Beyler genelde 2.cizgide duruyor ustune pek cikmiyor. Normalde tam ortada durmasi gerekmiyor mu ? Kışlık ünüvar termostat var 82-92 arası açıyor ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hararetim normal mi ?

-
-
su mu var antrfiz mı var
-
Gözünüzü seviyim yavaş sürelim beyler..
hararet pek anormal gelmedi bana..
-
Sen git bir tamirciye danış..
-
bu tarz hararet göstergelerine kıl oluyorum. neyin nasıl olduğu belli değil. oraya adam gibi iki sayı yazsalar araba kaç derecede anlarız. koymuş oraya 3-5 çizgi, müneccim gibi varsayımlarla hareket edicez.
bu arada hararetin normal görünüyor. ortaya gelse kırmızıya yaklamış olacak sıcak olur. dediğim gibi kaç derecede olduğunu anlamıyoruz , araba marka model nedir? broadway gibi duruyor. yada lada vega gibi duruyor.
ama hararet normal. fan açıyorsa sıkıntı yok. ama sana kendin kontrol edebileceğin birkaç şey söyleyeyim:
- motor tam ısındığı zaman radyatörden çıkan hortumu elinle sık, eğer taş gibiyse hava vardır havasını aldır.
- motor tam ısındığı zaman kaloriferi aç sıcak havaya ver. eğer normal sıcak üflüyosa sıkıntı yok ama arada bir soğuk veya sürekli soğuk üflüyosa termostat arızalı.
- hararet göstergen kendi kendine inip çıkıyorsa, müşür arızalı. fan açtığı zaman tekrar eski yerine düşüyorsa müşür sağlam.
termostat'ın derecesi de değişkenlik gösterir. mesela 82lik yerine 89 luk takarsan daha geç fan açar. termostatın 82 lik gibi görünüyor dediklerine göre.
-
Fotoğraftaki hararette o motor fan açıyorsa zaman kaybetmeden en yakın motor ustasına uğrayın...
-
Kaloriferi aç içeriyi ısıtıyorsa hararet normal demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X