Şimdi Ara

Harddiskte garip bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hard disk sağlığını, hızını kontrol ettim ona rağmen garip garip sorunlarla karşılıyorum.

Steam'de oyunun dosya bütünlüğünü doğrulama yapınca vb çok yavaş doluyor yani bazen Steam'den oyun indirirken disk hatası veriyor kırmızı bir renkte.

Sadece D diskimde oluyor yani hard disk. C'de SSD var. Bu hard diskte ne sorunu var çözemedim.

SATA kablosundan olma ihtimali var mı?

Bundan iki tane almıştım biri SSD biri HDD. Ya da şu uzun kablodan mı kaynaklanıyor güç kaynağından Hard Disk'e takılan.

Alfais 5002 Sata 3.0 Kablo Hdd Harddisk Ssd Sata3 Data Kablosu : Amazon.com.tr: Bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SentinusTM -- 10 Şubat 2023; 21:6:13 >

• Kablodan değildir. Hardisk bozulmuştur muhtemelen aynısı flash belleklerdede olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen yinede kabloyu değiştir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olay günlüğü "Birim D: (\Device\HarddiskVolume2) Nokta Düzeltmesi gerçekleştirmek için kısa bir süre çevrimdışı yapılması gerekiyor. Lütfen yerel olarak komut satırından "CHKDSK /SPOTFIX" komutunu veya PowerShell aracılığıyla yerel olarak veya uzaktan "REPAIR-VOLUME <sürücü:>" komutunu çalıştırın."

Harddiskte bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Çünkü hiçbir testlerde sıkıntı çıkmıyor kablo kaç kere değişiyorum çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SentinusTM -- 10 Şubat 2023; 22:26:3 >
  • Kablo kaynaklı sorunlar genelde Ultra DMA CRC Count denen değerde (crystal disk info C7 diye kodlamış) kendini belli eder. HD tune pro "Health" kısmında daha iyi anlaşılıyor.

Windows güç ayarlarında diskin uykuya geçme süresini sıfır yapabilirsiniz. Etkisi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddiskte garip bir sorun

Sabit disk kapatma süresi 0 güç ayarlarında

• Harddiskte garip bir sorun

Bana yavaş gibi geldi

Zaten disk denetlemesi yapınca hata buldu diyor onar diyince hata bulunmadı diyor ilginç...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.