Şimdi Ara

Harici Disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç gündür harici diskimden vıck vıck diye ses geliyor öyle her zaman değil sürekli de değil genelde kullanılmadığın da uykuya geçer ya o zaman yapıyor bende dedim diske bir bakıyım programları açtım bunları görünce şaşırdım sizce disk gidici mi ? SS attım yorumlarsanız sevinirim.

Harici Disk Sorunu

Harici Disk Sorunu

• Diskte sorunlar çıkmaya başlamış.

Reallocated Sector Count: Bozulan bölümleri (sector) temsil eder. Yani 38 adet sectorde sorun olduğunu gösteriyor.

Reallocated Event Count: Fabrikasyon olarak disk içerisinde güvenli alan olarak daha önceden ayarlanmış alana, bozuk alandan kurtarılıp aktarılan veriyi temsil eder. Yani bozuk alandaki veriler 8 adet farklı sağlıklı sectore aktarılmış.

Threshold: Bildiğim kadarıyla hatanın giderilebileceği son noktayı belirtiyor. Yani Reallocated Sector Count yazan yerde Threshold altına bakarsan 140 yazıyor. Data kısmında ise 38. Anlayacağımız kısım şu; en fazla 140 tane bozuk alan kurtarılabilir. 140'tan sonra bozuk alanlardaki veriler güvenli alana taşınmazlar. Böylece artık sadece disk hataları değil veri hatalarıda ortaya çıkmaya başlar.

Bu alanlar Low Level Format (killdisk vs. dahil) tarzı işlemler ile yazılımsal olarak geçici şekilde giderilebilir. Ancak zamanla tekrar ortaya çıkacaktır. Çok önemli verilerini başka disklere veya usb belleklere falan taşı.Diski ise gittiği yere kadar kullan.

Bu arada benim disk ile kıyarlarsak (10-15 senelik hdd) senin diskin baya ömrü var gibi. Ancak pat diye oluşacak veri kayıplarıda yaşaman mümkün.

Not: Sonradan gördüm, disk sağlığı %30 seviyelerinde aşırı kötü durumda. Benim diski sen az çok biliyorsun. O bile halen %50-60 seviyelerinde. Bad Sector cumhuriyetini içinde barındıran 15 senelik diskten bile kötü duruma gelmiş. Tavsiyem verilerini yedekle. Temiz bi low level format at, artık ne kadar faydalı olursa o şekilde gittiği yere kadar kullan. Disk sağlığını program doğru gösteriyorsa değişim zamanı gelmiş diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 25 Kasım 2018; 12:24:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Diskte sorunlar çıkmaya başlamış.

Reallocated Sector Count: Bozulan bölümleri (sector) temsil eder. Yani 38 adet sectorde sorun olduğunu gösteriyor.

Reallocated Event Count: Fabrikasyon olarak disk içerisinde güvenli alan olarak daha önceden ayarlanmış alana, bozuk alandan kurtarılıp aktarılan veriyi temsil eder. Yani bozuk alandaki veriler 8 adet farklı sağlıklı sectore aktarılmış.

Threshold: Bildiğim kadarıyla hatanın giderilebileceği son noktayı belirtiyor. Yani Reallocated Sector Count yazan yerde Threshold altına bakarsan 140 yazıyor. Data kısmında ise 38. Anlayacağımız kısım şu; en fazla 140 tane bozuk alan kurtarılabilir. 140'tan sonra bozuk alanlardaki veriler güvenli alana taşınmazlar. Böylece artık sadece disk hataları değil veri hatalarıda ortaya çıkmaya başlar.

Bu alanlar Low Level Format (killdisk vs. dahil) tarzı işlemler ile yazılımsal olarak geçici şekilde giderilebilir. Ancak zamanla tekrar ortaya çıkacaktır. Çok önemli verilerini başka disklere veya usb belleklere falan taşı.Diski ise gittiği yere kadar kullan.

Bu arada benim disk ile kıyarlarsak (10-15 senelik hdd) senin diskin baya ömrü var gibi. Ancak pat diye oluşacak veri kayıplarıda yaşaman mümkün.

Not: Sonradan gördüm, disk sağlığı %30 seviyelerinde aşırı kötü durumda. Benim diski sen az çok biliyorsun. O bile halen %50-60 seviyelerinde. Bad Sector cumhuriyetini içinde barındıran 15 senelik diskten bile kötü duruma gelmiş. Tavsiyem verilerini yedekle. Temiz bi low level format at, artık ne kadar faydalı olursa o şekilde gittiği yere kadar kullan. Disk sağlığını program doğru gösteriyorsa değişim zamanı gelmiş diyebiliriz.
    Ya zaten farkettim 3-5 film vardı onlar bozulmuş ileriye sarınca belli sahnelerde donup kalıyor filmler taşıma yapmıyor en basit test olarak filmi rar yapıyım dedim belirli bir süre ilerlerdi sonra veri hatası döngüsel artıklık denetimi hatası veriyor ISO kalıbı yaptım onu sorunsu yapıyor ama yaptığım ISO kalıbını Rar'lıyım dedim yine aynı hatayı veriyor sildim bende filmleri. Bir anda böyle olması normal değil diskin hızında falan sorun da yok normal çalışıyor inşallah bozulmaz benim durumları biliyorsun az çok alamam da hemen ama bir yerden para gelebilir eğer onu alabilirsem hiç beklemem bozulmasını 1 TB sata disk alır takarım kasaya bir daha harici disk almam özellikle WD markasından uzak durucam. Bende de 5-6 senelik seagate var hala taş gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.