|
Harici Harddisk Çok Ağır Çalışıyor
-
-
Markası WD mi ? -
Merhaba;
Hard disklerde her elektronik cihaz gibi zamanla bozulur. Hard disk üreticileri hdd kapasitesini her yıl ikiye katlarken yoğunluğun artması ve parçaların küçülmesi mekanik arızaların daha sık meydana gelmesine neden oldu. Yani eskiden daha çok yazılımsal ve elektronik arızalar meydana gelirken şimdiler kafa arızası gibi mekanik arızalar revaçta.
Diskiniz de de muhtemelen okuma-yazma kafaları ile ilgili bir sorun var. Darbe almadıysa bad sector olma ihtimali düşük.
Bu nedenle kafa arızası olduğunu varsayarsak ya bozulmak üzere olan ve zayıf çalışan kafalar var ya da bir den fazla sayıda kafa olduğu için bunlardan biri veya bir kaçı bozuk. Bu nedenle bazı dosyalarınızı kopyalayabilirken bazıları sıkıntı çıkarıyor. Bu tür disklerde diskin bire bir klonu alınıp klon üzerinden veri kurtarma yapılır.
Size tavsiyem teracopy isimli programla verilerinizi almaya çalışın. takılanları atlayın, öncelikle sorunsuz olanları yedekleyin. Kalanlar üzerinde daha sonra daha uzunca bir vakit ayırabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hd_doctor
Merhaba;
Hard disklerde her elektronik cihaz gibi zamanla bozulur. Hard disk üreticileri hdd kapasitesini her yıl ikiye katlarken yoğunluğun artması ve parçaların küçülmesi mekanik arızaların daha sık meydana gelmesine neden oldu. Yani eskiden daha çok yazılımsal ve elektronik arızalar meydana gelirken şimdiler kafa arızası gibi mekanik arızalar revaçta.
Diskiniz de de muhtemelen okuma-yazma kafaları ile ilgili bir sorun var. Darbe almadıysa bad sector olma ihtimali düşük.
Bu nedenle kafa arızası olduğunu varsayarsak ya bozulmak üzere olan ve zayıf çalışan kafalar var ya da bir den fazla sayıda kafa olduğu için bunlardan biri veya bir kaçı bozuk. Bu nedenle bazı dosyalarınızı kopyalayabilirken bazıları sıkıntı çıkarıyor. Bu tür disklerde diskin bire bir klonu alınıp klon üzerinden veri kurtarma yapılır.
Size tavsiyem teracopy isimli programla verilerinizi almaya çalışın. takılanları atlayın, öncelikle sorunsuz olanları yedekleyin. Kalanlar üzerinde daha sonra daha uzunca bir vakit ayırabilirsiniz.
Merhaba. İlginiz için teşekkürler. Bir süredir forumdan uzak kaldığımdan ancak cevabınızı görebiliyorum. Dediğiniz programı indirdim. Harddiski de pc ye bağladım ama harddisk açılmıyor ve ekrana da diski biçimlendir diye ufak pencere çıkıyor. Sanırım harddiskim hepten gitti :(
-
Baska pc de denedinmi denemediysen pc ne format at yeniden Windows kurduktan sonra harddiskini birdaha takip dene
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dj.caner
Baska pc de denedinmi denemediysen pc ne format at yeniden Windows kurduktan sonra harddiskini birdaha takip dene
Merhaba. Denedim ama orada da diski biçimlendirmeniz gerekiyor diye uyarı penceresi çıkıyor. -
bende wd marka hdd var benimkide yavaş çalışıyor acaba artık miladımı doluyor dicemde daha alalı 1 1.5 sene oldu içi 700gb flim 100gb falan resim özel şeyler var bak korktum bunu okuyunca yeni bi hdd mi alsam -
Disk biçimlendir uyarısı PC'nin dosya sistemine (NTFS) ulaşamamasından dolayı karşınıza çıkıyor.
Yani ya NTFS bozuldu, ya da dosya sistemine ait önemli bilgilerin olduğu bazı sektörlere erişim yok.
İyi haberse diskiniz hala çalışıyor.
Bu tür disklerde okunabilen sektörleri başka bir diske aktarmak ve bu ikinci disk üzerinden veri kurtarma yapmak gerekir.
Yani adım adım anlatmak gerekirse;
1-Kapasitesi diskiniz ile aynı veya daha büyük olan çalışan bir disk bulun. BU disk hedef disk olacak.
2- Hedef disk kullanılmış bir disk ise tüm sektörlerini "00" ile wipelayın. Yazılım: Lowvel
3- Kendi diskimiz yani kaynak diskteki sektörleri bire bir hedef diske aktarın. Yazılım: Hdd raw copy tool
4-Elde ettiğiniz kopya hedef diski veri kurtarma yazılımlar ile taratın. Yazılım: R-studio, Recuva, recover my files vs.
Bu şekilde bir miktar veri kaybınız olabilir. Ancak başka çare de yok açıkçası. Eğer diskinizdeki sorun ileri boyuttaysa klonlama işleminde sorunlar yaşayabilirsiniz.
-
konuyu hortlattık biraz ara aynı sorunu bende yaşıyorum tesadüfen foruma denk geldim. 7 ay kadar önce bir kasa topladım resimlere bakmak için harddiski taktım ama bırakın kopyalamayı dosyanın içine girmek bile dakikalar sürüyor ara ara taktım içinden bir şeyler almak için hep aynı. pc de 7 tane usb giriş var 2si kasa üzerinde 5i anakartta 3.0 3.1 3.2 hepsini denedim hepsinde aynı aşırı yavaş acaba içinde çok dosya var 450- 500bin tane açmak için çok zorlanıyor o yüzden mi dedim. markası wd 3tb içinde de yılların resimleri videoları var sanırım miladı doldu yedekleyemeden bozulacak zamanla derken foruma denk geldim. Dj.caner arkadaşımızın dediğini yapayım dedim eski bi laptop vardı ona taktım hiçbir sorun yoktu gayet hızlıydı ikisi de win 10 ama yeni aldığım masa üstünü alırken orada deneme amaçlı kurulmuş bir sürüm büyük ihtimal ondan kaynaklı format attıktan sonra tekrar deneyeceğim. Umarım muverrih35 arkadaşımızda harddiskini kurtarabilmeyi başarmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mking -- 19 Ekim 2020; 8:3:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X