MSI anakartın BIOS Update'si 1.Anakartı ın CD sinde LiveUpdate i kurun. 2.Progrma kurulduktan sonra MSI LiveUpdate çalıştırın. 3.MSI Live update sayfası açılınca üstte BIOS u seçin. 4.Önce Live Update Programını güceller. Güncelledikten sonra MSI live update programını tekrar çalıştırın. Yine BIOS u seçin. 5.Gelen menüde Evet i seçin. 6.Sonra yine (Sayfanın ortasında) Live Update ye tıklayın. Yeni bios dosyasını bilgisayarınıza downlad edecektir. 7.MSISetup.exe dosyasıını çalıştırın. 8.Uyarı mesajı verecek çünkü bios update olayı riskli bir iştir. Bios update yaparken elektrik kesilirse veya yarım kalırsa anakartın bios u zarar görür. bu yüzden tüm programları kapatın. (özellikle antivirüs vs.. yazılımları çalışmamalı) 8. Karşınıza 3 tane secenek gelecek 3 secenekten alttaki Windows olanını seçin. 9.Siyah dos ekranı açılır ve bios yükleme işlemine başlar. 10. %1......100 e kadar saymaya başlayacak. 11.Bitti Yeni bios yazılmıştır. Hepsi bitince pc yi kapatıp açın. 12.PC yi yeniden açınca bios a girip Tarih/Saat ayarlarını yapın.. Eğer bios hakkında yeterli bilginiz yoksa anakartın kitapçığında bios ile ilgili bilgiler var. Kitapçıktan faydalanabilirsiniz. DİKKAT etmeniz gereken bilgisayar default ayarlarda olsun, BIOS SETUP'ta internal and external cache leri "Disabled" durumunda olmasına dikkat edilmeli. MSI live update çalışırken hata vermesi olasılığı her zaman vardır. NOT Bu bios update ile sorununuz çözülmeyebilir. Bu işlemin; Herhangi bir garantisi yoktur.
Anakartınız MSI PM8PM-V <inceleyin. Anakartınız Sata2 desteklemiyor, kullanmaya çalıştığınız HDD'niz Sata2 ise jumper kullanılır. Birçok Sata2 HDD zaten otomatik düşer Sata1 destekli kullanacak olursan. Jumperin takılı olması veya olmaması performansını etkiler veya anakartın desteklememesi gibi durum olabilir. Bilgi için; Sata1 Modu için : 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Gbps Sata2 Modu için : 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Gbps XP kurulumunda; sata disk sorunu yaşayanlar için biostan AHCIyi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan AHCI açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir, biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir. Bir örnek vecek olursak; "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın. Windows xp kurarken yaşanan Sata sorununa çözüm konusunu ve, Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu konusunu inceleyin.
Bios'a girdim ve IDE Devices Confugiration - Sata Mode'u RAID'den IDE'ye aldım ve format attım bilgisayara. Daha sonra tüm dvdwriter ve harddiskleri okudu fakat bilgisayar sürekli mavi ekran hatası vermeye başladı. Rest atıyorum ama tekrar geri kapanıyordu.. Sonra tekrar aynı yere girdim ve IDE'yi RAID yaptım ve tekrar format attım. Bu sefer diğer sata harddisk ve dvdwriter i okumuyor ama bilgisayar düzgün çalışıyordu. Format attıktan sonra RAID'i tekrar IDE yaptm ama bu seferde sata harddisk ve dvdwriter i okumadı....
Bilgisayar açıldığında ilk siyah ekranda Sata harddisk ve dvdwriter okunuyor. Bios'Tada okunduğu görünüyor ama bilgisayarda çıkmıyor ??