Şimdi Ara

Harddisk Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nereden başlasam bilmiyorum karma karışık bir olay. Seagate 80gb harddisk kullanıyorum kullanıyordum. Bundan 1 ay kadar bir süre önce bilgisayar kasmaya,ağırlaşmaya başladı ve bir süre sonra o kasma esnasında mavi ekran hatası vermeye başladı; böylece 1 hafta kadar felan kullandım ama en sonunda tamamen gitti. Açılışta da mavi ekran hatası vermeye başladı. Kenarda eskilerden kalma 20gb bir harddiskim vardı; harddisk artık nasıl bir windows yüklüyse sanırsam 98 di format ekranına gelmeden biçimlendirme gibi değişik bir ekran geldi, neyse formatımı attım(bu arada 9500gt ekran kartına sahibim. ekran kartı takılıyken 2 harddiskede format atamadım; kartı cıkartıp 20gb harddiske format attım) perfect xp format cdsi var var kullandığım. Full driver kurmuyor iki harddiskede boş non-driver seceneğinden format atabildim 20 gb harddiske, başarıyla attım formatı; kullanıyorum şuan da 1 hafta felan oldu bu işi yapalı ama dvd-cd rw yazıcım olmasına rağmen media player yaz seceneğine geldiğimde bir yazıcı bağlayın ve playeri baştan başlatın diyip cd yazmıyor. Bilgisayara bu yüzden full driver format atmak istiyorum ki sanırsam driver dosyaları eksikliğinden yazıcıyı tanımadı. Neyse sadete geleyim internetten biraz bakındım psudan olabileceğini söyleyenler var; max 300 wat l-c teknology gibi dandik bir marka psu takılı bilgisayar üzerinde. Şuan da yine format denedim 80 gb harddiskime ekran kartı cıkık durumda dahi sacma sapan başlangıc bios ekranından cd boot etmeye 2 dakikada geçiyor, format atmıyor ve o açılış bios ekranındayken 80gblik harddiskime elektrik gidip geliyor. Yani sesini duyuyorum; ellediğimde o alttaki tabakası saniyede alev gibi yanıyor(harddisk sata-ide power girişini sataya dönüştürücü ek kablo kullanıyorum,20 gblik harddisk ide girişli hem power hem data onda ek kablo yok). Şimdi şuan ki yazdığım 2.bilgisayarımdaki psuyu takıpta deneyeceğim umarım psudandır. Yardımlarınızı fikirlerinizi,sorunun nereden kaynaklanabileceği düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.. Bu arada eski ve tekrardan kurmaya çalıştığım işletim sistemi xp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikyBoys94 -- 27 Mayıs 2012; 13:55:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TikyBoys94

Nereden başlasam bilmiyorum karma karışık bir olay. Seagate 80gb harddisk kullanıyorum kullanıyordum. Bundan 1 ay kadar bir süre önce bilgisayar kasmaya,ağırlaşmaya başladı ve bir süre sonra o kasma esnasında mavi ekran hatası vermeye başladı; böylece 1 hafta kadar felan kullandım ama en sonunda tamamen gitti. Açılışta da mavi ekran hatası vermeye başladı. Kenarda eskilerden kalma 20gb bir harddiskim vardı; harddisk artık nasıl bir windows yüklüyse sanırsam 98 di format ekranına gelmeden biçimlendirme gibi değişik bir ekran geldi, neyse formatımı attım(bu arada 9500gt ekran kartına sahibim. ekran kartı takılıyken 2 harddiskede format atamadım; kartı cıkartıp 20gb harddiske format attım) perfect xp format cdsi var var kullandığım. Full driver kurmuyor iki harddiskede boş non-driver seceneğinden format atabildim 20 gb harddiske, başarıyla attım formatı; kullanıyorum şuan da 1 hafta felan oldu bu işi yapalı ama dvd-cd rw yazıcım olmasına rağmen media player yaz seceneğine geldiğimde bir yazıcı bağlayın ve playeri baştan başlatın diyip cd yazmıyor. Bilgisayara bu yüzden full driver format atmak istiyorum ki sanırsam driver dosyaları eksikliğinden yazıcıyı tanımadı. Neyse sadete geleyim internetten biraz bakındım psudan olabileceğini söyleyenler var; max 300 wat l-c teknology gibi dandik bir marka psu takılı bilgisayar üzerinde. Şuan da yine format denedim 80 gb harddiskime ekran kartı cıkık durumda dahi sacma sapan başlangıc bios ekranından cd boot etmeye 2 dakikada geçiyor, format atmıyor ve o açılış bios ekranındayken 80gblik harddiskime elektrik gidip geliyor. Yani sesini duyuyorum; ellediğimde o alttaki tabakası saniyede alev gibi yanıyor(harddisk sata-ide power girişini sataya dönüştürücü ek kablo kullanıyorum,20 gblik harddisk ide girişli hem power hem data onda ek kablo yok). Şimdi şuan ki yazdığım 2.bilgisayarımdaki psuyu takıpta deneyeceğim umarım psudandır. Yardımlarınızı fikirlerinizi,sorunun nereden kaynaklanabileceği düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Yazdıklarının hepsini okudum..

80 Gb lik HDD takılı iken başlangıçta boot hatası vermiyorda.. Biostan İde / Sata ayarların yaparak Format atmayı dene.

HDD Sata kablosunu değiştir bozulmuş olabilir. Dediğin gibi PSU yetersizde olabilir...

• Boot hatası vermiyor ama ilk o escye felan basılan bios ekranından cd boot ekranına 2 dakikada felan geçiyor ve cd ön yükleme için tuşa bastığımda ilginç hata verip ilerlemiyor :) kafayı yedirtecek ya bana yarınada çizim işlerim var bütün programlar harddiskte tam denk geldi ya. Psuyu deneyemedim şuan bilgisayar virüs taramasına girdi microsoft güncellemesinden onu bekliyorum. Peki o harddiskin kendi kendini yeniden başlatması neyden olabilir psu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TikyBoys94

Boot hatası vermiyor ama ilk o escye felan basılan bios ekranından cd boot ekranına 2 dakikada felan geçiyor ve cd ön yükleme için tuşa bastığımda ilginç hata verip ilerlemiyor :) kafayı yedirtecek ya bana yarınada çizim işlerim var bütün programlar harddiskte tam denk geldi ya. Psuyu deneyemedim şuan bilgisayar virüs taramasına girdi microsoft güncellemesinden onu bekliyorum. Peki o harddiskin kendi kendini yeniden başlatması neyden olabilir psu mu?

Hdd Biosta gözüküyorsa dediğim gibi kablolarını kontrol et PSU'da bozulmuş olabilir. .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.