Şimdi Ara

Hangi programlama dili ile çalışıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben okuldaki dersler hariç python'dan gitmeyi düşünüyorum doğru bir yatırım mı olur?

• C kullanıyorum ayrıca yazılım değil de hdl olarak verilog. System Verilog da öğrenmem gerekiyor ama verification için

• JavaScript - Vue Options API (the best), React-React Native

PHP

Python - Django, DRF

• parasanayidekanzi P kullanıcısına yanıt

C’den nefret ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • InfernixD kullanıcısına yanıt

elektronikle uğraşmayacaksan zaten c bilmene gerek yok. c kullanmamın en büyük avantajı pointerlar ve çalışabilmesi için işletim sistemine ihtiyaç duymaması.

• Verilog
    Java ve frameworkleri
    Dart ve frameworkleri
    C++ ama Java varken neden kullanayım
    Python ama sevmiyom

Çoğu iş için farklı bir şey kullanmak iyi oluyor ya da direkt gerekebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Şubat 2025; 18:23:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

javanın, c++ a göre ne gibi artıları var? syntax ı bildiğim kadarıyla zor javanın ama alıınca hallediliyordur diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1. sınıftaki programlmaya giriş ve data structures and algo dersi C ile işleniyor yoksa ben de bayılmıyorum.
    Syntaxı cpp'nin daha zor bence, Javaya göre çoğu şeyi manuel hissettiriyor, bir de memory leak olayı da çok zaman harcatıyordu cpp'de

Nasıl yok, C ve assembly bilmek şart. C yerine C++ da olur.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

niye şart?

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

aynen mesela back end de de asembly kullanılıyor dimi

• Hangi programlama dili ile çalışıyorsunuz?
  • InfernixD kullanıcısına yanıt

Memory management nasıl yapılır, heap memory nedir, pointer kullanımı, advanced data structue yapımı gibi temel konularda bilgi sahibi olmak için C/C++ bilgisi gerekli diye düşünüyorum. Assembly de system call'lara bakmak için, arkaplanda bazı kod bloklarının hangi call'ları yaptığını görmek için faydalı olur. Stack'e erişmek neden daha hızlı heap'a kıyasla? System call, ona da assembly'den bakılır. C'de bir şeyin neden o şekilde çalıştığını anlama noktasında assembly'i biraz da olsa bilmenin faydası olur diye düşünüyorum. Şart değil aslında, ama "Neden böyle" sorusunu cevaplamak için elzem desem daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 21 Şubat 2025; 21:9:46 >

Yukarıda açıkladım. Bir şeyi sık kullanmayacaksın diye öğrenmemenin mantığı yok. Neden calculus II aldın, işte calculus II mi kullanacaksın? Yoksa matematiksel düşünme biçimini geliştirdiği için mi aldın?

• Assembly i nerde kullanacaginiz hic belli olmaz. Aptal gelistiriciler yapmak istediginiz biseyi tam yazmadi diye bir anda kendinizi assembly yazip bosluklari tamamlarken bulabilirsiniz (based on a true story)

• quote:

Orijinalden alıntı: Egon_Krenz

Yukarıda açıkladım. Bir şeyi sık kullanmayacaksın diye öğrenmemenin mantığı yok. Neden calculus II aldın, işte calculus II mi kullanacaksın? Yoksa matematiksel düşünme biçimini geliştirdiği için mi aldın?

Kendimizi kandırmayalım, müfredatta zorunlu ders olduğu için aldık. Ders programında zorunlu diferansiyel olmayan kaç kişi diferansiyel alıyor mesela? Düşünme biçimimi falan geliştirmedi ilk seneki dersler, belki matematik engelli falan olsaydım, sayısal özürlü olsaydım böyle bir etkisi hafiften olabilirdi ama zaten bildiğim şeyleri biraz daha kapsamlı verip de "düşünme biçimini geliştirdik" bahanesi sunmalarına bir tarafımla gülerim. Bunu kabul etmek zaten, bu dersleri almadan önce düşünme özürlü olduğunu kabul etmek demek oluyor.

Gittiğim okulda zorunlu verilip de, diğer 80% okulda zorunlu olmayan ders de var mesela, bunu da sorsanız "niye aldın?" şeklinde, cevap çok bariz şekilde ortaya çıkıyor.

Akademideki en mantıksız sorunsaldan bahsedeyim, kullanmayacağın, ilgilenmediğin ve geçerliliği olmayan şeyleri, çok geçerli, işinize çok yarayacak ve direkt ilgi alananız olan şeylerden önde tutup veriyorlar. Elbette çok zorlayıp bir mantık uydurmak, olumlu bir anlama çıkarmak isterseniz bir şeyler bulursunuz, ama benim gördüğüm kadarıyla bunun nedeni; okulların 50+ senelik, standart ve değişmeyen bir programı takip ediyor olmaları ve ellerindeki imkanlar, hocalar vs ile kendilerine ve sisteme en uygun dersleri veriyor olmalarıdır. Burada sizin faydanıza bir şey yok, bilgisayar okuyan kimsenin almadığı bir elektronik dersini mesela okulunuz veriyorsa, diğer üniversiteler vermiyorsa bunun sizin açınızdan olumlu bir açıklaması yoktur.

Başlıktaki soruya gelecek olursak, dilin çok bir önemi yok, hepsi birbirine benziyor. Ancak HR'de çalışan clueless pelinsular, c++ bilen adama gelip python da biliyor musun diye sorar.

• Yazin r ogrenmek istiyorum

• Bu dònem
    Stat OOP icin Java
    Ceng icin C
    Applied Stat & Survey icin Advanced R

uçlusu var gibi.

Her sey tamam da OOP dersinde sabit bisi olmadigi icin her donem farkli bir sey yapiliyor. Javaya dair sifirim beklemiodum boyle bisi. Neyse hallederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 22 Şubat 2025; 13:31:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.