laguna 2 aracımı sattım eşiminde kullanabilmseiaçısından garnde punto düşünüyorum ilanlara bakıyorum bazısı görünüş olarak eski görünümlü bazısı yeni çözemedim nasıl olduğunu ve bu araçların en full olanı hangisi oluyor yardım ederseniz sevinirim . Benzinli almayı düşünüyorum arabanın yakıtı çok fazla mı beni üzer mi lpg taktırsam sorun çıkartırmı araca ikinci eli nasıl kronik sorunu var mı kusura bakmayın hiç bilgim yoktu bu araçla alakalı eşim çok beğendi görüntüsünü ben de beğenince bir sevdadır başladı
bence 1.4 fire motor alın hocam.Ben alalı 1 ay oldu inanın çok memnunum .Benzinde lpg li doğanlardan fazla yakmıyor.Şehiriçi şehirdışı karışık 220-230 arası yakıyor.Performans takıntınız yoksa 1.4 77 hp size yeter.
2,5 yıl Grandepunto 1.4 16V dynamic kullanmış biri olarak
1-en fullü emotion donanımıdır.ama şu anda emotion yok daha doğrusu Türkiyeye gelmiyor. 2-Grandepunto geçen yıl makyajlanarak Punto Evo oldu. ama bana göre dış görünüş olarak Grandepunto daha güzel. Şu anda grandepunto üretilmeye devam ediyor 3.Benzinlilerinin her ikisi de hakikaten az yakıyor. Starjet olanlar ( 1.4 95 hp ) 6 vitestir ve uzun yolda dizel kadar az yakar. LPG ye her iki motor da uyumludur ( 77 hp ve 95 hp) ama yeni çıkan 1.4 lt 105 hp multiair'i bilmiyorum. 4.İkinci eli çok çok iyidir ve anında satılır. 5.direksiyonu hidrolik değil elektriklidir. ve bayanların kullanımı için birebir dir. Vites geçişleri çok rahattır. 2007 modelden sonrasında pek kronik sorun yok. benimki 2006 idi sorun hiç yaşamadım ama direksiyon ile alakalı sorun yaşayan arkadaşlar vardı.
Nitece itibarıyla kullanımı çok zevkli süper bir araçtır Punto. Avrupada inanılmaz satış rakamlarına ulaşmıştır. Aslında bu kasa Puntonun 3. neslidir. İlk Punto 1993 te Avrupada piyasaya sürüldü.
teşekkür ederim ikinci el fiyatları ne kadardır 18000 diyor bir tane arkadaş alırsam 1.4 fire olandan fazla mı bu fiyat bu arada araba klima da kasıyor gibime geldi yanlıs mıyım yoksa bindiğim araçtan mı kaynaklanıyordu
Bende 1.3 Multijet kullanıyorum duruşu kullanışı performansı verdiğim paraya göre iyi, ben çok fazla gezdiğim için dizel aldım ayda 2000km yapıyorum yaklaşık. Benzinli alıcansan bence biraz daha zorla kendini 1.4Tjet 120hp olanını al derim 77hp olandan çok daha performanslı ve yakıtta en fazla 1 litre farkı oluyor.
Ama bir yönden de eşim kullanıcak diyorsun Turbo beslemeli araç alman biraz sakıncalı olabilir 77hp fire motor çok fazla sorun çıkartmaz bilinçsiz kullanımda. Donanım seviyesi olarakta sakın ama sakın ACTIVE olanını alma derim çünkü Dynamic ile neredeyse aynı fiyata satıyorlar ve piyasada zibil gibi Active donanımlısı var. Dynamic'lerde elektronik çift yönlü klima var elektirikli bel desteği vs. vs.
Birde mümkünse 2007 sonrası modellere yoğunlaş derim 2006 modellerde kronik sorun var diye duydum bende ama bendekide 2006 model şeytan kulağına kurşun daha sorun çıkartmadı 58000 km de araç
Bu arada bendeki araçta 205-40-17" jant lastik olmasına rağmen şehir içerisinde 5.5lt yakıyor buda 17krş oluyor bence süper :)
teşekkr ederim 2007 sonrası dinamik araştırmalarıma bu yönde devam edeyim o zaman dinamiklerde 4 cam otomatik mi elektirikli klima sorun cıkartır mı meganlarda sürekli sorunoluyorda elektirikli klima
Ben 4-5 aydır kullanıyorum ve yaklaşık 8-9bin km yaptım klimadan sorun çıkartmadı ama bunların kliması Megane'lar gibi hemen soğutmuyor aracı fakat Antalya'da bile yeterli düzeyde soğutuyor içeriyi. Dynamic'lerin bazılarında 4 cam otomatik iken bazılarında arka camlar manuel, bendeki aracın arka camları manuel mesela ama ön direklerde ekstra'dan Airbag var.
