Şimdi Ara

Harici Ekran Isınma Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptobumda normalde ısınma sorunu yok. Mesela CS:GO'da fanlar normal hızında çalışıyorken (duyulamayacak kadar sessiz) işlemcilerin dördü de yaklaşık 90-91 derecede dengeleniyor. Yani 90-91 derece soğuma ve ısınma hızı eşitleniyor , laptop eforsuz bir şekilde 150-200fps verebiliyor. Ama harici ekran takıldığında (ister VGA ister HDMI) oyunu açınca fan deliriyor. 91 derecede sabitlenen laptop, fanlar deli gibi çalışırken (ki o kadar çalıştığını ilk defa duyuyorum) 99 dereceye pick atmaya başlıyor. Şöyle bir yarım saat 40dk sonra da 100 derece sınırına dayanıp şak elektiriği kesilmiş gibi kapanıyor. Harici ekran takılıyken render kartını kullanamıyorum yani nerdeyse.

**Hem HDMI hem VGA sorunlu. Her ikisinde de ısınma sorunu var.
    **Çözünürlülük kombinasyonları denendi.
    **Farklı oyunlar denendi , onlarda da sorun çıkıyor.
    **Oyunlarda grafik ayarları denendi. Detailleri minimum yapsam , FPS limiti yapsam bile deli gibi ısınıyor.
    **Windows güç yönetimi ayarlarında işlemci gücü sınırlama görmüştüm bir videoda.Onu da denedim, olmadı.
    ****Bence işin en ilginç kısmı burası: Fanlar yetmiyodur diyip, derin dondurucuya su şisesi atıp dondurdum. Laptopbu ters yerleştirip (alt yüzeyi yukarı doğru) içi full buzlu şişeleri laptobun kasasına dayadım. Normal 30-40dkde kapanıyoken, buzlarla birlike 60dkde falan kapandı ama kapandığında (100dereceye vardığında) dış plastiği nerdeyse buz tutmuş gibiydi yani teknik olarak laptopu soğuk tutmanın imkanı yok , plastikler soğuktan donmuşken bile işlemci 100 dereceye varıyor.
    *USB portları boşaltılıp denendi.
    *Laptop boşken bile saçma sapan sıcaklık dalgalanmaları oluyor.
    *Yabancı forumları gezdim, Apple Maclerde Dell'lerde veya benimkinin ekran kartıyla vs. alakası olmayan birçok laptopta sorun yaşayan var. Çok fazla konu buldum yani yaygın bir problem sanırım ama kesin çözümü bulamadım.
    Sistem:
    ASUS X550JX
    GTX 950M (2GB) - INTEL HD4600
    i7- 4720HQ (8CPU 2.6 GHz)
    8GB RAM
    Win10 Pro-64bit

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çok normal dostum harici ekran taktığında normal laptop ekranından çözünürlük olarak ve boyut olarak daha büyük olduğu için zorlanma yaşıyor.

• Bunun tek mantıklı sebebi çözünürlük artışı. Çözünürlüğü notebook'un çözünürlüğüne düşürürseniz aynı şekilde performans göstermesi lazım.

Eğer aynı çözünürlükte bile sıkıntı devam ediyorsa ya sürücülerde bi sorun var ya da BIOS iyi optimize edilmemiş.

BIOS'u güncellemeyi deneyin.

• laptop boşken ve graphic ve çözünürlüluk düşükken de sorunun var olduğunu belirttim@8erk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.