Şimdi Ara

hard disk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar size şöyle bir sorum olacak;

Acer 5740z modeli dizüstü bilgisayarımda kendi harddiskine yüklü bir filmi izlerken duraklatıp yeniden başlattığımda 2-3 sn ses ilerlerken görüntü donuyor, sonra düzeliyor.Aynı şekilde yine film izlerken antivirüsün güncellemesi çıktığında film kasıyor. İlk olarak p6000 olan işlemcinin veya intel hd graphics olan ekran kartının performans düşüklüğünden kaynaklandığını sandım ama daha sonra aynı sorunların usb den bağlı 500gb lık harici diskten film izlerken olmadığını farkettim. Birde ilgisi varmı bilmiyorum ama başlat-bilgisayarı kapat dediğimde bilgisayarı kapat menüsü geç geliyor.

Sorun sizce ne olabilir?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Antivirüs güncelleme yaparken takılma olması belli bir düzeyde normal dizüstü hdd leri zaten yavaş olduğu için antivirüs programıda kaspersky gibi güncellemede sistemi aşırı yoran programlardansa takılmalar normal.
    Ses ve görüntü senkronizasyonundaki sorununda birden fazla sebebi olabilir oynatıcı program, codecler, işlemci kullanımı gibi, tavsiyem sistemdeki codecleri kaldırın ardından k-lite codec pack ile gom player kurun ve gom ayarlarından işlemci kullanımını standart seviyede seçin.
    Yinede hdd den şüpheleniyorsanız hdtune programı üzerinden health sekmesini seçin ve alttaki tüm değerler gözükürken buraya resim koyun.
  • bilgisayar filmi kısım kısım ram e atıyor ram dende filmi izliyorsun.
    sen filmi dondurunca ram e veri girişi duruyor.tekrar başlatınca
    hdd in tekrar çalışıp veri akarması için gereken sürede o sorunlar oluyor
    hdd ram gibi değil.motor ve diğer mekanik parçalar var içinde.o yüzden daha yavaş çalışır.
    2-3 saniye çalışan kısım ramde kalan kısım

benim bildiğim bu.ama daha iyi bilenler vardır
    onlar kesin bilgi verebilrler.
  • diskinde virüs var bende olmuştu format attım düzeldi büyük bi ihtimalle virüstendir
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Daha önce bs playeri ve kodecleri (k-lite) tekrardan kaldırıp kurdum, hatta formatta attım komple pc ye ama sonuç aynı.Beni düşündüren harici disk ten bir film izlerken problem yaşanmaması. Çünkü bilgisayarın ve harici diskin özellikleri kapasitesi dışında aynı. 5400rpm ve 8 mb ön bellekleri var.Tek fark harici disk 500gb, diğeri 250gb.
    Bilgisayarı aldığımda üzerinde freedos işletim sistemi vardı.Windows kurarken sata olan harddiski görmediği için kendi cd sindeki sürücüleri n-lite programı ile windowsun içine gömerek windows kurdum. Sata sürücüleri birkaç model ve windows sürümü için vardı hangisi olduğunu bilmediğim için hepsini gömmüştüm windows a.Acaba bununla ilgili bir problem olabilirmi?
  • HDTune health değerlerinin resmini koyarsan hdd nin sorunu olup olmadığını öğrenebiliriz.
  • benim wd hdd de bu hatayi veriyor, bu ne anlama geliyor arkadaslar ? ve bu hatayi nasil düzeltebilirim, format attim faydasi olmadi.
     hard disk sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 10 Aralık 2010; 22:22:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @konsoldede
    Hdd kablolarını değiştirmeyi deneyin.
  • degistirdim faydasi olmadi yavaslamak, donma gibi sorunlar oluyor, bad sector yok
  • Yeni kablolarlada uyarı devam ettiyse servise göndermenizi öneririm bağlantı noktalarında veya board da veri iletişimi sorunu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 11 Aralık 2010; 1:23:24 >
  • valla, dos da fdisk yaptim 4-5 tane partion varmis hdd de onlari sildim 2 tanesini silemedi sonra tekrar win 7 kurdum ayni hata bildirimini aliyorum ama sorun yok cok hizlandi, duraklama donma kayboldu anlamadim ne is,bu hizda sorunsuz devam ederse hic gidip servisle ugrasip gagalanmaya gerek yok bence zaten garantide yok gitsin gittigi yere kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.