Eski laptop Bilgisayarımın ana kartı yandı bende hard diskini çıkarıp usb girişi ile harici hard disk olarak kullanmak istiyorum, hard disk 80GB . Bu harddiskde C ve D olarak ikiye ayrılmış durumda ve C de Windows xp kurulu. Benim isteyim bu hardiski tamamen formatlamak iki parçayı birleştirmek ve sadece veri saklamak. harici diske Nasıl format atabilirim ? şimdiden teşekkürler
format için diski başka bir bilgisayara takıp windowstan biçimlendirebilirsin ya da cmd ile formatlayabilirsin ama disk birleştirme basit bir şekilde nasıl oluyor onu bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: leyla68
Eski laptop Bilgisayarımın ana kartı yandı bende hard diskini çıkarıp usb girişi ile harici hard disk olarak kullanmak istiyorum, hard disk 80GB . Bu harddiskde C ve D olarak ikiye ayrılmış durumda ve C de Windows xp kurulu. Benim isteyim bu hardiski tamamen formatlamak iki parçayı birleştirmek ve sadece veri saklamak. harici diske Nasıl format atabilirim ? şimdiden teşekkürler
Öncelikle Harddiskine güzel bir harici kutu alırsın.Kutuya yerleştirip bağlantılarını yaptıktan sonra usb kablosundan çalışan bir bilgisayara takarsın.En basitçe Bilgisayarıma sağ tıklayıp açılan menüden yönet seçeceksin.Disk yönetimini seçince sağ tarafta taktığın notebook diskininin 2 parçasını göreceksin bunları silip yeniden tek bir partition oluşturacaksın ve aynı yerden formatlayacaksın.
kablo ve kutusunu aldım deneyeceğim olmazsa tekrar yazarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme