Şimdi Ara

HANGİSİNİ ALAYIM ? 550D Mİ 600D Mİ D5100 mü İÇERDE.. SÜRPRİZ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Fotoğrafta içinse nikon video içinse canon özeti aslında bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T3RR1BL3WH1SP3R -- 2 Ekim 2012; 21:43:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok öyle birşey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrk ediyorum bunu diyen arkadaş d5100 le 550d arasındaki farkı nasıl bir gözle görüyor
  • 600d ile d5100 arasında kaldıysan hangi marka sana daha sempatik geliyorsa ve hangisi elinde hoş duruyorsa bence onu almalısın. kafa kafaya aynılar denilebilir. ben 600d den kullandım tercihimi canon daha sempatik geldi ve canon un lensleri daha ucuz gibi bi söylenti duyduğum için canon u tercih ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fen0men0

600d ile d5100 arasında kaldıysan hangi marka sana daha sempatik geliyorsa ve hangisi elinde hoş duruyorsa bence onu almalısın. kafa kafaya aynılar denilebilir. ben 600d den kullandım tercihimi canon daha sempatik geldi ve canon un lensleri daha ucuz gibi bi söylenti duyduğum için canon u tercih ettim.

yok hocam bende şuan 60d var zaten sadece forumda bu 3 model için milyon tane konu olunca kimsede araştırmadan hazır olsun istediklerinden yardımcı olmak için tek tek toplayıp yardımcı olmak için böyle bir konu açtım
  • çok iyi olmuş, çokda güzel olmuş.
  • bir çok dergide artık sony'nin üstün olduğunu falan demeye başlamışlar buna dayanarak diyorum burda hep hangisi olsun şu olsun derken sony için burada yazılıp çizilmiş hiç birşey göremeyince sormak istedim. Konuyu hafifçe hortlatmış oluyorum ama :)

http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Sony-SLT-A57-vs-Nikon-D5100

basitçe karşılaştırmak gerekirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 28 Ekim 2012; 12:33:37 >
  • Sony makineler SLT teknolojisi sayesinde gayet güzel durumdalar.Ancak lens fiyatları ve ikinci el durumları çok iyi değil malesef
  • 600d ile d5100 ü çok inceledim ve d5100 de karar kıldım bunun sebebi ;

d5100 foto kalitesi 600d den oldukça üstün
    600d nin video kalitesi çok fark olmasa da d5100 den üstün

kısacası video isteyenler 600d foto isteyenler d5100 alsın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nareturkey

600d ile d5100 ü çok inceledim ve d5100 de karar kıldım bunun sebebi ;

neye göre söyledin bunu örnek kanıt ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

quote:

netfotograf.com dan d5100 ve 600d ile çekilmiş fotolara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi video konusuna gelince youtube a nikon d5100 vs canon 600d yazarsan gereken sonucu alabilirsin ;)
  • aslında bu tür konular için aş. konu toparlayıcı

http://forum.donanimhaber.com/m_64604953/mpage_4/key_/tm.htm

millet, kolaycılığa kaçıp aynı konulardan defalarca açıyor. Buda forum kirliliğine neden oluyor. Bir konudan devam edilse, hem o konuyla ilgili geçmiş yazılar okunur, hemde yeni bir soru sorulacaksa konunun devamı niteliğinde oraya sorulur.

gerçekten kusura bakmayın ama ahmakça davranıyor bazı arkadaşlar.
  • quote:

quote:

quote:

netfotograf.com dan d5100 ve 600d ile çekilmiş fotolara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi video konusuna gelince youtube a nikon d5100 vs canon 600d yazarsan gereken sonucu alabilirsin ;)

onu kıstas almayınız kendınıze bır kullanıcı makıneyı kullanmaz otekı sonuna kadar hakımdır

ve ya bırı fotografı ısleyemez otekı ps ıyı kullanır

bırı jpeg ceker otekı raw ceker

hıc kımse bu makınalarda cektıgı gıbı nete vermez en azından bıraz ısık bıraz kontrast ve satursyon verır..

uzar gider bu olay ben iso testlerine baktım

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d/page17.asp

gözle göremedigin farklar fark degildir

kullanamadıgın iso diger makineyi üstün bırakmaz

bu nedemek

iki makinadada iso 6400 var

ikiside son derecede noiseli birinde ötekine nazaran siyahlar iyi ee simdi ikiside işlemsiz kullanamayacagımıza göre,
    işledikten sonra bir farkı kalmıcagına gore

sıkıntı yok takılmayın fanlıga bu kadar

5100ün kasası 600d gibi olsa direk almıstım bana kucuk gelıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 29 Ekim 2012; 11:41:11 >

