Şimdi Ara

harici hard disk format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski laptop Bilgisayarımın ana kartı yandı bende hard diskini çıkarıp usb girişi ile harici hard disk olarak kullanmak istiyorum, hard disk 80GB . Bu harddiskde C ve D olarak ikiye ayrılmış durumda ve C de Windows xp kurulu.
    Benim isteyim bu hardiski tamamen formatlamak iki parçayı birleştirmek ve sadece veri saklamak. harici diske Nasıl format atabilirim ? şimdiden teşekkürler

• format için diski başka bir bilgisayara takıp windowstan biçimlendirebilirsin ya da cmd ile formatlayabilirsin ama disk birleştirme basit bir şekilde nasıl oluyor onu bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: leyla68

Eski laptop Bilgisayarımın ana kartı yandı bende hard diskini çıkarıp usb girişi ile harici hard disk olarak kullanmak istiyorum, hard disk 80GB . Bu harddiskde C ve D olarak ikiye ayrılmış durumda ve C de Windows xp kurulu.
    Benim isteyim bu hardiski tamamen formatlamak iki parçayı birleştirmek ve sadece veri saklamak. harici diske Nasıl format atabilirim ? şimdiden teşekkürler

Öncelikle Harddiskine güzel bir harici kutu alırsın.Kutuya yerleştirip bağlantılarını yaptıktan sonra usb kablosundan çalışan bir bilgisayara takarsın.En basitçe Bilgisayarıma sağ tıklayıp açılan menüden yönet seçeceksin.Disk yönetimini seçince sağ tarafta taktığın notebook diskininin 2 parçasını göreceksin bunları silip yeniden tek bir partition oluşturacaksın ve aynı yerden formatlayacaksın.

• kablo ve kutusunu aldım deneyeceğim olmazsa tekrar yazarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.