Şimdi Ara

Harddisk Kayboldu! (Yerel Disk D)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün hiçbir sorun yokken,bugün Yerel disk D kayboldu.Sistem geri yükleme yapmak istediğimde ise "bu noktadan sonra D:\ sürücülerde yapılan değişikler tersine döndürülemez,çünkü sistem geri yükleme izlemesinden çıkarıldı yada kapatıldı veya çıkarıldı." yazıyor. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet'ten Disk yönetimine gelince de görünmüyor."Diskleri yeniden tara" dediğim de de hiçbir değişiklik olmuyor. Durduk yere nasıl arızalandı anlamadım. C farklı bir harddisk D farklı bir harddiskti. C duruyor ,D yerinde yok. Önemli bilgiler resim ve müzik arşivim vardı.Yardım lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 5 Mayıs 2012; 15:39:48 >

• Farklı bir HDD diyorsunuz.

-Farklı bir sata&ide portuna takıp deneyin
    -Pc'den çıkarıp farklı bir PC'ye takarak deneyin.
    -Molex(yani güç girişi)i ve data kablosunu değiştirerek deneyin.

Disk yönetiminin resimini koyma şansınız varmı acaba.
  • Biostan baktınız mı görünüyor mu hdd ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Farklı bir HDD diyorsunuz.

başka bilgisayarım yok maalesef takıp çıkarmamak koşujluyla yapabileceğimiz birşey var mı? En sonra ramin slotunu değiştirirken anakartı yakmıştım...

quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Biostan baktınız mı görünüyor mu hdd ?

onu denemedim ama pc açılışında görmüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 5 Mayıs 2012; 15:53:05 >

• Şuan bahsettiğiniz diski, PC görmüyor. Güç ya da veri kablosunu kontrol edin. Şuan farklı birşey yapamazsınız maalesef. Arkadaşın dediği gibi, bios'ta görünüyormu acaba disk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byalfa

quote:

başka bilgisayarım yok maalesef takıp çıkarmamak koşujluyla yapabileceğimiz birşey var mı? En sonra ramin slotunu değiştirirken anakartı yakmıştım...

quote:

Biosa girip bir bakın görünmüyosa ona bir şeyler yazalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biosa girip bir bakın görünmüyosa ona bir şeyler yazalım

Baktım.Hatta bir daha tarattım gene harddiski bulamadı... Yok yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozuk HDD'den Veri Kurtarma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guc ve data kablosunu kontrol edin. Disk donuyormu, bakin
  • Ozaman yapabileceğiniz 1-2 şey var biosta hdd'i görmüyorsa,

1)Kabloyu değiştirip deneyebilirsiniz
    2)Güç kablosunu kontrol edin, mümkünse değiştirin başka kablodan alın.
    3)Başka bir slota takıp deneyebilirsiniz.
    4)Çalışmayan hddi söküp çalışan hdd ile windowsu açın daha sonra pcyi tekrar kapatıp diğer hddi takıp deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 5 Mayıs 2012; 16:07:51 >
  • quote:

Şuan bahsettiğiniz diski, PC görmüyor. Güç ya da veri kablosunu kontrol edin. Şuan farklı birşey yapamazsınız maalesef. Arkadaşın dediği gibi, bios'ta görünüyormu acaba disk.

quote:

Ozaman yapabileceğiniz 1-2 şey var biosta hdd'i görmüyorsa,

4)Çalışmayan hddi söküp çalışan hdd ile windowsu açın daha sonra pcyi tekrar kapatıp diğer hddi takıp deneyin.

Güç kablosunu çıkarıp taktım düzeldi. Teşekkürler :)

• quote:

quote:

Şuan bahsettiğiniz diski, PC görmüyor. Güç ya da veri kablosunu kontrol edin. Şuan farklı birşey yapamazsınız maalesef. Arkadaşın dediği gibi, bios'ta görünüyormu acaba disk.

quote:

Ozaman yapabileceğiniz 1-2 şey var biosta hdd'i görmüyorsa,

Güç kablosunu çıkarıp taktım düzeldi. Teşekkürler :)

Yardımcı olduysak ne mutlu

• güç kablosu anakartın güç kablosumu harddiskin güç kablosumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MARAZ ALİ

güç kablosu anakartın güç kablosumu harddiskin güç kablosumu

Harddiskinki.olmasaydı uçlarını değiştirecektim :)
  • Merhaba Arkadaşlar...
    ACİLL YARDIM LÜTFEN. Dün bilgisayarımda bir sorunn yokken, bugün Yerel Disk D kayboldu ve D'nin içerisinde projelerim var. Önemli notlarım var. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. :((( Sistemi geri yükledim olmadı. Formatlama yapsam olur mu onu da bilmiyorum. Format genelde C de oluyor. Bunu yaptığım zaman D gelir mi? Tam önemli zamanda D kayboldu :(( İçindeki bilgileri nasıl alacağımı da bilmiyorum. Tabi D yok nasıl olacak anlamış değilim. Lütfen acil yardımmm.... :( ACİLLLL YARDIMMMMMM !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: evremselek

Merhaba Arkadaşlar...
    ACİLL YARDIM LÜTFEN. Dün bilgisayarımda bir sorunn yokken, bugün Yerel Disk D kayboldu ve D'nin içerisinde projelerim var. Önemli notlarım var. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. :((( Sistemi geri yükledim olmadı. Formatlama yapsam olur mu onu da bilmiyorum. Format genelde C de oluyor. Bunu yaptığım zaman D gelir mi? Tam önemli zamanda D kayboldu :(( İçindeki bilgileri nasıl alacağımı da bilmiyorum. Tabi D yok nasıl olacak anlamış değilim. Lütfen acil yardımmm.... :( ACİLLLL YARDIMMMMMM !!!!

