Şimdi Ara

Hard disk biçimlendirmeden ne yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Masa üstü bilgisayarıma 2 adet hard disk bağlıydı. 160 gb sata ve 80 gb ide . Sistem ide 80 likte kuruluydu ama oda 40 40 gb bölünmüş durumdaydı. Bu gun bi kısa devre sonucu bilgisayarım kapandı ve hard disklerim bozuldu. Sata olanın hdd kartını değiştirdim sorunum çözüldü fakat benim için önemli olan 80 gb ide hdd bu hdd şuanda harici bağlantıda hiçbir bölümü biçimlendirilmemiş gösteriyor ayrılmış alan olarak gösteriyor fakat bilgisayarımda d ve e olarak görünüyor tıkladıgımda ise biçimlendirilsinmi diye soruyor uyumlu hdd olmadıgı için kart değiştirip deneyemedim. acaba kart değişse sorun düzelirmi yada bunun bir çaresi varmıdır. Ben bilgisayar işi yapıyorum fakat böyle bir durumla ilk kez karşılaştım bilgisi olan paylaşabilirmi hangi programlar kullanılsa bu durumda dosyları açabilirim veya kart bulsam düzelme şansı varmı altarnatif bir çözüüm varmı. Bu harddiski kurtarmak zorundayım . Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: sahtemp4

Arkadaşlar herkese merhaba ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Masa üstü bilgisayarıma 2 adet hard disk bağlıydı. 160 gb sata ve 80 gb ide . Sistem ide 80 likte kuruluydu ama oda 40 40 gb bölünmüş durumdaydı. Bu gun bi kısa devre sonucu bilgisayarım kapandı ve hard disklerim bozuldu. Sata olanın hdd kartını değiştirdim sorunum çözüldü fakat benim için önemli olan 80 gb ide hdd bu hdd şuanda harici bağlantıda hiçbir bölümü biçimlendirilmemiş gösteriyor ayrılmış alan olarak gösteriyor fakat bilgisayarımda d ve e olarak görünüyor tıkladıgımda ise biçimlendirilsinmi diye soruyor uyumlu hdd olmadıgı için kart değiştirip deneyemedim. acaba kart değişse sorun düzelirmi yada bunun bir çaresi varmıdır. Ben bilgisayar işi yapıyorum fakat böyle bir durumla ilk kez karşılaştım bilgisi olan paylaşabilirmi hangi programlar kullanılsa bu durumda dosyları açabilirim veya kart bulsam düzelme şansı varmı altarnatif bir çözüüm varmı. Bu harddiski kurtarmak zorundayım . Teşekkürler

windows tuşuna basılı tutup R'ye basın ve cmd yazıp enter'e basın.Açılan komut penceresine

chkdsk /r /F /x D:

yazıp entere basın işlemin tamamlanmasını bekleyin muhtemelen çözülecektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.