Şimdi Ara

Harici Disk ve Boot Problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'de harici disk takılıyken Windows Onarım Modu olarak açılıyor ve boot edemiyor ancak harici disk çıkarıldığında sorunsuz olarak başlıyor, biostan harici diski devre dışı bıraktığım zaman sorunsuz açılıyor ancak yeniden başlatınca tekrar bozuluyor ve onarım modunda açılıyor.

İşletim Sistemi : Win7
    Anakart: STRIX B250F GAMING

Nasıl çözeriz bunu bıktırdı artık

• Güncel yok mu fikri olan?
  • Bendede sık sık oluyordu. Bios pilini değiştirdim düzeldi. Ayrıca bios pili biterse bios sürekli varsayılan ayarları geri yükleme yapar.
  • Hocam sistemi 4-5 ay önce sıfır toplamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KasapNeco

Hocam sistemi 4-5 ay önce sıfır toplamıştım
    Bios pili bitik olabilir.
  • Bugün denerim inşallah ondandır, harici diskleri tak çıkar olayı bunalttı artık

Yalnız bios pili bitikse tarih ve saat'in bozulması da gerkemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KasapNeco -- 19 Temmuz 2018; 12:31:20 >
  • Bilgisayar fişe takılı olursa bozulmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmazsa harici disk'i başka bir bilgisayarda formatlatın.
  • Disk hatalarından da kaynaklanıyor olabilir. Bu konunun bios pili ile ilgisi olmaz diye düşünüyorum.

Diskcleanup ve disk onarımı deneyebilirsiniz.
  • Tam olarak anlayamadım. Biostan boot önceliğini sistem yüklü olan diske getirin. Yani 1. Sıraya getirin. F10 yaoıp kaydedin. Ssd ise sdyi yoksa hdd yi. Yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 'CMOS CHEKSUM ERROR! DEFAULTS LOADED.' yazısı çıkıyordu. Drive A:None yaptım düzeldi.
  • Harici disklerim Bitlocker + VeraCrypt ile şifreli, yani zaten bootable diskler değil.

Boot seçeneklerinde:

1.sıra: Windows Boot Manager
    2.sıra Windows kurulu olan SSD

Sıkıntı şu;

Harici disk takılı iken PC normal Windows boot ediyor ancak Windows direk hata onarım moduna yönlendiriyor.

Biostan External Disklerden Boot yapmayı kapadığımda sorun düzeliyor ancak yeniden başlattığımda tekrardan hata onarım moduna giriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.