Ben Nec marka bir DVD yazıcı aldım. Dizüstü bilgisayarım olduğu için daha önceden elimde kalan 40 gb harddiski değerlendirmek için 3.5'lik bir HDD kutusu aldım. Şimdiye kadar da sorunsuz kullanıyordum. Şimdi aynı elektriği tüketen ve aynı girişe sahip bir DVD yazıcı bağlıyorum. İçerisinde DVD veya CD yokken veya boş bir medya varken "Bilgisayarım"da simgesi görünüyor. Ancak DVD yazmaya çalıştığımda %3'e gelince donup kalıyor. Benzer şekilde içerisine dolu bir medya koyduğumda da "Bilgisayarım"da yer alan simgesi kayboluyor ve CD veya DVD içeriğini de okumuyor.
USB 2.0 destekli bir anakartım var. Kutu da 3.5'lik olduğu için gücünü USB'den değil, prizden alıyor. HDD ile de aynı giriş ve enerji tüketimine sahip olduklarına göre neden birini çalıştırıp diğerini çalıştırmıyor? Ya da neden içerisindeki medyaya erişmeye çalışıncaya kadar bir şey olmuyor da açmak istenildiğinde kendini kapatıyor?
3 değişik programla 6 tane DVD denedim ama hepsinde aynı problemi yaşadım. Sonradan keşfettim ki dolu medyaları da okumuyor. Jumper ayarlarıyla da oynadım. 4 USB portunda da denedim ama nafile. Hatta belki problem Windows'tan kaynaklanıyor olabilir diye boot ayarlarından birincisini USB DVD yazıcıyı ayarlayıp Windows XP CD'siyle boot etmeye çalıştım ama yine aynı şey oldu. İlk önce okumaya çalıştı sonra da kendini kaldırdı...
Bu soruna nasıl bir çözüm getirilebilir acaba??
Bence o soruna çözüm bulamazsın. Çünkü diyorsun, adı üzerinde HDD kutusu. Optik sürücüler ile HDD'ler aynı veriyolunu (IDE) kullanıyor gözükse dahi, iletişim için kullanılan komutlarda farklılıklar vardır. Bu yüzden HDD kutunun içerisindeki donanım, optik sürücünü desteklemiyor ve kullanamıyorsun.
Ben de sadece DVD yazmak için kullanacağım nasıl olsa diye bunu almıştım :( Neyse sağlık olsun. Teşekkürler...