Şimdi Ara

HANGİ SSD Yİ ALMALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugünlerde bir ssd almayı planlıyorum ama sizce hangisini almalıyım 120 gb olarak

• Bütçeye göre değişir ama f/p olarak Samsung 840 Evo.
  • sandisk ultra II tavsiye edebilirim , 120gb 200tl civarı evodan daha iyidir "bence"
  • Bütçeye göre değişir.200-220 arasında 840 evo iyidir bence.
  • Arkadaşlar günaydın peki 240 GB da 300 350 rl arası ne onerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • But çene göre al

• http://www.asus.com/tr/Motherboards/P8H61M_PRO/

Bu konulardan pek anlamıyorum yukarıdaki anakart butün ssd 'lerle uyumlu mudur, hangisini tavsiye edersiniz?

120 veya 240 olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @bien
    SSD'lerle uyumludur, SSD'lerin uyum sorunu pek fazla olmuyor, eğer SATA versiyonu düşükse maksimum performans alamazsın o kadar. Bu anakart da uyumludur evet.

SSD tavsiyesi olarak da ben Crucial marka 240gb SSD aldım, ve performansından memnunum internette benchmark testlerine de bakabilirsiniz. Zaten günlük işler yapacakların sınırlarını zorlayacak kadar işlem yapması zor olduğu için 350 veya 500 mb gibi hızların çok da fazla önemi olmuyor bence. Fiyatı da 290 TL, 120 GB bir SSD'ye 200 küsur lira vermektense tercih edilebilir. Verdiğim fiyatta çok fazla ürün kalmadı zaten bir yerde var aratırsanız bulabilirsiniz.
  • @cetineremre
    teşekkür ederim.

Anakart 2 x SATA 6Gb/s port(s) yazıyor. Galiba maksimum performansı bu değer belirliyor.
    Dediğin marka hb'de 290 tl bana da cazip geldi, biraz araştırıp karar vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bien

@cetineremre
    teşekkür ederim.

Anakart 2 x SATA 6Gb/s port(s) yazıyor. Galiba maksimum performansı bu değer belirliyor.
    Dediğin marka hb'de 290 tl bana da cazip geldi, biraz araştırıp karar vereceğim.

Aynen öyle maksimum performansı 6Gb/s için zaten.

Eğer çıkardığı harddiski de harici olarak kullanmak istiyorsan sata kutusu alabilirsin usb 2.0 veya 3.0 olarak satılıyor 20-40 tl arasında değişiyor özelliğine göre, boşa gitmemiş olur çıkarttığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimşek

bugünlerde bir ssd almayı planlıyorum ama sizce hangisini almalıyım 120 gb olarak

SAMSUNG
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    240 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm
  • @cetineremre

Pc de 2 tane harddisk takılı onları kullanmaya devam edip, windows'u ssd e kuracağım.

@MühendisMurat

Evet incelemelerde en çok tavsiye edilen ürün bu, henüz tam karar veremedim. Zaten mevcut sistemimde sorun olmadığı için çok acelem yok, iyi kampanya bekleyip uygun fiyatlı bir ürün almak istiyorum.
  • Corsair force ls 120gb öneririm. Şu an kullanıyorum ve çok memnunum.

• bien kullanıcısına yanıt
    Kurarken windowsun kurulu olmadığı diski söküp yerine SSD'yi takıp, image olarak SSD'ye kopyalarsan sorun yaşamazsın yeri gelmişken söyleyeyim. Sonra da Windows yüklü olanı SSD ile değiştirip ikinci harddiski eski yerine takarsın.

Şunlar da bahsettiğim SSD ile yaptığım benchmark testleri:

HANGİ SSD Yİ ALMALIYIM HANGİ SSD Yİ ALMALIYIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 3 Ocak 2015; 17:54:50 >

• @cetineremre

Windows yüklü diski çıkardıktan sonra yerine ssd takıp sıfırdan windows yüklemeyi düşünüyordum, böyle olmaz mı? Mevcut windows diskinde 450 gb veri yüklü ve diğer diskte verileri aktarabileceğim boş alan yok. Bu yüzden imaj büyük olacağından zaten istesemde dediğin şekilde yapamam.

Aslında Crucial kafama yatıyor ama yeni yıl nedeniyle çıkacak ürünler sonrası fiyat düşer mi diye tereddüt yaşıyorum.
  • bien kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi de yapabilirsin tabii, o kadar büyükse başka çare de yok zaten. Bir de SATA kutusu alarak o harddiski kullanırsın, verilerini falan alırsın.

Ben 2016ya kadar GB başına fiyatın pek düşmeyeceğini okudum, ne olur bilemem ama şu an 2 dakika 10 saniyede açılan Windows 28 saniyede açılıyor. Visual Studio 2013'ü 10 dakikadan kısa sürede kurdu. Tepki süreleri de doğal olarak kısaldı zaten hangi SSD olursa olsun bu güzellikler olacak ama dediğim gibi pişman olmazsın.
  • Crucial 256GB MX100
    Sandisk 240GB Ultra II

Bu 2 ürün arasında tereddüt ediyorum. Crucial 2 yıl garantili, Sandisk ise 3 yıl.

Sandisk IOPS değerleri daha iyi görünüyor ve 30 tl daha pahalı.

Hangisini tercih etmeliyim ne dersiniz?
  • samssungda larar kıldım tşk rderim yardımlarınızdan dolayı
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    bu arkadaşın ne zaman cevabını görsem - alıyor,naptı size yanlış bir şey yazarsa eksi verirsin sebebinide açıklarsın
    çoluk çocuk doldu forum iyice
  • hocam banamı dedin anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.