Şimdi Ara

Harici harddisk tavsiye lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Dün bir tane aldım 3tb ama televizyon okumadı. ‘Bilgisayar okuyor’ Televizyonda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer 2 harddiskimi okuyor. Onlar 1tb. Film arşivi için alacağım tv için hangi modeli almalıyım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Televizyonlar, dvd oynatıcılar falan 2TB üzeri harddiskleri okumuyorlar. Yani bu durum harddisk modeliyle ilgili değil. Zaten kullanım kitapçıklarına baktığımızda hepsinde bunu yazdığını görüyoruz, max 1tb 2tb harddisk okur vs. diye belirtiyorlar.

Eğer 1TB harddisk alacaksan bunun yerine bütçeyi biraz daha yükseltip 2 tane 512GB usb3 bellek almanı öneririm.

Çünkü harddiskler TV ve diğer cihazlara çıkarılıp takılırken güvenli çıkarma tercihi olmadığı için zamanla arızalanabiliyorlar. Bu konuda hassaslar.

Mesela şu an bildiğim kadarıyla 600 Liradan aşağıya 1TB harddisk yok.

Sandisk'in bu bellekleri çok iyi. Bunun 128GB olanlarından 4-5 yıl önce alıp içine film falan koymuştum. Onca yıldır bir kere bile arıza ya da veri kaybı falan yaşamadım. TV'ye bağlamak için daha pratik ve güvenli. Bundan 2 tane aldığında 512x2 sana 1TB kapasite veriyor ve fiyat olarak 990 Lira falan yapıyor. İndirim kuponu da olursa daha da düşürülebilir.

Yani harddiske vereceğinden 300 Lira civarı daha fazla vermen gerekir. Eğer para konusunda bu bir sorun değilse harddiskten daha mantıklı olur gibi.

Tabii bu şahsi görüşüm. Yanlış düşünüyor olabilirim.

• Piyanist2014 hocam Mantıklı bir öneri. usb pahalı olduğu için aklıma gelmemişti. 1000 tl bütçem var. ona da bakacağım. Benim 2 tane harddiskim var 1tb’lik ikiside. Yaklasık 6-7 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Tabii yaşamayacağım anlamına gelmez ama, soruyorum size 2tb alsam okur mu acaba? Usb fikrinizide düşünücem.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    RAM öneri ve tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.