Şimdi Ara

Harddisk Kutum Bozuldu lehimledim Ama Olmadı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USB Kablosunun bağlandığı küçücük giriş dandik olduğundan kırıldı. Açtım içini fakat lehimlenecek 5 uclu lehim kısmı o kadar küçük ve birbirine o kadar bitişik ki anlatamam. Aralarında 2 saç kalınlığı mesafe var.

Önce güzelce lehimledim,, harddiski bağladım, laptopa sanırım bir tanesi temassızdı çünkü bu aygıt daha yüksek hızda çalışabilir yazdı. Lehimi söktüm ama bu kez hiç çalışmadı.

Havya'nın ucu çok kalındı bunların çok daha ince uçlusu var mıdır? Nerede yanlış yapmış olabilirim? Bu devreyi yapabilir miyim?

• O USB soketi SMD/Yüzey montaj elemandır.O yüzden bacakları o kadar küçük ve yakın.

Düzgün lehimleyebilmek için öncelikle temizlik şart , kalınlığından çok temizliği önemli.Hem lehimlenecek yüzey hem de havya temiz olacak.
    İlk SMD lehimlemen için uygulayabileceğin 2 yöntem var ;
    1- Yüzeye bolca flux sürersin(biraz pahalıdır.ya da reçine+tiner ile kendin yapabilirsin) Lehimlerken lehim çok güzel tutunur , etrafaya dağılmaz böylece.
    2- Bol bol lehim harcayarak ve yakmamaya özen göstererek her tarafı lehime bularsın.Sonra lehim emme teli kullanarak fazla lehimi sökersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

O USB soketi SMD/Yüzey montaj elemandır.O yüzden bacakları o kadar küçük ve yakın.

Düzgün lehimleyebilmek için öncelikle temizlik şart , kalınlığından çok temizliği önemli.Hem lehimlenecek yüzey hem de havya temiz olacak.
    İlk SMD lehimlemen için uygulayabileceğin 2 yöntem var ;
    1- Yüzeye bolca flux sürersin(biraz pahalıdır.ya da reçine+tiner ile kendin yapabilirsin) Lehimlerken lehim çok güzel tutunur , etrafaya dağılmaz böylece.
    2- Bol bol lehim harcayarak ve yakmamaya özen göstererek her tarafı lehime bularsın.Sonra lehim emme teli kullanarak fazla lehimi sökersin.

Dostum cevabın için çok teşekkür ederim. Aslında o kadar ufakki ayaklar tahmin edebileceğin üzere, şöyle örnek vereyim, tel şehriye büyüklüğünde ve biri birilerine tel şehriyeden daha yakın. Uğraştım ama olmadı. Emme teli burada bulamam biraz zor. elimde hiç malzeme yok. Öyleki havyayı temizleyecek birşey bile yok.

aslında ilk denememde şöyle yaptım oraya temaz ettirdim ve üzerinden bastırarak yanlarını lehimledim.yani esasında içdeki telleri tutan metal kısmı yapıştırdım lehimsiz temas etti ama oldu.

Parçanın toplan büyüklüğü yarım nohut kadar zaten. O kısma sebep 45 lira verip yeni kutu alacağım. Samsung stori station ları kesinlikle tavsiye etmiyorum. olayı görmeniz lazım.

• Havyayı nemli bulaşık süngeri ile temizlemek yeterli oluyor.
    Lehimsiz temas ediyormuş gibi gözükse de aslında etmez.Oraya lehim şart

45 lira verene kadar bir elektronikçiye lehimletmeyi deneyebilirsin.
    Düzgün bir elektronikçi 5tl'den fazla almaz ve 1 dk'da lehimleyip verir.
  • Standart SMD tipi mini B konnektördür o, muhtemelen pad eni 0.5mm, pad aralığı da merkezden merkeze 0.8mm'lik tiplerdendir. Eli alışkın biri flux ve uygun bir havya ile çok rahat lehimler, prototipler için onlarca kez USB mini B ve daha küçük komponentleri el ile takmışızdır.

Kendiniz denemek yerine SMD montajında el alışkanlığı olan birine tekrar lehimletin. Sökmek gerekirse de sıcak hava ile sökmeyi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.