Şimdi Ara

Harddisk açılmıyor - GPT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bi arkadaşımın Apple routerı elektirik sorunundan dolayı açılmıyor. bundan dolayı bu cihazın içini açtım ve içindeki 500 GB lık segate marka harddiski çıkardım. sonrasında bu hardiski sata ile bilgisayarıma bağladım. fakat bilgisayar harddiski açmıyor. fakat diskyönetiminden harddiski görebiliyorum. özelliklerini açtığımda "partition syte: GPT" olduğunu gördüm. normalde bilgisayarımın harddiski "MBR" idi.

elimde bulunan bu harddiskte filimler var. harddiskin içini nasıl görebilirim. bir kaç program araştırdım. GPT yi MBR ye convert ediyor. bu başarı sağlarmı? sonuç alırmıyım? verilerime zarar gelirmi.? yada başka bir çözümü yada imkanı varmı?

• Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? yardımlarınızı bekliyorum
  • öncelikle konuya çok hakim değilim sadece apple için hdd lerin ayrı olduğunu biliyorum. bu yüzden sanal makina ile erişmeye çalışsan bence mantıklı olur. bilgisayarına sanal makina kur ve içine de macos kur. sonra takılı olan hdd yi işletim sistemine ekle. bence içine erişebilirsin.
  • ubuntu ile açmayı denesem olurmu ?
  • Apple HFS+ file system kullanır. Windows altında da GPT olsun olmasın bu dataları kurtarabilirsin. Anahtar kelimen HFS+
  • çok teşekkür ederim. HFS yi araştıracağım. aynı zamanda harddiskte bir problem yok sadece windows okumuyor. harddiski imac da açmayı denesem içini görebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

Apple HFS+ file system kullanır. Windows altında da GPT olsun olmasın bu dataları kurtarabilirsin. Anahtar kelimen HFS+

merhaba
    bu harddiski mac drive adlı programı kullanarak açtım. fakat harddiskin içinde sparsebundle uzantılı bir klasörün içindeki dosyaları açamıyorum. ve bu klasör 150-200 GB civarında. içini açtığımda 8000 in üzerinde dosyla ile karşılaştım herbiri 8kb kadar ve 1a, 2b, 3c... gibi otomatik kodlanmış halde sıralı. windows içinde bu klaörün içini bütün halde görebileceğim bir program varmıdır.

yardımların için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
  • dizin yapısını orjinal haliyle açamaması iki şeyden olabilir. birincisi kullandığın yazılım dosya sistemi konusunda o kadar iyi değil. ikincisi diskte fiziksel bad sectörler oluşmuş olabilir. Pm at uzaktan bağlanıp bakabilirim
  • hocam çok teşekkür ediyorum ama artık çok fazla bekleyemedim. ve diski GPT den MBR ye çevirdim ve üzerine NTSF formatı attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.