Punto sorun çıkarmaz. Eşiniz devirli kullanabilirse Multijet öneririm. SAYGILARIMLA.
eşim tam acemi devirli kullanması biraz zor
bu arada üstat devirli kullanamazsa ne gibi sorun çıkarıtr açıklar mısınız
quote:
Orijinalden alıntı: bosverya
ya o manada demememiş yanlış anlaşılma olmuş dizel araba zaten çok devirli kullanılımıyor takma yorumu kafa ya 1.3 mjet dynamik punto iyidir
teşekkürler
Bence b sınıfı hatchbaklerin kralı nerde parketsem bu aracın fiyatı ne kadar modeli ne vergisi ne kadar diyorlar.4065 MM uzunluğu ile c sınıfı hathcbaklere yakın bir ölçüye sahip(GOLF4 4130 mm) ve sınıfının en uzunu .Genişliği 1687 mm yüksekliği 1490 mm ve gayet iyi sayılır.Ayrıca kimse piyasası yok demesin ikinci eli fiesta citroen hatta pololardan bile iyi.
quote:
Devirli kulanım; her motorun belii bir çalışma aralığı vardır yani devir arttıkça performans artar diye bişi yok belli bir devirden sonra kararlılık azalır motor gücü düşer nedeni ise bildiğimiz gibi her şey için bir zaman gereklidir, motor çemrim ile çalışır emme,sıkıştırma,yanma,egsoz işte bu işlemlerin sırası ile gerçekleşmesi bir çevrimdir, yani motor devri artıkça sübapların açılma kapanma zamanları gerek silindirler içerisine alınan hava yakıt karışımı miktarı gerek bu hava yakıt karışımın tam bir şekilde yanması ve dışarı atılması tam gerçekleşmemektedir buda motor gücünün düşmesi anlamına gelir.
Dizel motorda ise devirli kulanım yani motorun tam randıman püskürtmenin ve turbonun tam verim gösterdiği devirdir. Genelde 1750-2000 rpm başangıç 3000- 3500 rpm max kapanış olarak değerlendirir. SAYGILARIMLA
bilgiler için teşekkürler bir şey daha istesem çok mu olur bilmiyorum 18000 lira ayırabiliyorum arabaya temizini bulma ihtimalim ne kadar laguna 2 aracıma bindiğim süre içerisinde sadece lpg de sorun yasadım yine bu şekilde sorun yasamayacağım bir arac olsun istiyorum derseniz bu paraya yıpranmamıs sorunsuz araç zor başka bir araç almaya yönelirim simdiden teşekkürler
quote:
bilgiler için teşekkürler bir şey daha istesem çok mu olur bilmiyorum 18000 lira ayırabiliyorum arabaya temizini bulma ihtimalim ne kadar laguna 2 aracıma bindiğim süre içerisinde sadece lpg de sorun yasadım yine bu şekilde sorun yasamayacağım bir arac olsun istiyorum derseniz bu paraya yıpranmamıs sorunsuz araç zor başka bir araç almaya yönelirim simdiden teşekkürler
vala özelikle seçmedim ama seni az da olsa bilgilendirebilir burdaki fiyatlara pek aldanma genelde 1- 1.5 asağı bulursun bence. Dizelde ısrar ediyorum zaten bakabilirisin en çok dizeli var. SAYGILARIMLA.
üstat ellerine sağlık dizel araçtan çok korkarım tanıdığımdan felan almıyorsam saolasın
quote:
üstat ellerine sağlık dizel araçtan çok korkarım tanıdığımdan felan almıyorsam saolasın
dizel araçtan neden korkuyorsun
masraf açmasından malum türkiyedeki yakıtlar sıkıntılı bir de100 bini geçen dizel araçların ağırmasraflar açtıını duydum belki de binde birdir ama beni bulmasından korkuyorum
quote:
fiat'ın elektronik aksaamında sorun yaşama ihtimalin yüksektir, aniden çıkacak süpriz problemler için bütçen yoksa fiat alma.