Şimdi Ara

Hard Disk Hatası Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Öncelikle merhabalar Sayın Donanım Haber Kullanıcıları ve Yöneticileri.Aranıza yeni katıldım ve ilk mesajımda da aylardır rahatsız olduğum bir konuda derdime çare bulmayı ümit ediyorum.

Sorunum şu; genel sorunları sıralıyım.

1) En büyük sorunum pc'me hergün format atıyorum.Format attıktan sonra en fazla 1 kez yeniden başlatabiliyorum ya da kapatabiliyorum.İkinci seferde windows gidiyor.Ve yeniden format atmak durumda kalıyorum.

2)Formatlardan sonra kesinlikle güncelleştirme,ekran kartı,ses kartı,flash falan hiçbir şey yükleyemiyorum.Aylardır sorun programlarda mı diye test ettim.Programlarda bi sorun yok.Yüklendikten kısa süre sonra pc gücü kapatıyor.

3)Pc'm açılırken Windows yükleme ekranından önce.Siyah ekranda beyaz bir şeritin dolmasını bekliyorum.5-10-15-20 dk ne kadar süreceği belli olmuyor.

4)Pc'de açma tuşuna basınca pc ötmeye başlıyor.Binalardaki yangın alarmları gibi ötüyor.Mahallemide ki pc'ci ramleri okumuyor abi.getir bize değiştirelim dedi.Bende huylandım götürmedim.dediğine göre 3 slot halindeki ddr 1 ramleri (512/512/1 gb) 2 gb okuması gerekirken pc 1,5 gb algılıyormuş.Onun gibi bişeyler işittim.

Bu 4 sorunumun nedenlerini söyleyebilirseniz ve nasıl çözebileceğim hakkındaki düşüncelerinizle birlikte bekliyorum.Şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Pc özellikleri

İntel Pentium 4 3,1 GHz işlemci
    2 gb DDR 1 ram
    Windows Xp

• ilk önce bilgisyarının nasıl bi dıtlama yaptığını açıklaman gerekiyor bence

1 bib = açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek !
    ton yok = guc yok
    devamli ton = guc kaynagi arızalı
    devamli kısa ton = arızalı ana-kart
    1 uzun = Ram yenileme
    1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic
    1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
    1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
    1 kısa = Normal Açılış
    2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
    2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
    3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
    4 kısa = zaman sayacı arızalı
    5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya video Ram
    6 kısa = klavye işlemcisi hatası
    7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
    8 kısa = Video Ram yanlis yazma
    9 kısa = ROM bios toplam hatası

alıntıdır...
  • Geçmiş olsun Yiğit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quik_tr

ilk önce bilgisyarının nasıl bi dıtlama yaptığını açıklaman gerekiyor bence

1 bib = açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek !
    ton yok = guc yok
    devamli ton = guc kaynagi arızalı
    devamli kısa ton = arızalı ana-kart
    1 uzun = Ram yenileme
    1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
    1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
    1 kısa = Normal Açılış
    2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
    2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
    3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
    4 kısa = zaman sayacı arızalı
    5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya video Ram
    6 kısa = klavye işlemcisi hatası
    7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
    8 kısa = Video Ram yanlis yazma
    9 kısa = ROM bios toplam hatası

alıntıdır...

hatta cdromu manual açınca ses kesiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TheShowMustGoOn

hatta cdromu manual açınca ses kesiliyor

Alıntıları Göster
    En öncelikle diskinizde ciddi bir sorun var. bu cok acik net. windows cokmesi windows acilmama problemleriniz buyuk ihtimal bundan. ama gene de ramlerinizi de test etmenizi oneririm.

Diskinizi ilk format attiginiz zaman masaustu acildiginda HDtune programi ile taratin. Error scanden quick OLMADAN tarayacak. saniyede 1-2mb gorurseniz ya diskiniz ya kablonuz sorunlu. kabloyu degistirirsiniz (ide yada sata artik ne varsa) hala ayni problem mi... ki ayni problem olmasi olasi diski degistirirsiniz. ilk uc sorununuz tamamen kablo yada diskten(buyuk ihtimal disktir)

acilislarda neden ses geliyor. ya ramlerinizden biri arizali ki 512 lerden birinin arizali olmasi muhtemel. veya anakartiniz ramlerinizle uyum saglamiyor. onlari da windows yukler gibi memtest86 diye bir program var onun iso halini cekip bir cd ye yazin windows kurar gibi cd ye takin makinenizi yeniden baslatin. o otomatik taramaya gececektir. kirmizi gorurseniz testin alt tablosunda ramlerinizde ariza olabilir yada frekanslari ayarlanmadigi icin hataya dusuyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

En öncelikle diskinizde ciddi bir sorun var. bu cok acik net. windows cokmesi windows acilmama problemleriniz buyuk ihtimal bundan. ama gene de ramlerinizi de test etmenizi oneririm.

Diskinizi ilk format attiginiz zaman masaustu acildiginda HDtune programi ile taratin. Error scanden quick OLMADAN tarayacak. saniyede 1-2mb gorurseniz ya diskiniz ya kablonuz sorunlu. kabloyu degistirirsiniz (ide yada sata artik ne varsa) hala ayni problem mi... ki ayni problem olmasi olasi diski degistirirsiniz. ilk uc sorununuz tamamen kablo yada diskten(buyuk ihtimal disktir)

acilislarda neden ses geliyor. ya ramlerinizden biri arizali ki 512 lerden birinin arizali olmasi muhtemel. veya anakartiniz ramlerinizle uyum saglamiyor. onlari da windows yukler gibi memtest86 diye bir program var onun iso halini cekip bir cd ye yazin windows kurar gibi cd ye takin makinenizi yeniden baslatin. o otomatik taramaya gececektir. kirmizi gorurseniz testin alt tablosunda ramlerinizde ariza olabilir yada frekanslari ayarlanmadigi icin hataya dusuyor olabilir.

