Şimdi Ara

Harici Diskim Bilgisayarımda Görünmüyor ve Başlatılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Mac'imde harici diskime yedeklediğim verileri, Mac'ime format attıktan sonra erişemedim. Biçimlendirme istiyor açmak için. Windows bilgisayarda açmayı denedim. Bilgisayarımda görünmüyor ama Disk Yönetimi'nde görünüyor. Orada da sağ tıklayıp "diski başlat" dediğimde "disk korumalı" uyarısı alıyorum. Çok araştırdım, birçok şey denedim ama sonuç alamadım. Ne önerirsiniz?

• güncel
  • güncel
  • rotenas kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Harici diskinizi disk editörlerle görüntülemeye çalışın. Diske erişim hakkınız varsa bir şekilde veriyi de kurtarabilirsiniz.
    Program olarak DMDE tavsiye edebilirim.

Eğer diskteki sektörlere erişim sağlayamazsanız daha ciddi bir problem olabilir.
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    disk izlencesinde görünüyor. Bahsettiğiniz programda da görünüyor ama disk koruması var diyor.
    Disk korumalı derken tam olarak nasıl bir uyarı veriyor. Diskin dosya sistemini hatırlıyor musunuz? NTFS gibi mesela.
    biçim: Mac OS Genişletilmiş (günlüklü) olarak biçimlendirmiştim en son. dediğim gibi mac'de taktığımda aşağıdaki uyarı veriyor. PC'ye taktığımdada hiç uyarı vermiyor ama USB olarak görüyor ve WD 120gb vs. olarak görünüyor. bilgisayarımda çıkmıyor. Disk Yönetimi'nde görünüyor. Orada da sağ tıklayıp "diski başlat" dediğimde "disk korumalı" uyarısı alıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/829114/c5eebd40-0803-4f2e-95a8-b812a583034a.png

EDİT: SATA olarak bağladığımda açıldı. şimdi bir sorum var başka bir diskim için. bir harici diskimin girişi "micro usb". Kutusunu açtığımda yanında 12 tane diş gördüm. onu kasaya nasıl bağlarım? Aşağıdaki fotodaki;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotenas -- 10 Mayıs 2014; 2:00:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Disk üreticileri maliyeti düşürmek için 2.5" diskleri genellikle bu şekilde üretiyorlar yani doğrudan USB bağlantısı ile. Dolayısıyla bu tür diskler SATA portundan bağlanamaz.
    12 pinli olan terminal portu. Bu bağlantı disk fabrikada üretim aşamasındayken ROM'a firmware yazmak için kullanılır.
    bilgilendirme için teşekkür ederim. en azından diğer diskten verilerimi kurtarabilrdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.