ama hiç gerek yok. Yatırım maliyetini arttırma.

Arkadaşın dediği gibi termostatik vana, banyo hariç her yerde kullanmanda fayda var.

Buderus kombi almanıza gerek yok. Aynı fabrikadan farklı isimde kombi üretiliyor ... BOSCH !!!

Bu kombiler artık yurt dışından gelmiyor. Üretim TR'de olduğu için eski büyüsü olmayabilir :)

Piyasa da ithal kombi nadir kaldı. En son pazara giren, REMEHA adındaki kombi çok tercih ediliyor. İncelemenizde fayda var..... @disintegration

20kw kapasitede kombi pratikte yeterli gelebilir.ama tesisatın sirkülesi+boru çapları+ısı kayıpları+radyatör metrajı+kişinin sıcak su ihtiyacı göz önüne alındığında 24kw hatta 28kw kapasite yeterli gelir.önerdiğim premix yoğuşmalı kombilerin 50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4,7kw ve 5,7kw dolayısıyla modülasyon aralıkları çok geniştir. %19,5 - %100
    ilk yatırım maliyeti gibi argümanlar artık çok eskilerde kaldı
    bugün 1600liraya 28kw modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombi alınabiliyor,1400liraya 24kw modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombi alınabiliyor
    piyasada ithal kombiler nadir kalmadı değil,buna katılmıyorum zira piyasanın nerdeyse yarısı yurtdışından geliyor:

viessmann,vaillant,de dietrich,ferroli,ariston,immergas,hatta ve hatta piyasada pek beğenilmeyen "protherm" ve pek bilinmeyen kiturami (güney kore) kombiler yurtdışından geliyor
    bu listeye ingiltere'den gelen termoteknik'in LOGİC premix yoğuşmalı kombisini de ekleyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 15 Haziran 2013; 15:11:42 >

• kombi alacaklar acele etsin. Euro 'nun yükselişinden sonra firmalar fiyatlatı artırmışlardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.