Şimdi Ara

Hangi Kurşunsuz 95?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onca bakmama rağmen bulamadım bu ve benzer bir topiği açmaya karar verdim. 1.5 aya yakın zamandır arabam var, benzinli. ve nerden benzin almam gerektiği konusunda herkes farklı birşeyler sölüyor. kimi opet en iyisi diyor kimi shell diyor. bi çok kez de bp'den sakın alma diyenler oldu. sizin bu konuda fikirleriniz neler acaba?

• benim sıralama şöyle opet>shell>bp . opetin 95 oktanını öneririm. (opette bayiden bayiye çok bir fark farketmedim. Fakat shell ve bp de bu farkı hissediliyor.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

benim sıralama şöyle opet>shell>bp . opetin 95 oktanını öneririm. (opette bayiden bayiye çok bir fark farketmedim. Fakat shell ve bp de bu farkı hissediliyor.)
    Hepsi aynı rafineriden çıkıyor ve aslında hepsi aynı. Farkı yaratansa reklamlarla yaratılan, fark algısı. Marka seçimi yerine istasyon seçimi yapılmalıdır. İstasyondaki tankerler düzenli aralıklarla temizleniyorsa, dinlendirilmiş akaryakıt satıyorsa diğerlerine nazaran daha iyidir. Bu yazdıklarım elbette liman kenti olmayan bölgeler için, örneğin Ankara'nın akaryakıtı Kırıkkale'den gelir. Ancak Marmara Bölgesinde akaryakıt ithalatı yapılıyor olabilir, o nedenle belki markadan markaya kalite farkı olabilir. Ancak Ankara açısından markalar değerlendirildiğinde farkı reklamı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

benim sıralama şöyle opet>shell>bp . opetin 95 oktanını öneririm. (opette bayiden bayiye çok bir fark farketmedim. Fakat shell ve bp de bu farkı hissediliyor.)

doğrudur. petrol ofisi, total vs peki? özellikle reklamlarıyla petrol ofisi çok kaliteli duruyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

Hepsi aynı rafineriden çıkıyor ve aslında hepsi aynı. Farkı yaratansa reklamlarla yaratılan, fark algısı. Marka seçimi yerine istasyon seçimi yapılmalıdır. İstasyondaki tankerler düzenli aralıklarla temizleniyorsa, dinlendirilmiş akaryakıt satıyorsa diğerlerine nazaran daha iyidir. Bu yazdıklarım elbette liman kenti olmayan bölgeler için, örneğin Ankara'nın akaryakıtı Kırıkkale'den gelir. Ancak Marmara Bölgesinde akaryakıt ithalatı yapılıyor olabilir, o nedenle belki markadan markaya kalite farkı olabilir. Ancak Ankara açısından markalar değerlendirildiğinde farkı reklamı...

usta tam da ankara'da okuyorum he

• quote:

Orijinalden alıntı: Verflixt

quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

usta tam da ankara'da okuyorum he

Alıntıları Göster
    Tercihimi opet'ten yana kullanırım. Shell'den zaten şimdiye kadar 2 kere benzin aldım(2 farklı şube) ikisinde de arıza lamba'sını yaktı o gün bu gündür shell'e uğramıyorum bile Opet bulamazsam da petrol ofisine giderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Tercihimi opet'ten yana kullanırım. Shell'den zaten şimdiye kadar 2 kere benzin aldım(2 farklı şube) ikisinde de arıza lamba'sını yaktı o gün bu gündür shell'e uğramıyorum bile Opet bulamazsam da petrol ofisine giderim.

Alıntıları Göster
    Yıllardır BP'den başka yerden almıyorum.Evime yakın BP vardı,alışkanlık oldu.Yakıttan kaynaklı bir sorun da yaşamayınca devam ettim kullanmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaslar benım araba eski model kataloğunda super 98 benzın kullanın yazıyor , super benzın eskıden vardı sımdı kursunsuz var ama benım kataloğa dedığıne gore 98 oktan benzınmı kullanmam gerekıyor edıyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

arkadaslar benım araba eski model kataloğunda super 98 benzın kullanın yazıyor , super benzın eskıden vardı sımdı kursunsuz var ama benım kataloğa dedığıne gore 98 oktan benzınmı kullanmam gerekıyor edıyor acaba ?

