Şimdi Ara

Harddisk Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Ubuntu 7.04 kullanmaktayım.Kullandığım hardisk 8.4 gb boyutunda.Bunun yanına Western Digital marka 6.4 gb boyutunda bir hardisk daha ekledim.Ubuntu bunu sorunsuz olarak tanıdı tanımasınada her girdiğimde sisteme bağlamak zorunda kalıyorum.Bunu otomatik olarak 8.4 gb kısmındaki gibi bağlansın istiyorum.Müziklerimi buraya atacam ama sisteme bağlı olmadığı için xmms de müziklere erişemiyo.Dosya sistemlerim ext3.Birde içindekileri silmek istediğim zaman yeterli izniniz yok diyor.Okuma yazma olarak değiştircem onada izin vermiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Not:İkinci taktığım disk bilgisayarım kısmında gözüküyor.Orda bir problem yok.

• /etc/fstab 'a aşağıdaki satırı eklersen sorunun hallolur.

/dev/sdxy /mnt/other ext3 auto,users,rw 0 0

Bu komutta,
    /dev/sdxy aygıtın fiziksel yerini gösterir.
    x değeri bir harf ile başlar a,b,c... gibi
    y değeri bir rakam ile başlar.

/mnt/other ise bağlama noktasıdır.

fstab dosyası genel sözdizimi ise şu şekildedir:
    [Aygıt] [Bağlama Noktası] [Dosya Sistemi] [Seçenekler] [Dosya Sistemi Dökümleme Seçeneği] [Dosya Sistemi Kontrol Sırası]

Linux tarafından kullanılabilir dosya sistemlerini listelemek için,
    cat /proc/filesystems çıktısı incelenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 5 Temmuz 2007; 18:02:29 >
  • çok teşekkür ederim arkadaşım ama ben bu senin yazdığını kopyala yapıştır yapıp birde dediğin yerdeki harf rakamları girmem yeterli olucak mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: stinger22

çok teşekkür ederim arkadaşım ama ben bu senin yazdığını kopyala yapıştır yapıp birde dediğin yerdeki harf rakamları girmem yeterli olucak mı?

Teknik olarak başka bir sorun mevcut değilse evet yeterli olur.
    Ayrıca bu komutun işe yarar olabilmesi için x ve y değerlerini doğru tespit edip girmen çok önemli...
  • Bende diskler hda1, hda2 diye gözüküyor bu fark neden olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.