Şimdi Ara

Harddiski kafası eserse görüyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ya harddisk var bir tane kafası eserse görüyor bilgisayar kafası esmesse görmüyor olayı en baştan anlatıyorum.

Bilgisayara format attım bütün herşeyin yükledim aynı gün içerisinde işi bitmişti neyse pc açık pat bir anda reset attı sıcaklığına baktım ram aklıma gelmedi çünkü saten aynı ramler kullanılıyor daha önceden böyle bir sorun yoktu hiç bişeylede oynamadım biosla felan hiç bişeye dokunmadım yani sonradan açıldı heralde program yüklendi sonrada bitti sandım ben resetledi kendini sonra bir yarım saat geçti pat mavi ekran hiç bir yazı yok sadece fiziksel bilmemne dökümüne başlanıyor yazıyor dedim noluo allah allah pat bi daha reset attı pc kendiliğinden dedim heralde driverdan heralde kaldırırım driverları son yüklediklerimi nyse baktım bu sefer windows xp yazıyor sonra pat reset bi daha windows xp yazıyor pat reset 25 defa felan sonra açıldı oh be dedim yedekleri alayım sonra pat gene reset tüh dedim gitti harddiske bişiler oluyor bir daha format atma yerine girdim baktım c ile d görünmüyor bilinmiyor diye bir yazı var ve disk kapasitesi c: 30gb a d: 120gb dı c: boş yer olarak 30gb d ise 0mb olarak gözükmesinmi dedim yandım ben neyse dedim evde 40 gb lık bir hard disk daha vardı dedim 500gblığı sökeyim bari bir zarar virüs felan bişey varsa ona geçmesi taktım 40gblık ide harddiski bu sefer 160gblığı görmedi biraz uğraştım felan yine görmedi söktüm taktım ilk defa bilgisayarın ram hafızasını saydıktan sonra harddisk okuma yerine geldiğinde donduğunu gördüm harddiski okumakta zorlandığını 2-3 dk beklyor ondan sonra tanıyamadan windowsa geçiyor dedim bari şu 40gblığa format atayıp ikisini takarım görür heralde diye attım 40gblığa format neyse taktım ilk önce 160gblığı gördü sevindim oh be dedim rahatladım biraz dedim neyse yedekleri aldım hemen sonra bilgisayarı kapattım 500gblık harddiski taktım açtım bilgisayarı baktım gene bekliyor harddiski okuma yerinde dedim gene görmicek bunu of windows açıldı harddiski görmüyor pc ye reset çektim biosa girdim gene görmüyo 500gblığı söktüm gene görmüyor herşeyi yaptım yine görmedi biosa upgrade bile yaptım bios güncelledim 25-06-2006ydı güncel tarih onu programlarla felan güncelledim yani eminim tarih hatta 08-08-2007 oldu neyse bakayım dedim kapattım açtım bilgisayarı gene aynısı nyse yedeklerimi aldım nasılsa diye 500gblığa attım formatı busefer 2 ye böldüm diski 29667gblığa 469562 gb diye böldü 29gb lık kısmına attım formatı bir baktım windows başlar başlamaz harddiski gördü gene oh dedim neyse yedekleri almıştım saten 40gblığa ondaki hemen 500gblığa attım yedekleri sonra biçimlendirdim komple 160gblık harddiski felan sonra 40gblığı sökeyim bari görüyorsa böyle çalışsın dedim razıydım bilgisayarı kapattım 40gblığı söktüm açtım gene pc yi yine aynı ekranda donma yapmazmı görmedi harddiski kıl oldum resmen dedim hay böyle işi sonra neyse windows geldi biraz oynadım kurdum tamamen windowsu felan filan yattım uyudum gece olmuştu saat baya uğraşmıştım sabah açtım harddiski gördü kapatınca bilgisayarı güç kesilince görmüyor biosu hatta güncelledim gene olmuyor 25-06-2006 ydı güncel tarih v5. ... bilmem kaç şimdi ise güncel tarih 08-09-2007 v6. 030 diye geçiyor ama gene işe yaramadı ama şunuda söylemeden geçmek istemedim pc normal açıkken reset çekersen harddiski okumamamzlık yapmıyor sadece güç kesildiğince bu problemi yapıyor yani bilgisayar kapandığında şimdi ben buna nasıl çare bulabilirim veya bunun sorunu ne ????????????

• Bios'ta sata modülü açıksa bunu yapıyor, ayrıca; biosta sadece sata, sadece pata ve sata ve pata beraber olmak üzere üç seçenek var. Orada büyük ihtimalle sadeces ata veya sadece pata ayarı seçili konumda olabilir.
    HARD DISK İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN NOTLARhttp://forum.donanimhaber.com/m_4872162/tm.htm
    konusunu inceleyin, Bios ayarlarını anlarıyor.
  • teşkkürler nihat arkadaşım saten haddski görmesse bilgisayar açılışta anlıyorum hmen kpaıyorum bilgisayarı 15 dk sonra şansıa kalmış görürse görüyor görmesse kapatıp genebeliyorum mecburen artık pc yede zarar verecm bu na bir çözüm bulamazsam ilgili konuyu arştırıyorum bir kez daha teşkkürler ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.