Alıntıları Göster
    arabamı aldığımdan beri shell fuel save 95 oktan kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

Alıntıları Göster
    shell yada bpyi tercih ederdim genellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

Alıntıları Göster
    total
  • quote:

Orijinalden alıntı: kibritlisimit

total

Alıntıları Göster
    malesef ülkemizde hiçbiri 95 değil ondan da çalıyor firmalar, 98~100 oktanlar bile ölçümlerde anca 95 çıkıyor daha önce tartışılmıştı. biz opet kullanıyoruz yoksa po kullanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kibritlisimit

total

Alıntıları Göster
    haramideredeki total den benzin aldığımda bitmiyor bir türlü.. şaka gibi..

onun haricinde nereden aldıysam alayım BP en rezil olanı. Direkt çekiş düşüyor. Oktanı en düşük benzin bence BP. Kimseye tavsiye etmiyorum çevremden de.. (ki %10 şirket indirimim olmasına rağmen almıyorum)

onun haricinde ben Opetten memnun kalmadım. çok çok iyi bir benzini yok, ya da bana öyle denk geldi.

çok fazla pompası olanın çok sirkülasyonu olur mantığı ile hareket ederek çok kalabalık olan ve büyük olan benzin istasyonlarını tercih ederim.

ilk sırada Petrol Ofisi, bulamazsam Shell..

O günkü psikolojime göre 95 ya da 97 oktan alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

haramideredeki total den benzin aldığımda bitmiyor bir türlü.. şaka gibi..

onun haricinde nereden aldıysam alayım BP en rezil olanı. Direkt çekiş düşüyor. Oktanı en düşük benzin bence BP. Kimseye tavsiye etmiyorum çevremden de.. (ki %10 şirket indirimim olmasına rağmen almıyorum)

onun haricinde ben Opetten memnun kalmadım. çok çok iyi bir benzini yok, ya da bana öyle denk geldi.

çok fazla pompası olanın çok sirkülasyonu olur mantığı ile hareket ederek çok kalabalık olan ve büyük olan benzin istasyonlarını tercih ederim.

ilk sırada Petrol Ofisi, bulamazsam Shell..

O günkü psikolojime göre 95 ya da 97 oktan alırım.

Alıntıları Göster
    Total tercih ediyorum...Çünkü Antalya"da

*Alkollü içecek bulundurmayan,
    * litre fiyatını zamanında güncelleyen ve liste fiyatının üstünde satmaya çalışmayan,
    *güleryüzlü personeli olan,
    *promosyon döneminde yeterli stok bulunduran,
    *istasyon sahibi şirketin Fransız olmasından kaynaklansa gerek kurumsal kimliğe sahip bir istasyonu var...

ölçüm sonuçlarında ortaya çıkan 95 oktanların gerçekten 95 olmama riskine karşın 97 oktan kullanıyorum...

• quote:

Forumda Taner Bey'in daha önce verdiği tabloyu aktarıyorum..

Sıkıştırma Oranı / Oktan Sayısı arasında bağlantı var. Sıkıştırma oranınız ne ise ona uygun oktanlı yakıt kullanmanız gerek.
    Aşağıdahttp://www.carbibles.com/ sitesinde yakın hesaplamalara dayalı bir tablo verilmiş

Compression ratio / Octane
    5:1 72
    6:1 81
    7:1 87
    8:1 92
    9:1 96
    10:1 100
    11:1 104
    12:1 108

Ayrıca rakım yükseldikçe daha az, düştükçe de daha yüksek oktanlı benzin kullanılabilir:
    http://www.carbibles.com/fuel_engine_bible_pg3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 14 Nisan 2010; 13:49:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

quote:

Forumda Taner Bey'in daha önce verdiği tabloyu aktarıyorum..

