arkadaşlar bende 400 gb lık philps bir harici hdd var. bilgisayarıma bağladığımda bu usb aygıtı yüksek hızllı usb 2 bağlantı noktasına takılırsa daha hızlı çalışa bilir diye bir ileti veriyor. daha öncede benzer bir ileti alıyordum fakat şuan ki sorun hdd aşırı dercede yavaş 1 gb ı yaklaşık yarım saatte kopyalıyor daha önceleri 10 15 dakkada bitiyordu bu işlem yanında başka işlemler yapmama rağmen.
hdd nin başına gelenler :
hdd yi bir arkadaşıma verdim ondan virüs bulaşmış benim makinemede buşlaştı hem hdd yi hemde makinemi formatlamak durumunda kaldım. ayrıca bu arkadaşım hdd nin orjinal kablosunu kaybetmiş başka bi kablo ile geri verdi bana belki kablodandır diye usb modemin kablosu ile denedim bildiğim kadarı ile usb modemler usb2 kablo kullanıyor. ancak birşey değişmedi 120 gb kopyalıyorum şuan kopyalama işlemi başlayalı yaklaışık 24 saat oldu ama daha yarısına anca gekebildi
bilgisayarı formatlarken usb 2 yi kapatmış olabilirmiyim böyle bir şeyin olanağı varsa nereden düzelte bilirim? aynı sorunu arkadaşın laptopundada yaptı hdd ile ilgili bir sorun olabilirmi? yada sizin önerebileceğiniz birşey varmıdır bu konuda
ilgi ve alakanızdan ötürü şimdiden teşekür ederim
arkadaşlar hallettim biosta kaplı imiş usb2 açtım düzeldi şimdi gayet hılı çalışıyor
pek ilgi görmemiş ama belki başkalarına denk gelir sorunu cözdüm eyvallah