Şimdi Ara

Harddisk problemi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkaşdaşlar bilgisayar ilk açılıştaki siyah ekranda alttaki hatayı veriyor. F1 e basıp devam etmeme izin veriyor. Derdini iyi kötü anladım ama nasıl çözebilirim,yardım ederseniz sevinirim. Galiba Setup'dan haalledilecek bir problem ama ne yapmam gerktiğini bilmiyorum. Problemi gidermek için Yapmam gerekenleri açıklarsanız(anlaşılır olursa) çok sevinirim. İyi ve mutlu paylaşımlar..

HATA BU
    Smart failure preticted on primary master Samsung
    " Warning: İmmediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. "

Anakart: Asus A7N266-VM
    Hardisk: 80 gb Samsung ve 20 gb quantum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slay06 -- 23 Ekim 2005, 0:44:13 >

• Kimse cevap vermiyor mu.???Yokmu bilgilendirecek birileri?
  • Valla Harddiskiniz gidebilir , yedeğinizi alın yoksa hiçbir mesuliyet kabul etmeyiz diyor.
  • Biostan Load Setup Default yaptım. Ama yine aynı hatayı veriyor. Adminden bile umut yok..Demekki halim harap
  • Harddisklerin master,slave ayarları nedir?
    IDE kablolaması nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 23 Ekim 2005, 0:13:14 >
  • Bence sadece işletim sisteminin kurulu olduğu diski bir çalıştır.
    IDE 1 kanalında Primary Master konumunda sadece o çalışsın.Hatta kabloları değiştirerek çalıştırmayı dene.
  • Eğer bahsettiğim şekilde sorun çıkmazsa ; jumper veya kablolama hatası olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 23 Ekim 2005, 0:25:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Harddisklerin master,slave ayarları nedir?
    IDE kablolaması nasıl?

Öncelikle ilginiz için çok tşk ediyorum. Master samsung(işletim sistemi bunda kurulu) slavede ise quantum var. IDE kabloları hakkında şuan birşey söyleyemem. Ama bu ayarlar ve bağlantılarla 5 aydır kullanıyordum ve hiç bir problem yoktu. Dediğinizi şimdi deneyeceğim. birisini iptal ediyorum....Tekrar tşk...
  • Ayrıca harddiskte bir sorun olma ihtimaline karşı bence "scandisk" yapıp bad sector olup olmadığına bakın.Scandisk yaparken tam sınama yaptırın.Adam akıllı bir yüzey taraması yapar böylece.
  • Diskin problemini everest home edition ile buldum.
    ID Öznitelik Tanımı Eşik Değer En Kötü Veri
    05 Reallocated Sector Count 11 7 7 202
    DurumÖn-Hata: Yakında bir veri hatasının oluşması bekleniyor!

Bağlantı ile ilgili değil galiba. Birkaç yerden baktım:
    biostan SMART özelliği açık yani. Disklerin bir takım parametrelerini sürekli ölçen ve normal aralığın dışına çıktığında diskin arıza yapabileceğini önceden öngören bir teknoloji.
    Ve büyük ihtimalle de diskte tamir edilemeyecek yada sonradan düzeltilmesi zor olan okuma, yazma, kalibrasyon, düzeltilemeyen sektörler, yüksek hatalı yazma ve/veya okuma oranı ölçüldü.

Servise göndermekten başka çare yok. ısısını kontrol ettim 40 derece'nin altında.Arıza yapmadan yollayayım bari servise.. İlginiz için tekrar tşk ediyorum...iyi geceler....

• SMART özelliği bazen gereksiz yere de mesaj verebiliyor ama işi sağlama almak lazım.
    Ne olur ne olmaz tüm verileri yedeklemenizde fayda var.
    Bence Windows scandisk veya norton disc doctor gibi yazılımlarla bir yüzey taraması yaptırın yine de.Fiziksel bir hata varsa zaten pek yapacak birşey kalmıyor.
    İyi geceler,kolay gelsin
  • scandisk yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.