Şimdi Ara

Hangi Yazılım Dili ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçmişten gelen bir yazılım merakım vardı fakat üstüne düşememiştim şimdi yazılım ile alakalı bir şirkette çalışıyorum görevim tabi ki yazılım değil fakat eskiden istediğim şeyi bende tekrar harekete geçirdi bu yüzden yazılımı öğrenmek istiyorum hem hobi hemde bir meslek gibi fakat nereden başlayacağımı bilemedim, aslında istediğim bir site yapmak ve mobil oyun yapabilmek bunları hangi dilleri öğrenerek yapabilirim? Şimdiden teşekkürler ingiliççem yabancı bir kaynaktan birşeyler algılayacak kadar var ve ingilizcemide geliştiriyorum.

• bununla ilgili en az 100 tane konu var bence onları oku
  • Yaş kaç?

Youtube'den 'Bilgisayar Kavramları' kanalından videolar izle. Bu tür bir sürü soruya cevap bulabilirsin.

Bence c den başla temeli güzelce oturt, sonra istediğin bir dilde uzmanlaş. İstiyorsan c de uzmanlaş ama c çoğu kişiye göre gelecek tavsiyesi değildir.

Türkiye'de c# aşkı var o başka, Microsoft'u tebrik ediyorum güzel yayıyor ürünlerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 2010'dan bu yana birçok yeni dil ve temel framework (react.js gibi) geliştirildi ve işin ilginci bu yeni şeyler bayağı bir kişi tarafından öğrenilip kullanılıyor ve ana faaliyet alanı teknoloji olmayan firmaların dahi yazılımcı eleman iş ilanlarında bahsediliyor.

Bu güzel birşey ancak ben şahsen temel dilleri tavsiye ederim. Web için Perl. Oyun için C++ veya Java. Perl deyip geçme cok çok ilginç tarihi olan bir dil: Daha 1992'de ilk web application 'un Perl ile geliştirildiğini biliyor muydun? Yani şu anda milyonlarcası olan web uygulamalarına start veren dildir. Ve Python, Ruby, Javascript gibi betik dillerinin hep Perl'i örnek alarak tasarlandığını? Tarihi olan bu dil günümüzde de tam donanımlı. Bu kadar bahsetmemin sebebi geçen yaz geliştirdiğim Java uygulamalarını işverenlere gösterebilmek için web'e açmam gerekti, onu en uygun nasıl yapabilirim diye düşünürken Perl'i denedim ve tam istediğim şekilde uygulamalarımı web'e açtım. Buradaki konu; Perl'in işletim sistemi ile birebir çalışması, yani web'e açık bir Perl betiği öyle çalışıyor ki, web'ten işletim sistemini yönetiyormuşsun gibi oluyor, aynı şeyi PHP ile yapamazdım. PHP hazır frameworkler, paket uygulamalar gibi alanlarda cok kullanılır ; kendi alanında cok iyidir, malum fakat Perl bir başka. Başka bir örnek vereyim: Zaman bulursam hobi amaçlı ufak bir proje düşünüyorum konusu ise Sahibinden.com 'dan ilanlar paylaşıyoruz fakat ilan yayından kalktıktan sonra ilanı göremiyoruz; yapacağım proje ilan no'su girince o ilanı cekecek seçeneklere göre ilan sahibi bilgilerini ve gereksiz kısımları silip ilanı optimum kalitede jpeg olarak kaydedecek ve onu resim paylaşım sitelerinden birine (hizliresim.com gibi) gönderip oradan link verecek. Ancak bunun gibi ad-hoc bir uygulama deil de, standart web uygulaması yapacaksan onun için de çeşitli web framework'leri var; henüz onları denemedim ancak gerekirse deneyeceğim. Yarın bir yer ufak bir web sitesi işi için görüşmeye çağırdı, teklifimi kabul ederlerse siteyi Perl ile yapmayı düşünüyorum ki o yüzden hosting firmalarında Perl desteği ne durumda ilk etapta ona bir bakmam gerekiyor : )

Oyun konusunda C++ dedim ancak o alanda hemen hiç faaliyetim yok. Cok tecrübeli diğer arkadaşların tavsiyeleri önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.