@byalfa ' nın yukarda yaptıklarına bir bak bilgisayarım>yönet kısmında görünüyormu vs. ondan sonra bende yukarda önerilerimi yazdım konuyu bir incele.
  • Yukarıdakilerin hepsini denedim olmadı. Ancak formatladığım zaman oldu. Win7 Ultimate kurdum. Ancak Formatlama yaparken de sistem D' yi göstermiyordu. :S Disk yönetiminden Data'yı Sürücü harfi değiştirerek F yaptım. :) Artık bir D yok. Neyseki oldu. Çok teşekkür ederim. D nin bir anda kaybolmasını anlamadım :S. Umarım yine böyle bir sorunla karşılaşmam. Bu durum Recovery yapmaktan kaynaklanır mı? Bilgisayarım sürekli disk onarıyor ve açılmıyordu. Disk onarma bitmiyordu. Bende Recovery yaptım. 1 hafta sonra da D kayboldu :S. Bilglerimi sürekli D ye atardım, bir sorun olmaz diye artık D ye de güvenmiyorum. :) Kurmam gereken pek çok program var. Neyseki çalışıyor gerisi artık kolay. Teşekkürler.

• quote:

Dün hiçbir sorun yokken,bugün Yerel disk D kayboldu.Sistem geri yükleme yapmak istediğimde ise "bu noktadan sonra D:\ sürücülerde yapılan değişikler tersine döndürülemez,çünkü sistem geri yükleme izlemesinden çıkarıldı yada kapatıldı veya çıkarıldı." yazıyor. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet'ten Disk yönetimine gelince de görünmüyor."Diskleri yeniden tara" dediğim de de hiçbir değişiklik olmuyor. Durduk yere nasıl arızalandı anlamadım. C farklı bir harddisk D farklı bir harddiskti. C duruyor ,D yerinde yok. Önemli bilgiler resim ve müzik arşivim vardı.Yardım lazım...

Hard disk mi kaybolmus :) gulumsedim :) kasanin icini ac orda buyukce bir parca var ( anlarsin hangisi oldugunu ) orada duruyor kaybolmadi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: H/İT HERİF

quote:

Dün hiçbir sorun yokken,bugün Yerel disk D kayboldu.Sistem geri yükleme yapmak istediğimde ise "bu noktadan sonra D:\ sürücülerde yapılan değişikler tersine döndürülemez,çünkü sistem geri yükleme izlemesinden çıkarıldı yada kapatıldı veya çıkarıldı." yazıyor. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet'ten Disk yönetimine gelince de görünmüyor."Diskleri yeniden tara" dediğim de de hiçbir değişiklik olmuyor. Durduk yere nasıl arızalandı anlamadım. C farklı bir harddisk D farklı bir harddiskti. C duruyor ,D yerinde yok. Önemli bilgiler resim ve müzik arşivim vardı.Yardım lazım...

Hard disk mi kaybolmus :) gulumsedim :) kasanin icini ac orda buyukce bir parca var ( anlarsin hangisi oldugunu ) orada duruyor kaybolmadi :)

yav he

• quote:

Orijinalden alıntı: evremselek

Yukarıdakilerin hepsini denedim olmadı. Ancak formatladığım zaman oldu. Win7 Ultimate kurdum. Ancak Formatlama yaparken de sistem D' yi göstermiyordu. :S Disk yönetiminden Data'yı Sürücü harfi değiştirerek F yaptım. :) Artık bir D yok. Neyseki oldu. Çok teşekkür ederim. D nin bir anda kaybolmasını anlamadım :S. Umarım yine böyle bir sorunla karşılaşmam. Bu durum Recovery yapmaktan kaynaklanır mı? Bilgisayarım sürekli disk onarıyor ve açılmıyordu. Disk onarma bitmiyordu. Bende Recovery yaptım. 1 hafta sonra da D kayboldu :S. Bilglerimi sürekli D ye atardım, bir sorun olmaz diye artık D ye de güvenmiyorum. :) Kurmam gereken pek çok program var. Neyseki çalışıyor gerisi artık kolay. Teşekkürler.

Selam
    Kısa ve öz olarak yazacağım.
    Bu durum RECOVERY yaptığınızdan kaynaklanmaktadır!
    Şu anki durumu Acronis programı ile yedeklerseniz, bir daha bu tür olaylarla karşılaşmazsınız.
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.