Şimdi Ara

Harici disk convert ve veri kurtarma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir kulladıgım 1 tb samsung story harici diskimin dosya formatı fat32 oldugundan büyük dosyalar kopyalanamıyordu aynı zamanda diskte win7 nin bitlocker sürücü şifrelemesi'de vardı bende msdos un convert komutunu duydum ve oradan fat32 den ntfs ye donusturdum fakat harici disk gitti bilgisayarımdan falan girmeye çalıştığımda erişilemiyor yazıyordu bende veriler silinmesin diye ntfs olarak hızlı biçimlendir yaptım su anda harddisk çalışıyor fakat veri kurtaramıyorum easy recovery falan denedim alakasız dosyalar listeliyor acaba diski tekrar fat32 yapıp damı kurtarma işlemi yapsam daha önceden fat32ydi çünkü beni aydınlatırsanız çok sevinirim bu arada tavsiye edeceğiniz kurtarma programları nelerdir daha önceden hiç deneyimim olmadı bu durum dahilinde?

• Dönüştürme işlemleri her zaman risklidir ve bu işlem öncesinde kimsenin okumadığı bir uyarı mesajı vardır, verilerinizi yedeklemeniz önerilir gibi birşeydi sanırım. Hata üzerine hata yapmışsınız. İlk işlemin ardından yardım aramak için hiç birşey yapmadan araştırmaya gitseydiniz daha çok şansınız olabilirdi. Yaptığınız her işlem verileri bir o kadar ulaşılması zor hale getiriyor. Dosyaların bozuk çıkması biraz da bu bitlockerden kaynaklı olabilir. Bu konuda daha deneyimli biri sorunuza yanıt verse daha iyi olur önemli bilgileriniz var ise her önünüze gelen program ile kurcalamayın ve dönüşümle de uğraşmayın. Aslında imkan olsa o diskin bir imajını alıp öyle denemek daha garanti yol olur.
  • Cevabınız için teşekkürler daha önce sorunumu bi kaç yerde dile getirdim bazıları harddisk sizlere ömür dedi bazıları bitlocker den dolayı geri getirilmez dedi bende bari harddiske erişim saglanabilsin diye hızlı format attım diskin imajı alınsa daha saglıklı olur demişsiniz diskin imajını hangi programla alıyoruz su an boş gözüken harddisk ten imaj alınabilirmi sizce? veri kurtarma olarak sadece easy recover kullandım oda saçma sapan dosyalar çıkarttı acaba su anki dosya sisteminin ntfs olusundanmıdır? tam olarak ne yapılmalı sizce?
  • Disk boş görünebilir ama imaj alma işlemi sektör bazında yapıldığı için diskin içinde ne var ise onu alacaktır. Norton ghost tavsiye ederim, diskin tamamını seçeceksiniz imaj alırken bölüm değil, bölüm seçerseniz içindeki verileri alamazsınız. Sonra uğraşın içindeki verileri almak için. İçindeki veriler çok önemli ise pfofesyonel olarak bu işi yapan firmalar var ama biraz pahalıdır.
  • Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için dediğiniz şekilde deneyeceğim başka çözüm önerisi olan arkadaşlar lütfen yardımınızı esirgemeyin
  • Merhaba arkadaşlar
    Benim sorunum harici harddiskteki veri üzerine yeni ver attım ve (wi 7de) kopyala ve değiştir dedim ancak şimdi eski verilere ihtiyacım var. harici harddiski eski tarihe dödürebilirmiyim ve nasıl döndürürüm ve en önemlisi dönmesi işe yararmı . . .
    şimdidn herkese teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaabasta

Merhaba arkadaşlar
    Benim sorunum harici harddiskteki veri üzerine yeni ver attım ve (wi 7de) kopyala ve değiştir dedim ancak şimdi eski verilere ihtiyacım var. harici harddiski eski tarihe dödürebilirmiyim ve nasıl döndürürüm ve en önemlisi dönmesi işe yararmı . . .
    şimdidn herkese teşekkür ederim

Bu sorunuzu yeni bir başlıkta açsaydınız daha iyi olurdu tesadüfen gördüm. Aynı isimli dosyalarla değişim yaptıysanız eski dosyalarınızı normal yollarla geri getiremezsiniz. Profesyonel destek almanız gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.