Şimdi Ara

Harddisk ile alakalı mavi ekran hatası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olayı ilk baştan anlatiyim geçen gun ekran kartı aldım bilgisayarıma taktım kullanıyorum iyi hoş oyun yükleyip tam anlamıyla denemek nasip olmadı arkadasımdan pes 11 crysis 2 aldım şuanki yazdığım diğer bilgisayarın dvd romunu söktüm nasıl becerdiysem takarken dvd romu yaktım bende bilmiyorum nasıl yaptığımı arkadastan istedim getirdi neyse oda arızalı cıktı.Bugun bilgisayar gayet normal şekilde çalışır durumdayken bilgisayarın elektrikle ilişkisini kesip harddiski söktüm ve baska bir arkadasıma gittim orda bağladım harddiski(oyunları yükleyebilmek için dvdsini sökme imkanı yoktu) acıldı bilgisayar bu arada harddiskim sata hdd 80gb seagate masa üstü ekranına geldiğinde farenin ve klavyenın ısıkları yanmasına rağmen kullanamadım calısmadı klavye,mouse masaüstü çözünürlük ayarı ise 800x600 tı en düşük ayar neyse söktüm ordanda harddiski eve döndüm bi yarım saat sonra bilgisayarıma bağladım yine elektrikten kesip vaziyette açıyorum bilgisayarı bios ekranı geçtikten sonra hata ekranı geliyo işte windowsu olağan şekilde başlat en son iyi yapılandırma felan baslat diyorum 3-5saniye bi bekler gibi oluyo ve mavi ekran hatası alıyorum hatada ise:

Bir sorun algılandı ve sisteminizin zarar görmemesi için windows kapatıldı.
    Bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız;
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın aynı ekranı tekrar görüyorsanız aşağıdaki adımları izleyin
    Bu sistemde BIOS tam olarak ACPI uyumlu değil.Lütfen sistem satıcınıza başvurun veya güncelleştirilmiş bios içinhttp://www.hardware-update.com adresini ziyaret edin,Güncelleştirilmiş bir BIOS alamıyorsanız veya satıcınız tarafından sağlanan en son BIOS ACPI uyumlu değilse metin mod kur sırasında ACPI modunu kapatabilirsiniz.Bunu yapmak için depolama sürücülerini yüklemek sorulduğunda F7 tuşuna basın.Sistem sizi F7 tuşuna basıldığı konusunda uyarmayacak.Sessiz Olarak ACPI'yı devre dışı bırakacak ve yüklemeye devam etmenize izin verecek.
    Teknik Bilgiler:
    *** STOP: 0x000000A5 (0x00000002,0x8A1D6830,0xE1426B68,0x8A1D8BB8)

Hata aynen bu şekilde ve bu arada ACPI modunu devre dışı bırakmak için ne F6 ne F7 tuşlarına bastığımda herhangi bir tepki almıyorum yani basmamış gibi devam ediyo format esnasında ve harddisk bileşenlerini yüklemeye geçtiğinde aynı ekran cıkıp kitleniyo.Harddiskimin içinde önemli dosyalarım var kurtarmam gerekli resimlerim,programlarım,ödev dosyalarım vs benim için çok önemli dosyalar.Umarım harddisk kurtarılabilir şekildedir.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikyBoys94 -- 26 Ekim 2011; 21:53:07 >

• sistem çökmüş bence,format atman gerekli
  • En alt paragrafta belirttim zaten format atarken de aynı hatayı alıyorum.
  • Yardım edebilecek yokmu ya
  • şöyle yapalım o zaman,
    benimde aynı durum başıma gelmişti,son care olarak yaptım ve hdd'deki bilgileri kurtarıp hdd'yi çöpe attım..

içinde ssitem yüklü sağlam çalışır bir hdd bul ve sistemine tak,yada bozuk olan hdd'yi çalışır durumdaki bir sistemin 2. disci olarak tak,ama sadece power kablosu takılı olsun hdd nin,sata kablosunu takma.

sistemi normal olarak aç ve masa üstünü gördükten sonra bozuk hdd'nin sata kablosunu tak,eğer windows üzerinden hdd yi görürse hemen içine gir ve bilgilerini kurtar

ben bu şekilde bir hdd kurtardım,yapmanı öneririm,riski ve kaybedeceğin birşeyin yok
  • Yani ben harddiske verceğim paraya veya çöpe gitmesinden korkmuyorum sadece içindekileri kurtarayım Deneyeceğim . Peki bilgileri flash yardımıylamı kurtarıcam yoksa diğer hddyi bağlayıpta ona atma imkanım var mı ? Ve dediğiniz şekilde masaüstü ekranı geldikten sonra bağladım diyelim harddiskimi görmedi başka bi çözüm yolu? yoksa tamirciye götürücem bilgisayarı tamirciyede para vermek istemiyorum basit bir sorun olabileceğinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikyBoys94 -- 27 Ekim 2011; 15:04:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.