İyi günler arkadaşlar, yaklaşık 2-3 ay önce laptopumun hddsi bozulmuştu. Seagate hdd ile değiştirmiştim ancak işlem yaparken ve ya oyun oynarken harddisk iptal oluyordur. Hdd'de bir sorun vardır diye iade edip amazondan farklı bir satıcıdan "TOSHIBA HDWL120UZSVA 2.5" Dahili HDD, 2TB L200 5400RPM SATA-3 6G 128MB" HDDsini satın aldım. Bu hdd'de oyun oynarken herhangi bir sorun olmuyor ancak harddiske bir şeyler yazılmaya başlandığı zaman iptal oluyor. oyun indirirken ve ya yüklerken 10 dakika sonra bilgisayar hddyi görmüyor, bilgisayarı açıp kapayınca tekrar yerine geliyor. hddnin sıcaklığı 35-37 dereceleri geçmiyor bile, bazen 33-34 derecede iptal oluyor. Harddiskte bir sorun olmadığı kesin, uzun süredir araştırmasını yapıyorum yazılımsal olarak bulabildiğim kadarını yaptım ancak sorun düzelmiyor. İlk harddiskimin sağlık durumu %20lere düştüğü için çok fazla bad sector olduğu için değiştirmiştim ancak böyle bir sorun yoktu, diğer hddlerin sağlık durumu %100 hiç bir sorunları yok. Sorunu çözmemde yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. |
Bildirim