İyi günler, Seagate 200 gb'lık bir arşiv harddiskim var. Bu harddiskten başta takırdama sesleri gelmeye başladı. Ve bir süre sonra harddiski açmaya çalıştığımda harddisk biçimlenmemiş gibi bir windows uyarısıyla karşılaştım. Bu sırada kullanılan alan, boş alan vs. doğru olarak gösteriyordu. Windows'u yeniden başlat yaptığımda açılışta yavaşlama oldu ve bu harddiskin içini görmemeye başladı. Yani boyut olarak herhangi birşey yazmamaya başladı. Normalde dosya sistemi NTFS ancak bu işlemler sonucunda RAW olarak gösterdi. En son olarak takırdamalar arttı ve bende harddiski bilgisayardan söktüm. Acaba sorun nedir? Sorundan öte içindeki verilerimi kurtarabilme şansım varmıdır? Ki en çok bu düşündürüyor beni. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
KARDEŞ BUNU DAHİLİ BİLEŞENLER BÖLÜMÜNDE BİR SOR. ORDA SANA YARDIM EDECEK BİRİ MUTLAKA VARDIR. UMARIM BÜYÜK BİR SORUN DEĞİLDİR. GÇMİŞ OLSUN
bad sektör olmuş gibi duruyor hard diskin veri kurtarmayı başka bir bilgisayara yedek hard disk olarak bağla belki kurtara bilirsin kolay gelsin