Şimdi Ara

harddisk öldü sanırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 harddiskim var. 1. windows için, diğeri yüklemelik

yükleme yapıyordu, gece elektrikler gitmiş ve bilgisayarı açtığımda açılmadı bilgisayar. harddiskleri tanırken takılıp kalıyor. bios'a filan giremedim

yüklemeklik harddisk'in kablolarını çıkardım, bağlantısını kopardım bilgisayarla

bilgisayar düzgünce açıldı, windows olan harddisk sağlam gözüküyor.

yok mu verileri kurtarmanın bir yolu? harddisk'in çalışma ihtimali yoktur sanırım

• önce biçimlendir şayet çalıştırabilirsen,daha sonra recovery programları ile kurtarabileceğin verileri kurtarmaya çalış tavsiyem recovery my files programıdır
  • yorumun için teşekkür ediyorum.

harddiski bilgisayar bağlayınca bilgisayar açılmıyor, en son windowsta sayım ekranı geldi ama dondu orada.

bios'a bile giremedim, başta kalıyor öyle, hdd led'i yanıyor sürekli.

başka bir bilgisayarda deneme imkanım şuan yok çünkü sata harddisk.
  • Cd den çalışan windows var, netten indir cd ye çek. Cd den aç bilgisayarını bir de öyle dene bakalım veri erişimi olacak mı. Ordan rahatça işlem yaparsın. Low format atmaya çalış.
  • Winternals veya Hiren Boot's ile, istersen Low Level Format atarsın, istersen normal format atarsın, sonrada verilerini kurtarabilirsin. Winernals ve Hiren Boot nedir diye sorma, çünkü öyle hemen anlatılacak gibi birşey değil, araştır, özelliklerini öğren ve CD ye yazdır ikisinide, bilgisayarı başlatırken, CD den boot olarak çalıştırılıyor winternals ve Hiren Boot. içerlerinde, disk analizlerinden formata, bölümlemeden veri kurtarmaya kadar birçok şey göreceksin zaten. ayrıca Low Level Format atarsan eğer, verilerini kurtarma olasılığın daha düşük, ama diskini kurtarma olasılığın daha yüksek.
  • teşekür ettim ama anlatamamışım, bilgisayar cd'den boot edebilecek seviyeye ulaşamıyor

bios'a giremiyorum harddisk bağlıyken, normalde cdrom önceliği var ama sorun bu değil zaten bios'a giremiyorum derken bunu belirtmiyorum

bilgisayara açıldığı zaman ilk önce hddleri tanımaya çalışıyor ama tanıyamayınca takılıp kalıyor öyle
  • dostum o zaman o diske senin yapacağın hiç birşey yok. hiç boşuna uğraşma, direk garantiye ver, verilerine de elveda de. bu işi yapan özel firmalar var, ama 100GB lık veri için 100 dolar istiyorlar. yani ortalama fiyat bu. ben teknik serviste çalıştığım için söylüyorum sana, o harddiske senin yapabileceğin hiçbirşey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.