Şimdi Ara

Hangisi daha üstün? (MG6850 vs iP7250)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MG6850 vs iP7250 Ürünleri arasında kaldım. Cihazlar ev kullanıcısı olarak çoğunlukla fotoğraf baskısı için kullanmak istediğim cihazlardır ancak ben incelediğim kadarı ile iP7250 digerine göre 9600x2400 dpi ile daha yüksek çözünürlük sunuyor. Fakat diğer yazıcıda ise dokunmatik ekran ve tarayıcı ekstrası var. Ancak benim için baskı kalitesi daha önemli iP7250 de Wi-Fi ile fotoğraf çekip belge tarama uygulaması ile yazdırarak bu işi kolayca yapmak mümkün. Ayrıca bir de fiyatlar birbirine yakın MG6850 200₺ civarında, iP7250 ise 270₺ civarın da bu fiyat farkını iP7250 hak eden bir cihaz mı burada sizlerin de yorumunu almak istedim. Sizce hangi yazıcı daha kullanışlı ve daha kaliteli fotoğraf basıyor?

Ayrıca merak ettiğim bir konu da burada link vermek doğru olur mu bilmiyorum fakat kolay dolan kartuşları incelediğim de iki büyük kendini bu iste kanıtlamış firmaların sattığı ürünlerde iki katı bir fiyat farkı var. Goprint kendi sitesinde kolay dolan kartuşlarını patentli olduğunu belirterek 125₺ den boş olarak satıyor. Yine Cescesor firması aynı ürünü patentli olup olmadığı site de belirtilmiyor ama kullanıcılar seffaf dizayn ile patentli olduğunu söylemişler 60₺ den satılıyor. Bu iki ürün arasında ki fiyat farkının sebebi nedir?

Şimdiden yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum. Hayırlı işler, kolaylıklar ve sağlık dilerim. Ramazan'ı Şerif'iniz mübarek olsun. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• maksat fotoğraf basmaksa ve fotoğraf baskı kalitesi en önemli kriterse elbette ip7250 tercih edilmeli. ip7250 sahiden çok iyi fotoğraf baskısı verir. mg6850 için ise ortanın üstü denebilir.

kartuş meselesine gelince goprint iyi kar etmek istiyor bu üründen işin özeti bu :)

mg6850'nin 550-51 değilde 570-71 kartuş kullandığını unutmayalım

bizde kendi fiyatlarımızı verelim aynı patentli kalıp 550-51 serisi için diğerlerinden farkımızın kartuşların full dolu mürekeplerin 100 ml olduğunu hatırlatalım;

sadece kartuşlar (full dolu)
    http://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-550-551-xl-dolan-kartus-set-full-dolu-5-renk-ucretsiz-kargo-P174549670

full dolu kartuşlar + 5x100 ml mürekkepli set
    http://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-550-551-5renk-dolan-kartus-set-ucretsiz-kargo-P170165788

kartuşlarda ve set içeriğindeki şişelerde cl100+v2 mürekkep olduğunu bu seri ile tam uyumlu cl100+v2 mürekkeple orj. kartuşlardan neredeyse farksız baskılar alabileceğinizi son olarak belirtelim.

• alize333 A kullanıcısına yanıt
    rica ederim yardımcı olabilirsem memnun oluyorum ben.

doğru mürekkep kullanıldığında orjinal kartuşların performansından hemen hemen farksız sonuçlar alacaksınız. canon bu seride mürekkebi değiştirdiği için doğru mürekkep kullanımı önemli eski seri canon mürekkepler renk sapması yapıyor pek çok kullanıcıda bu sapmaların muadil kullanımından kaynaklandığını orjinal olmadığı için buna razı olması gerektiğini düşünüyor fakat gereksiz bir düşünce bu, doğru mürekkeple orjinalden neredeyse farksız baskılar mümkün, beklentinizi düşürmeyin.

oto reset mantığı şöyle çalışır; kartuşları takarsınız seviyeler full gösterir kullandıkça seviyeler yavaş yavaş düşer seviye sıfırlandığında kartuş bitti uyarısı alırsınız bu uyarıyı aldığınızda kartuşunuzu yazıcıdan çıkarıp taktığınızda çip resetlenir yazıcı yeni bir kartuş takıldı olarak algılar seviye yeniden fullenir bu döngü her seferinde devam eder. siz çıkardığınızda doldurmasanız bile resetlenir çünkü sadece çipe bakar makine ama tabi doldurun boş çalışmasına müsade etmeyin.

açıkçası bu kartuşlarla orj. kartuşlar arasındaki kapasite farklarından ötürü (dolanlar daha fazla mürekkep alıyor) bir yerden sonra makinenin gösterdiği seviye ile kartuşların içindeki reel seviye şaşabiliyor. o yüzden ara sıra manuel olarak gözle kontrol etmekte fayda var ben şahsen şöyle kullanıyorum fırsat olunca kartuşları fullüyorum yoğun bir baskı esnasında bitti uyarısı alırsam sadece çıkarıp takarak işime devam ediyorum zaten genelde dolu olduğu için baskı esnasında dolumla uğraşmıyorum.

kafalarda kurumalara karşı makineyi açık bırakmanıza gerek yok bu açık bırakma işini ben epsonlar için tavsiye edebilirim epsonlar durdukları yerde küçük küçük kafa temizleme işlemi yapar ama diğer markalar lüzumsuz enerji harcar sadece ama elbette uzun sürekli kullanılmama gibi bir durum olmamalı 15-20 günü geçirmeden baskı alınmalı mümkünse haftada bir 1 adet renkli çıktı alınsa yeterli olur.

• alize333 A kullanıcısına yanıt
    kartuş dolumu konusunda dikkat etmeniz gereken tek husus boş çalışmasına müsade etmeden takviye yapmanız onun dışında ister iyice dibe yanaşınca doldururn isterseniz henüz yarıdayken doldurun hiç farketmez. genelede biten bir kartuşu doldurduğunuzda elimi sürmüşken diğerlerinide fullüyim bari en çok kullanacağınız yöntem olabilir :) bende öyle şahsen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.