Şimdi Ara

Harddisk sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bir türlü çözemedim sorun için yardımınıza basvurcam...

Gelelım sorunuma ... masaustu bılgısayarımda mevcut 4 hdd takılı ( 2x500gb wd caviar black (raid0) + 500gb wd + 320gb seagate). ben bu hddlere ılave olarak 2tane 2tb'lık seagete harıcı dıskımden soktugum hddlerı takmak ıstıyorum. fakat sorun burda başlıyor. ılk olarak bu hddlerı bırlıkte takarak acmaya calıstım fakat bılgısayar anakartın acılıs ekranında donup kalıyor. ne kadar beklersem bekleyım devam etmiyor. hddleri teker teker denedıgımde bir tanesi sorun cıkartmadan açılıyor fakat diğerini açmak mümkün değil... bu hddyı harıcı olarak baglıyorum sorun yok, pc acık ıken sata ıle baglıyorum bılgısayar goruyor yine sorun yok... fakat ne zaman bılgısayar kapalı ıken baglasam pc acılmıyor... anakartım asus maximus formula (6sata gırısı mevcut) ve tagan 750w psum var... hdd yı farklı sata gırıslerıyle farklı guc kablolarıyla defalarca denedım sorun degısmıyor. ayrıca dıger hddlerı söküp sadece bu hdd ve raidli hddlerı takıyorum yıne fayda etmiyor.... işin içinden cıkamadım acaba nasıl çalıştırabılırım...

• bence bios ayarlarında sorun var açılışı önyükleme yaptığın hddyi gösterecek şekilde ayarladınmı biostan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

bence bios ayarlarında sorun var açılışı önyükleme yaptığın hddyi gösterecek şekilde ayarladınmı biostan.

biosa da giremiyorum o hddyı taktıgım zaman acılıs ekranında donup kalıyor.... ama onceden bıos ayarları raid olarak ayarlamıstım.. acaba raid demi sorun dıye raidi bile bozdum fakat hıc bır turlu acılmıyor ....
    harddıskı takmadan bıosta yapmam gereken bır ayar varmı pekı??
  • Hayır hdd takılı olsa bile biosa girebilirsin.
    sanırım hard diskin sorunlu.
  • arkadaslar galba sorunumun ne oldugunu buldum... bılgısayar acık iken hdd taktım ve denetim masası - yönetimsel araçlardan depolamaya girdim.. burda sorun cıkartan harddiskimde durum saglam(etkin, birincil bölüm) olarak yazıyor... diğer butun dısklerımde bırıncıl bolum yazıyor fakat bunda farklı olarak etkın ıbaresı var... etkın galba sadece win yuklu harddısklerde olması lazımıs. yanlız bu etkın yazısını bırturlu cozemedım fakat hdd mı dınamık dısk halıne getırdım (biri bana dınamık dısk ne demek soylerse sevınırım) sonra wındows bu sefer takılmadan acıldı fakat boot eror verdı.. sımdı wın kurcam tekrar bakalım duzeltebılecekmıyırm sızın bır tavsıyenız varmı??

arkadaslar sımdıde wın7 tekrar kurayım dedım fakat burdada harddısklerın tamamını bırıncıl ve bu sorun veren hdd ıse sıstem olarak gosterıyor.. ve hardiski sil seceçeği bulunmuyor... yani bir win7nin yuklu oldugu raidli disklerde sistem ve bu sorun cıkartan hdd de sistem yazıyor...bunu nasıl bırıncıl hale getırebılırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanylmzz -- 5 Temmuz 2011; 12:18:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.