Şimdi Ara

Hard Disk'imdeki sorun nedir? (HD Tune Resmi ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bİlgisayarımda SSD ve HDD kullanıyorum. Temp i HDD e kurdum. Google Chrome da bazen 10dk lık kitlenmeler yaşıyorum. (Yükleme ekranında kalıyor. Siteler açılmıyor vs) gibi.
    Arkadaşımın tavsiyesi üzerine HD Tune programıyla taramaya başladım. Sonucu bilemem çünkü çok yavaş tarıyor. Yaklaşık 20dk da %2 tarama yaptı. Bitmesini beklemeden programı kapadım.
    Resimde görüldüğü gibi Start tuşuna bastıktan hermen sonra 2tane kırmızı ile başladı taramaya. HDD markası WD Caviar Black 1TB
    HDD ler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için, tecrübeli arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsa çok memnun olurum.
    İyi forumlar

Hard Disk'imdeki sorun nedir? (HD Tune Resmi ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmeyut -- 10 Nisan 2015; 12:56:48 >

• Bad sector olusmus bence harddıskı tam tarama yapın eger bundan cok cıkarsa o zaman sorun var demektır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasar07

Bad sector olusmus bence harddıskı tam tarama yapın eger bundan cok cıkarsa o zaman sorun var demektır

tam tarama yapmak isterim de arkadaşımın samsung martka hdd inle ayı anda taramaya başladık. onun tarama da 80GB tamamlanırken benim Caviar Black de 25MB tamamlanmıştı.
    Bitmesini beklersem çok aşırı uzun sürecek gibi duruyor. Şu altta resimde gördüğünüz 13saat 41dk tarama devam ettikçe artıyor.
  • mesmeyut kullanıcısına yanıt
    Maalesef diskinizin ilk sektöründe hata var gibi görünüyor. (ilk iki kırmızı blok)

Aslında bir blok 381 MB olduğundan ilk kırmızı blok 780288 sektör gösteriyor demektir.
    Yani ilk sektör (track=0, head=0, sector=1 veya LBA=0) bozuk olabilir de olmayabilir de. Buna ayrıntılı bir bakmak lazım.

Yalnız 49-50 diye giden kısımda hatalı LBA olarak 71 GB-147328 LBA gösterilmiş. Bu kısmın öncesinde LBA=0-63 arısı varmı acaba.

Acaba ilk sektörün (LBA=0) veya ilk izin (LBA=0-63) bozuk olup olmaması önemli.

İlk sektör (LBA=0) bozuksa durum kötü. Zira buruda diskin partisyon kaydı yani bölümleme tablosu ve disk bilgilerini içeren MBR veya GPT tablosu bulunur.
    İlk sektör bozuksa bu tablo oluşturulamaz (başka yerde olmaz) ve disk kullanılamaz.
    HDD Regenerator gibi bir programla onarmayı deneyebilirsiniz ama ben böyle bir diske güvenmem.

İlk sektör bozuk değilse, hele ilk iz bozuk değilse disk kullanılabilir. İlerde bozuklukların artması riski vardır tabii ki.

Buna bakabilirseniz daha iyi cevap verebiliriz.

Birde diskin plaka sayısı ve iz başına sektör sayısına bakarsanız iyi olur.
    Buna göre hesaplarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 10 Nisan 2015; 15:57:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.