1.5 tb samsung 5400 rpm harddiskimi başka bir makinaya taktım. Voltaj sorunundan dolayı harddisk elektirik almamaya basladı. Bordu incelemeye basladıgımda sigortanın atmış oldugun gördüm. Yerine yeni bir sigorta lehimledim ve harddisk calismaya basladı. Entegrelere giriş cıkıs voltajlarına baktıgımda herşey normal gözüküyor. Disk kafa atmıyor normal sesler veriyor. Cihazı makinaya bağlayınca 500 gb olarak görüyor ve yeniden biçimlendirme istiyor. Aklıma tek gelen şey iğnenin diski cizmiş olabileceği ve bir kısmını görmediği. Şu aşamada veri kurtarma merkezine göndermekten başka ne yapılabilir. Sıfır bir bord ile deneyeceğim ancak yine aynı sorunla karsılasırsam caresiz kalıyorum. Daha önceden başına gelmiş olan veya aklına başka bir fikir gelen varsa cok sevinirim.
Benim bildiğim ana kartda sigorta bulunmaz. Psunun sigortası değil demi ?
Hdd nin pcb sinde mi var sigorta yoksa anakartınkini mi değiştirdiniz Üreticiye göre bazı anakart ekran kartlarında sigortalar koruma amaçlı var zaten ama tam incelemedim sonuçta bi çok sigorta çeşidi var
Plakanın çizilmesi çok muhtemel değil,diskin modeli ne,nerdeki bileşen yanmış bi resim falan ekleseydiniz keşke
Bahsettiğim tüm işlemleri harddisk üzerinde yaptım. Hdd nin üzerinde cok minik bir sigorta var. Taktıgım makina bu sigortayı attırdı. Hiç elektirik gelmiyordu sigortayı değiştirdikten sonra düzgün şekilde calismaya basladı. Entegreleri kontrol ediyorum, giriş voltajlarına bakıyorum elektroniksel olarak bir problem gözükmüyor. Makina harddiski görüyor ancak biostada, işletim sistemindede, partion magic benzeri programlardada hardisk 500 gb olarak görünüyor. Disk kafa atmıyor, tuaf sesler çıkartmıyor ancak 500gb görünüyor dolayısıyla verilere ulasamıyorum 500 gb olarak tekrar biçimlendirme istiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme