Arkadaşlar elimde wd 500 gb laptop için harddisk var. Ben bir gün sinirler laptopa vurup bu hdd yi haşat ettim. İnternette okuduğum kadarıyla yeşil plakanın aynısını bularak çalıştırabilirim düşüncesiyle netten parça buldum taktım ama nafile. Eski parçayla hiçbir şekilde görmüyor. Yeni plaka ile ismi çıkıyor usb ile bağladığımda takıldı diyor ama erişim her iki şekilde de yo. Disk dönüyor fakat erişemiyorum. Diskteki verileri kurtarmak için ne yapabilirim?
Veri Kurtarma Merkezleri var, sadece boardu degistirerek sorunu cözemezsin mekanik ariza olma olasiligi cok yüksek. Gecmis olsun. Diskleri hava ile temas ettirmediysen, kurtarilma olasiliklari yüksek. Ama harddisk kafasini da degistirdiysen, cok zor. Bozulan harddiske müdehale etmemek lazim. Uzmanlari var bu isin.
Teşekkür ederim. Açıkçası uzmana yüksek meblalar vermemi gerektirecek kadar önemli veri yok. Fotoğraf arşivim var onun için kendi uğraşımla yapabileceğim bir şey varsa denemek isterim. PCB yi değiştirmek yetmiyorsa başka ne yapmak lazım acaba bilen var mı?