< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Harddiski kullanmazsak sağlığı düşermi
-
-
Motoru bozulabilir yada hiçbir şey olmayabilir. Elektronik şans işi. Ama dediğiniz gibi bir durumda sağlığı düşmez.
-
2 tane alsam ikisine de aynı fotoğrafları (anılarımı) yüklesem hareket etmicek bi konuma koysam 2 yılda bi sağlamlarmı kontorol etsem ikisinden birisi bozulursa yenilesem ne kadar bantıklı bi hareket olur ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gizlilik endişeniz yoksa bulut daha mantıklı yoksa dediğinizi yapabilirsiniz.
-
Çalışmayan HDD'nin motoru bozulmaz. Bir HDD hiç kullanılmasa dahi içindeki bilgiler 80 yıl kadar bozulmadan kalabilir.
-
Dosyalarımın boyutu 1tb bulut sisteminin ücretsizini kullanamıyorum ücretlide de fiyatları bana yüksek geldi bu daha mantıkgı gibi geldi tabi bi öneriniz varsa dinlerim
Tamamdır teşekkürler 2 yılda bi çalıştırıcam içine yeni fotoğraflarları falan atıcam
Tamamen şans. 50.000 saati deviren diskim var birsey olmadi. 2 tb lik arsiv diskim ise 30 saat calisma sonunda motorunu bozdu. Garantisi de bitmişti. Teoride bozulmaz ama dediğim gibi bozulabilir de. Eger veri onemliyse 2 disk olsun ayni verileri içeren
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 16 Mayıs 2022; 12:43:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajımı tekrar okuyun.
-
Okumaya gerek yok. Bozulmaz yazdiniz sonra 80 yila kadar gidebilir. Ikinci cümle tamam da bozulmaz demek kesin bir ifade.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: One Shot One KillOkumaya gerek yok. Bozulmaz yazdiniz sonra 80 yila kadar gidebilir. Ikinci cümle tamam da bozulmaz demek kesin bir ifade.
Defalarca okumanıza gerek var çünkü anlayamadığınız gibi saçmalamaya başladınız.
-
Anlamayan sizsiniz sanki yanlış birşey yazmışım gibi herşeye muhalefet. 30 saat kullanımı olan diskte bozulabilir. 50.000 saat çalışan disk hala sıkıntısız çalışabilir. 80 yıla kadar da hiçbir şey olmayabilir. Tamemen sans. Motoru bozulmaz diye birşey yok. Optimum koşullarda 80 yıl ömrü var denmiş ama bende başıma geleni söylüyorum. 2 diskte veri depolamanın ne zararı var. Boş boş muhalefet yapıp durmayın.
Özetle kullan yada kullanma farketmez verilerin önemli ise ayrı bir diskte yedeği olsun mutlaka. Kullanmazsınız sarsıntı, güç kesintisi, yıpranma vs gibi etkenlerin tabii ki önüne geçebilirsiniz ama bendeki gibi durumda olabilir. Yatan diskiniz bir anda gidebilir de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 23 Mayıs 2022; 10:28:35 > -
Konuya şöyle bir farklı bakış açısı getireyim; yedekleme amacıyla kullanılan harici diskler devamlı bilgisayara bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Haftalık/aylık belli periyotlarla bilgisayara bağlanarak yedek alınan harici disklerin ömrü, devamlı bilgisayara bağlı harici disklere oranla daha uzun olacaktır.
-
Optimum koşullarda 80 yıl ömrü var diye birşey yazmadım kafanızdan uydurup saçmalamaya devam ediyorsunuz.
Çalışmayan HDD'nin motoru bozulmaz yazdım 30 saat kullanım sonrasında bozulduğunu yazdınız. Anormal şartlar dışında hiçbir disk'in motoru 30 saat kullanımdan sonra bozulmaz. HDD içindeki bilgiler 80 yıl bozulmadan kalabilir yazdım siz disk'in motorunun bozulmasından bahsederek saçmaladınız. Bir disk'in motoru bozulsa bile içindeki bilgilerin 80 yıl dayanabileceğini düşünemeyecek kadar bilgisizsiniz.
-
Tamam o zaman bilgili arkadaş şöyle diyeyim motor bozulmadan önce kafa vurmaya başladı ardından motoru bozuldu (birkaç sn içinde oldu bu) ve hiç çalışmadı. Servise götürdüm bundan adam olmaz sadece motoru bozulmamış diske de hasar verilmiş denildi. 30 saatte de motorun bozulabileceğine yada kafa vurabileceğini dair tecrübem oldu. NOT: Bu diskte s.m.a.r.t. verilerinde hiçbir problem yoktu. 2 TB diskin tamamı uzun taramada bad sector taraması yapılmıştı. Ne düştü ne elektrik kesintisi gördü ne de sarsıldı. UPS e bağlı. APC nin şok korumalı prizine bağlı. Bozulunca bozuluyor işte.
O 80 yıl verilerin diskte korunuyor olması tabii ki optimum koşulların sağlanmasıyla olur. Çok bilgisiniz ya hani bundan bile haberiniz yok. Nem, sıcaklık vs herşey o verinin korunmasında etkili. HDD nin kartı bozulur değiştirirsin verileri kurtarırsın, motoru bozulur değiştirsiniz verileri alırsınız ama depolamanın bulduğu diskte hasar varsa o iş bitmiştir. Dünya para verirsiniz veri kurtarma merkezine belki kurtarırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 24 Mayıs 2022; 18:37:46 >
-
Servis raporunu incelemeden disk hakkında yorum yapamam, mesajlarınızda saçmaladığınızdan yazdıklarınızın doğruluğundan şüpheliyim. Servis raporunu paylaşın olası sebepleri açıklayayım.
80 yıl verilerin dayanileceğini ben yazdım, siz "80 yıl dayanabilir denmiş" yazdınız şimdi verdiğim bilgiyi önceden biliyormuş gibi bana öğretmeye kalkıyorsunuz.
"depolamanın bulduğu disk" derken heralde "depolamanın bulunduğu disk" demek istediniz. Ona disk denmez, disk plakaları denir.
-
"Optimum koşullarda 80 yıl ömrü var diye birşey yazmadım" diyen adama sonra 80 yılın optimum koşul olduğunu nereden çıkardın diyen adama bir de disk plakası desem anlayacak mı ki? Bir de bilir kişi olmuş 8-9 yıllık servis raporunda olası sebepleri paylaşacakmış. Blokla geç yav ne diye uğraşıyorum ki.
-
Yazdıklarımı anlama yeteneğiniz olmadığından, bilginiz olmayan konularda ispatsız yalan iddialarda bulunduğunuzdan sessiz sedasız kaçmak sizin için en iyi çözümdü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X