Sıkıştırma Oranı / Oktan Sayısı arasında bağlantı var. Sıkıştırma oranınız ne ise ona uygun oktanlı yakıt kullanmanız gerek.
    Aşağıdahttp://www.carbibles.com/ sitesinde yakın hesaplamalara dayalı bir tablo verilmiş

Compression ratio / Octane
    5:1 72
    6:1 81
    7:1 87
    8:1 92
    9:1 96
    10:1 100
    11:1 104
    12:1 108

Ayrıca rakım yükseldikçe daha az, düştükçe de daha yüksek oktanlı benzin kullanılabilir:
    http://www.carbibles.com/fuel_engine_bible_pg3.html

Alıntıları Göster
    Opet'den alıyoruz... Birde aldıkça benzin birikiyor , bedavaya geziyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Opet'den alıyoruz... Birde aldıkça benzin birikiyor , bedavaya geziyoruz

Alıntıları Göster
    İki kere bp den aldım karbüratöre pislik doldu, araba teklemeye başladı. gittim temizletttim ve shellden almaya başladım. şimdilik memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

İki kere bp den aldım karbüratöre pislik doldu, araba teklemeye başladı. gittim temizletttim ve shellden almaya başladım. şimdilik memnunum

Alıntıları Göster
    5 senedir hem ankarada hemde şehirler arası yollarda shell kullanıyorum..Hiç bir istasyonunun devamlı benzin aldığım ankaradan farkını görmedim.Hizmet aynı pompa fiyatı ve depoya giren litre hesabı her zaman aynı oluyor..İki kere PO'dan aldım mecburiyetten ikisindede ödediğim paraya shellden yarım depo doldururdum oysa çeyrek depo doldurabildim..Bir kerede BP'den ve Opetten fullemişliğim var ancak kesinlikle shellden daha fazla km yapıyorum

Shellden bugüne kadar hiç şikayetim olmadı tekleme çekmeme vs gibi..Hatta bir dönem 100 oktan benzinleri vardı arabanın karakterini değiştiriyordu resmen ancak kaldırmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 14 Nisan 2010; 15:29:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

5 senedir hem ankarada hemde şehirler arası yollarda shell kullanıyorum..Hiç bir istasyonunun devamlı benzin aldığım ankaradan farkını görmedim.Hizmet aynı pompa fiyatı ve depoya giren litre hesabı her zaman aynı oluyor..İki kere PO'dan aldım mecburiyetten ikisindede ödediğim paraya shellden yarım depo doldururdum oysa çeyrek depo doldurabildim..Bir kerede BP'den ve Opetten fullemişliğim var ancak kesinlikle shellden daha fazla km yapıyorum

Shellden bugüne kadar hiç şikayetim olmadı tekleme çekmeme vs gibi..Hatta bir dönem 100 oktan benzinleri vardı arabanın karakterini değiştiriyordu resmen ancak kaldırmışlar

Alıntıları Göster
    OPet'i tek geçerim.Hem kaliteli hem performansa katkısı çok iyi.Hiç değilse soya katmıyorlar içine..

• alkollü içecek bulundurduğu zaman ne oluyor? yakıt kalitesiz mi oluyor? bağlantı kuramadım açıklarsanız sevinirim.

quote:

Orijinalden alıntı: bacey

Total tercih ediyorum...Çünkü Antalya"da

*Alkollü içecek bulundurmayan,
    * litre fiyatını zamanında güncelleyen ve liste fiyatının üstünde satmaya çalışmayan,
    *güleryüzlü personeli olan,
    *promosyon döneminde yeterli stok bulunduran,
    *istasyon sahibi şirketin Fransız olmasından kaynaklansa gerek kurumsal kimliğe sahip bir istasyonu var...

ölçüm sonuçlarında ortaya çıkan 95 oktanların gerçekten 95 olmama riskine karşın 97 oktan kullanıyorum...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.