• arkadaşlar kafayı yiyeceğim 2 makina arasındayım incelemediğim karşılatırma kalmadı.
    tam 600 d alacaktım ki nikondaki hdr ve diğer programlar (fotoğrafı çizhi film yapma, siyah beyaz yapıp içindeki bir tek rengi renkli bırakma gibi özelikler)benim aklımı çeldi.
    bu programlar çok hoşuma gitti sonuçta ben bir amatörüm bilgisayarda bunlarla uğraşmam zor ama makina yapıyorsa hoş bir özellik gibi siz ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: che970

arkadaşlar kafayı yiyeceğim 2 makina arasındayım incelemediğim karşılatırma kalmadı.
    tam 600 d alacaktım ki nikondaki hdr ve diğer programlar (fotoğrafı çizhi film yapma, siyah beyaz yapıp içindeki bir tek rengi renkli bırakma gibi özelikler)benim aklımı çeldi.
    bu programlar çok hoşuma gitti sonuçta ben bir amatörüm bilgisayarda bunlarla uğraşmam zor ama makina yapıyorsa hoş bir özellik gibi siz ne dersiniz.

bunları ogrenmeden nasıl ılerleyebiliceginizi dusuyorsunuz

dslr makına kullanıyorsan makıneden cıkan fotografı cogu zaman begenmıceksın

nettekı cogu fotograf

ıslenıpte yuklenmıstır ps lıgtroom vs gıbı programlar bılmek ısten keyıf almanızı saglıcaktır

ugrasamam dersenız dslr e gerek yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 29 Ekim 2012; 19:09:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: che970

arkadaşlar kafayı yiyeceğim 2 makina arasındayım incelemediğim karşılatırma kalmadı.

bunları ogrenmeden nasıl ılerleyebiliceginizi dusuyorsunuz

dslr makına kullanıyorsan makıneden cıkan fotografı cogu zaman begenmıceksın

nettekı cogu fotograf

ıslenıpte yuklenmıstır ps lıgtroom vs gıbı programlar bılmek ısten keyıf almanızı saglıcaktır

ugrasamam dersenız dslr e gerek yok zaten

buda bir bakış açısı tabi.
    ama ben fotoğrafın herşeyini öğreneyim.
    kendime bir sergi açayım derdinde değilim.
    kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum hepsi bu.eğer 5100 bana bu söylediklerimi basitçe ve kalitelice yapabilecekse ne ala.
    ha şimdi diyeceksinizki o kadar para niye vereceksin daha ucuz kompact al siz demeden ben cevap vereyim zaten bir like cihazım var ve bana artık yetmiyor
    son olarak bu söylediğim şeyleri basitçe yapabilecek bir program biliyorsanız yardımcı olmuş olursunuz.

• 600d de sanırım renk secimi var emind egilim fakat raw cekıp lightroomda istediğiniz deşikligi yapabilirsiniz

hdr olayı 3 fotografın harmanlamasıyla olusur makinadaki özellik yardımıylada yapılır

canonda aeb denen fonsyonlada kolayca hazırlanıp cesıt cesıt sekılde ps dede Photomatix Pro 4.0.2 (32-bit) programıylada yapılabilr

hdr ile cokta işiniz olucagnı sanmam manzara dısında
  • quote:

600d de sanırım renk secimi var emind egilim fakat raw cekıp lightroomda istediğiniz deşikligi yapabilirsiniz

hdr olayı 3 fotografın harmanlamasıyla olusur makinadaki özellik yardımıylada yapılır

canonda aeb denen fonsyonlada kolayca hazırlanıp cesıt cesıt sekılde ps dede Photomatix Pro 4.0.2 (32-bit) programıylada yapılabilr

hdr ile cokta işiniz olucagnı sanmam manzara dısında

tabiki hdr ile çok işim olmayacak ancak dediğim gibi eger kaliteli bir hdr yi makina kendisi yapabiliyor olsaydı mükemmel olurdu
    şimdi nette 5100 ün yaptığı hdr yi gördüm kesinkle photomatixle arasında dağlar kadar fark var o yüzden hdr belirleyici değil.
    ilginize teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.