Alıntıları Göster
    formatı konuyu açmadan hemen önce atmıştım.dediğiniz üzre hemen Hdtune programını kurdum ve eror scandan taratmaya başladım.ama affınıza sığınarak sormak istiyorum saniyede 1-2 mb görürsenizden kastettiğiniz tam olarak nedir? nerede yazıyor

• quote:

formatı konuyu açmadan hemen önce atmıştım.dediğiniz üzre hemen Hdtune programını kurdum ve eror scandan taratmaya başladım.ama affınıza sığınarak sormak istiyorum saniyede 1-2 mb görürsenizden kastettiğiniz tam olarak nedir? nerede yazıyor

Alıntıları Göster
    sag tarafta tarama hizi cok asiri dusuyorsa mesela benim quantum 5400rpm ler bile 30mb saniye min olarak okuyorlar bunun altina duserse o diskte fiziksel olarak sorun olmasi muhtemel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard Disk Sağlığı düzeltmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sag tarafta tarama hizi cok asiri dusuyorsa mesela benim quantum 5400rpm ler bile 30mb saniye min olarak okuyorlar bunun altina duserse o diskte fiziksel olarak sorun olmasi muhtemel.

Alıntıları Göster
    Hocam senin DİSK göçmüş muhtemelen VE Ram lerden birini çıkart öyle aç bilgisayarı yani 1.5 GB olarak ya da düz 1 GB olarak.
  • quote:

Alıntıları Göster
    40 MB/s ile 50 MB/s arasında gidip geliyor
  • quote:

40 MB/s ile 50 MB/s arasında gidip geliyor

Alıntıları Göster
    peki yesil alan yaninda kirmizi alanda var mi?
  • quote:

peki yesil alan yaninda kirmizi alanda var mi?

Alıntıları Göster
    Evet var.Buyrun ben size resim ekliyeyim.

Hard Disk Hatası Yardım

• quote:

Hard Disk Hatası Yardım

Bunlar bozuk sektör anlamına geliyor.Ama bahsettiğiniz sorun buna göre daha büyük.

Tabii ki bununda payı vardır ama sadece bundan dolayı bu kadar yavaşlık yaşıyorsunuz diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Hard Disk Hatası Yardım

Bunlar bozuk sektör anlamına geliyor.Ama bahsettiğiniz sorun buna göre daha büyük.

Tabii ki bununda payı vardır ama sadece bundan dolayı bu kadar yavaşlık yaşıyorsunuz diyemem.

Alıntıları Göster
    Bad sector disk degisimi... hocam diskini degistir gec kalmadan. tum yasadigin windows problemi bundan dolayi.

• quote:

Bad sector disk degisimi... hocam diskini degistir gec kalmadan. tum yasadigin windows problemi bundan dolayi.

Alıntıları Göster
    İlginiz ve yorumalrınız için teşekkür ederim Sayın exeter ve İbrahimcim.Diski değiştirmek yerine daha iyi bir pc almam daha mantıklı gibi bence.
  • quote:

İlginiz ve yorumalrınız için teşekkür ederim Sayın exeter ve İbrahimcim.Diski değiştirmek yerine daha iyi bir pc almam daha mantıklı gibi bence.

Yiğit'çim şimdilik ucuz bir disk alabilirsin.500gb hdd ler bile 110tl seviyesine gelmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Mayıs 2010; 0:37:29 >
  • quote:

quote:

Yiğit'çim şimdilik ucuz bir disk alabilirsin.500gb hdd ler bile 110tl seviyesine gelmiş durumda.

Alıntıları Göster
    İyi diyorsunda disk alınca olacaksa gideyim yarın alayım.
    Ramlerle ekran kartı uyumsuz çalışıyor.Zaten yılların ekran kartı onuda değiştirmek gerekicek.Ramlerde değişir oho 500 tlden aşağı olmaz yine

• quote:

Ramlerle ekran kartı uyumsuz çalışıyor.Zaten yılların ekran kartı onuda değiştirmek gerekicek.Ramlerde değişir oho 500 tlden aşağı olmaz yine

Anakartın sata mı yoksa pata mı destekliyor onu öğrenmek lazım.CPU-Z programını indir kur filan demiştim, daha önce hatırladın mı ?Tekrar baksana anakartın modeli neymiş öğrenelim.Modeli internette aratıp sata mı pata mı ( ide ) olup olmadığına bakalım.
  • Hocam sen ramlerinin anakartinin falanda resimlerini koy buraya . varsa bildigimiz haklarinda ne olmasi gerektigine dair gene fikir alisverisi olur.

disk ide. sp120n olduguna gore kesinlikle ide.
  • quote:

quote:

Anakartın sata mı yoksa pata mı destekliyor onu öğrenmek lazım.CPU-Z programını indir kur filan demiştim, daha önce hatırladın mı ?Tekrar baksana anakartın modeli neymiş öğrenelim.Modeli internette aratıp sata mı pata mı ( ide ) olup olmadığına bakalım.

Alıntıları Göster
    CPU-z

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_154_setup.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hocam sen ramlerinin anakartinin falanda resimlerini koy buraya . varsa bildigimiz haklarinda ne olmasi gerektigine dair gene fikir alisverisi olur.

disk ide. sp120n olduguna gore kesinlikle ide.

Tamam o zaman pata bir disk alacaksın Yiğit.

Ama sen yine o CPU-Z yi indir, tam modelini filan öğrenelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.